Elisa ja Ericsson kertovat Elisan ottavan Euroopan ensimmäisenä operaattorina käyttöön tuotannonaikaiset ohjelmistopäivitykset (ISSU, In-Service Software Upgrade) Ericssonin toteuttamassa, tuotantokäytössä olevassa 5G Standalone (SA) -verkossa.
Käyttöönoton myötä Elisa voi jatkossa päivittää runkoverkko-ohjelmistoaan tehokkaasti ilman palvelukatkoksia ja asiakkaan käyttökokemusta heikentämättä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tuotannonaikaiset päivitykset ovat myös tärkeä osa Elisan verkon pilveistymisstrategiassa, sillä se muodostaa perustan itseohjautuvien verkkojen luomiselle ja automatisoinnille.
Ericssonin 5G Core -ratkaisu on suunniteltu täysin pilvipohjaiseksi, ja se toteutetaan käyttämällä Kubernetesin hallinnoimia kontteja (CNF). Tämän pilvipohjaisen arkkitehtuurin yhtenä etuna on kyky luoda toteutusarkkitehtuuri pienemmistä rakennuspalikoista eli mikropalveluista, joista kullakin voi olla oma erillinen elinkaarenhallintaprosessinsa. In-Service Software Upgrade eli ISSU tarkoittaa, että kaikkia verkossa toimivia mikropalveluita voidaan hallita ja päivittää erikseen siten, että kuormitus jaetaan muille kyseisen verkkotoiminnon palveluille eikä päivitysprosessi aiheuta keskeytyksiä loppukäyttäjille tai vaikuta verkon suorituskykyyn.
”Elisa tunnetaan yhtenä automatisoituneimmista digitaalisten palvelujen tarjoajista koko maailmassa. Nyt jatkamme tällä tiellä lanseeraamalla uusia ominaisuuksia 5G-verkkoomme yhdessä Ericssonin kanssa. 5G Standalone -verkko parantaa asiakaskokemusta entisestään, ja pilvipohjaisen infrastruktuurin ja entistä paremman automaation avulla voimme tarjota uusia palveluita ja avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Elisan pilvipalveluiden johtaja Markus Kinnunen sanoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Ohjelmistojen päivittäminen ja kehittäminen runkoverkossa keskeyttämättä palvelua loppukäyttäjille on yksi pilvipohjaisen 5G-arkkitehtuurin tunnusmerkeistä. Olemme ylpeitä yhteistyöstämme Elisan kanssa näiden toimintojen tuomiseksi sen 5G Standalone -verkkoon Suomessa. Olemme jo pitkään edistäneet Suomen digitaalista siirtymää yhdessä”, Ericssonin Pohjois- ja Keski-Euroopan asiakasyksikön vt. johtaja Daniel Ode.
Elisa ja Ericsson kertovat siirtymisen pilvipohjaiseen arkkitehtuuriin olevan olennainen osa matkalla kohti 5G Standalone ‑verkon laajempaa käyttöä. 5G Standalone-verkon myötä verkon viipalointi päästä päähän on entistä helpompaa, kattavuusaluetta ja kapasiteettia voidaan kasvattaa ja 5G:n lupaamat supernopeat vasteajat suurilla tiedonsiirtonopeuksilla tulevat saataville.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »