Keskustelunomaisesti erilaisiin kysymyksiin vastaavista ja erilaisia sisältöjä luovista tekoälymalleista on tullut teknologia-alan viimeisin suuri villitys, ja nyt myös Google on aloittanut tuomaan rajatusti tarjolle omaa Bard-palveluaan, joka haastaa OpenAI:n ChatGPT:n sekä Microsoftin Bing-hakukoneeseen integroidut ratkaisut.
Google esitteli jo helmikuussa lyhyesti Bard-tekoälymalliaan haastamaan OpenAI:n kehittämän ChatGPT:n, jota muun muassa Microsoft on nopeasti integroinut omiin palveluihinsa. Bardia on tähän menessä testattu vain yhtiön sisäisesti, mutta nyt Google alkaa laajentamaan saatavuutta vaiheittain ensimmäisille ulkopuolisille käyttäjille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google avaa pääsyn Bardiin aluksi rajatulle käyttäjäjoukolle ja vain englannin kielellä Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Googlen mukaan ajan kanssa se tulee laajentamaan saatavuutta muihin maihin ja kieliin, mutta mitään aikataulua tälle tai muutenkaan laajemmalle julkaisulle Google ei ole antanut.
Bard löytyy osoitteesta bard.google.com.
Kiinnostuneet käyttäjät voivat ensimmäisillä markkinoilla liittyä odotuslistalle, josta Google päästää käyttäjiä pikku hiljaa tutustumaan Bardiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen Bard vastaa toiminnaltaan karkeasti OpenAI:n ChatGPT-palvelua, eli sille voi esittää kysymyksiä tai sitä voi esimerkiksi auttaa luomaan erilaisia sisältöjä ja yhteenvetoja.
ChagGPT:n tavoin myös Bard vastailee käyttäjien kysymyksiin tekstipohjaisesti. Bardin kanssa samaan taustateknologiaan, Googlen LaMDA-kielimalliin, perustuvia toimintoja on tulossa myös Googlen Workspace-palveluihin, kuten Gmailiin ja toimistosovelluksiin.
Esimerkkejä Bardin toiminnasta löytyy alta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sujuvalla kielellä vastaavat tekoälymallit ovat herättäneet paljon ihastusta viime aikoina, mutta samalla myös niiden rajoitteet ovat käyneet selvästi ilmi. Tekoälypalvelu voi vakuuttavalla tavalla esittää täysin virheellisiä tietoja saaden ne kuulostamaan luotettavilta.
Myös Google varoittaa, ettei Bard välttämättä aina osu oikeaan, vaikka Google onkin pyrkinyt rakentamaan palveluun tiettyjä rajoituksia virheiden välittämiseksi.
Bard mahdollistaa suoraan kolmen eri vastauksen tarkastelun samaan kysymykseen.
Googlen mukaan se näkee myös Bardin ennemminkin laajennuksena ja rinnakkaisena palvelulle verkkohaulle sen korvaajana toimimisen sijaan. Bardin vastauksissa onkin mukana myös painike Google-haun tekemiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jatkossa Googlen mukaan se aikoo kehittää Bardia myös aputyökaluksi koodaamiseen, minkä lisäksi tarkoitus on lisätä mukaan kieliä sekä monimuotoisia kokemuksia, joka tarkoittaa myös esimerkiksi kuvien, mukaantuloa palveluun tekstin rinnalla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »