Honor on Huaweista irtauduttuaan palannut voimalla älypuhelinmarkkinoille myös Suomessa. Honorin kevään 2023 merkittävä uutuus alempaan keskihintaluokkaan on 5G-älypuhelin Magic5 Lite.
Honor Magic5 Lite pyrkii erottumaan kovasti kilpaillussa hintaluokassa kaarevalla, 6,67 tuuman AMOLED-näytöllä sekä erinomaiseksi kehutulla akunkestollaan. Valmistajansa mukaan Magic5 Lite 5G toimii yhdellä latauksella jopa kolme, tai ahkerallakin käytöllä kaksi vuorokautta.
Honor Magic5 Lite
- Android
- Muovi
- 6,67" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 64 + 5 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 695 -piiri
- 5100 mAh akku
Muuten Magic5 Litessä on Qualcommin keskiluokkainen Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri sekä kolmen takakameran kokoonpano 64 megapikselin pääkameralla. Esiasennettuna on Magic UI 6.1 -ohjelmisto, joka perustuu jo vanhaan Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic5 Lite on nyt saatavilla Suomessa 369 euron suositushinnalla 6+128 gigatavun muistiversiona. Värivaihtoehtoja ovat musta (Midnight Black), hopea (Titanium Silver) ja vihreä (Emerald Green).
Honor Magic5 Lite 5G:n tekniset tiedot
- 6,67 tuuman AMOLED-näyttö 20:9-kuvasuhteella, 2400×1080 pikselillä, 1,07 miljardin sävyn väritoistolla toistolla ja 120 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus jopa 800 nitiä
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri (2x 2,2 GHz ARM Cortex-A78 + 6x 1,8 GHz ARM Cortex-A55, Adreno 619 -grafiikkasuoritin)
- 6 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- Kolme takakameraa
- 64 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla
- 5 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- Videokuvaus maks. 1080p
- LED-kuvausvalo
- 16 megapikselin etukamera f/2,45-aukolla
- Videokuvaus maks. 1080p
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet, infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 2.0)
- 5 100 milliampeeritunnin akku 40 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella
- Mitat 161,6 x 73,9 x 7,9 millimetriä ja paino 175 grammaa
- Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana Magic UI 6.1 -ohjelmistoa
Hyvää Honor Magic5 Lite 5G:ssä
- Tyylikäs ja erottuva muotoilu. Honor Magic5 Liten muotoilu ja tuntuma kädessä muistuttavat kalliimmista hintaluokista tuttuja älypuhelimia ja ovat miellyttäviä pyöristettyjen muotojen ansiosta. Takana mielenkiintoinen ”kamerarinkula” viimeistelee tyylikkään kokonaisuuden.
- Erittäin hyvä näyttö. Näyttö on Honor Magic5 Liten ehdottomia vahvuuksia, ja siitä on vaikea keksiä pahaa sanottavaa puhelimen hintaluokka huomioiden. Kirkas, kookas ja terävä AMOLED-paneeli on tässä hintaluokassa yksinkertaisesti mainio.
- Erinomainen akunkesto. Honor lupaa Magic5 Litelle jopa kolmen vuorokauden käyttöaikaa yhdellä latauksella, eikä lupaus ole täysin tuulesta temmattu. Kohtalaisen ahkerallakin käytöllä virtaa riittää helpohkosti lähes kahdeksi päiväksi, ja hieman harvemmin puhelimensa avaavan pitäisi pärjätä jopa luvatut kolme vuorokautta. Akunkesto on loistavalla tasolla.
Huonoa Honor Magic5 Lite 5G:ssä
- Vanha Android-ohjelmisto. Honor Magic5 Lite julkaistaan vanhaan Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla Magic UI 6.1 ohjelmistolla, ja päivityslupauksen mukaisesti tulossa on vain yksi versiopäivitys ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Kaikki perusasiat toimivat, mutta päivitysrintamalla Honor antaa yhä paljon tasoitusta kilpailijoilleen.
- Kamerat vain keskitasoa. Kameroiltaan Magic5 Lite ei yllä edes hintaluokkansa kärkikahinoihin. Takana pääkamera pärjää olosuhteiden suosiessa, mutta hiemankaan hämärämmässä kuvanlaatu laskee nopeasti ja rakeutuu. Viiden megapikselin ultralaajakulmakamera ei ole kehuttavalla tasolla, ja makrokameran hyöty on ylipäänsäkin kyseenalainen. Etukameralla tallennetut selfiet ovat suhteellisesti parasta antia.
- Edeltäjää hitaampi lataus. Erinomaisen akunkeston vastinpariksi Honor Magic5 Litellä on tyydyttävä hitaahkoon lataukseen. Noin 75 minuutin latausaika ei toki ole erityisen heikko, mutta älypuhelin taipuu sekä lataustehossa että -ajassa myös edeltäjälleen (40 vs. 66 wattia), mikä on luonnollisesti sääli. Puolen tunnin lataus täyttää akun puolilleen.
Tyylikäs ja kevyt älypuhelin mainiolla näytöllä
Honor Magic5 Lite on suora seuraaja viime vuonna esitellylle Magic4 Lite 5G:lle. Kaksikossa on selkeitä eroja, ja esimerkiksi näyttö ja muotoilu on täksi vuodeksi laitettu kokonaan uusiksi, minkä ohella akunkestoon on panostettu akkukokoa kasvattamalla ja virrankulutusta optimoimalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osassa muuta maailmaa Magic5 Lite tunnetaan myös Honor X9a 5G -mallinimellä.
Honor Magic5 Lite saapuu markkinoille keväällä 2023 tiukasti kilpailtuun älypuhelinten keskihintaluokkaan. Noin 300-500 euron hintaluokassa kullakin älypuhelimella on usein jokin yksittäinen erikoisvahvuus, joita Magic5 Liten tapauksessa ovat näyttö ja akunkesto.
Myös rakenteellisesti Honor Magic5 Lite on laadukas ja miellyttävä. Puhelin painaa vain 175 grammaa ollen 7,9 millimetriä paksuna myös verrattain ohut, ja kädessä kohtalaisen pitkulainen älypuhelin tuntuukin pyöreine reunoineen mukavalta.
Magic5 Liten runko on kuitenkin verrattain liukas, ja myyntipakkaus ei sisällä valmiiksi suojakuorta, mikä on sääli. Näytönsuoja sen sijaan on paikallaan suojaamassa tarkemmin määrittelemättöntä, ”vahvistettua lasia” olevaa näytön pintaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic5 Liten oikealla sivulla ovat virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, pohjassa puolestaan USB-C-liitäntä, SIM-korttikelkka ja ainut kaiutin. Erillistä kuulokeliitäntää tai microSD-muistikorttipaikkaa ei ole, mutta kaksi nano-SIM-korttia älypuhelimeen sen sijaan saa.
Sormenjälkilukija löytyy näytön alta, ja sen toiminta vakuuttaa, jos kohta tunnistusalue saisi olla hieman laajempi.
Muuta näyttöön liittyvää kritiikkiä Magic5 Litestä on sen sijaan vaikea löytää, 6,67-tuumainen AMOLED-paneeli on nimittäin hintaluokka huomioiden oiva.
Alle 400 euron älypuhelimissa on toki aiemminkin nähty hyviä näyttöjä, mutta Magic5 Liten näyttö vaikuttaa kuin olevan peräisin kalliimmasta laitteesta. Virkistystaajuus on 120 hertsiä, tarkkuus 2400×1080 pikseliä, tuumakohtainen pikselitiheys 395 ja kirkkaus 800 nitiä PWM-kirkkaudensäädön toimiessa 1 920 hertsin taajuudella. Paneeli on sanalla sanoen vakuuttava.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ruutu myös kaartuu hienoisesti älypuhelimen laidoille yleensä kalliimmista hintaluokista tutulla tavalla. Käytännön hyötyä ratkaisusta ei ole, mutta tyylikkäältä se kuitenkin näyttää – mikäli kaartuvuus siis sattuu miellyttämään omaa silmää. Virhekosketuksia kaarevuus ei testin aikana aiheuttanut.
Honor Magic5 Liten näytön jopa 1,07 miljardia värisävyä toistava näyttö tekee älypuhelimesta oivan valinnan myös suoratoistopalveluiden ja muiden sisältöjen katseluun.
Asetuksista voi monipuolisesti mukauttaa esimerkiksi värintoistoa, ja myös virkistystaajuutta voi halutessaan laskea 60 hertsiin tai asettaa jatkuvaan 120 hertsin tilaan. Oletuksena käytössä on mukautuva käyttötarkoituksen mukaan toimiva näyttötila.
Mukana Magic5 Litessä on myös erillinen eBook-lukutila, joka saa näytön muistuttamaan lukulaitteiden näyttöjä digitaalisten kirjojen lueskelua helpottaakseen. Vilkaisunäyttökin, eli aina päällä -tila, on toki saatavilla, ja ruudulla näkyvät esimerkiksi kello ja ilmoituskuvakkeet.
Harmi kyllä mainio näyttö on saanut Magic5 Litessä parikseen keskinkertaisen äänentoiston. Honor Magic5 Litessä on vain yksi kaiutin, joka sijaitsee puhelimen alalaidassa USB-C-liitännän vieressä. Äänenlaatu ei ole erityisen korkea, ja sama pätee äänenvoimakkuuteen.
Täyteläisen sijaan äänenlaatua kuvaa paremmin sana rätisevä, vaikka äänen pinnallisuus toden teolla korostuukin vasta voimakkuutta nostettaessa. Kuulokelitäntää ei ole.
Magic5 Lite tukee luonnollisesti myös 5G-verkkoja. Lisäksi käytössä on Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 5.1 sekä NFC esimerkiksi lähimaksamista varten.
Honor Magic5 Liteä on kaiken kaikkiaan mukava käyttää. Puhelimeen valittu Qualcomm Snapdragon 695 takaa peruskäytössä sujuvan käyttökokemuksen, mutta järjestelmäpiiri on silti hienoinen pettymys.
Keskitasoinen Snapdragon 695 on perushyvä piiri, joka mahdollistaa moniajon ja yksinkertaisen mobiilipelaamisen, kunhan kuvanlaadussa on valmis hieman joustamaan. Viileys on piirin ominaispiirteitä, ja liioin Honor Magic5 Lite ei mainittavasti lämpene kovassakaan rasituksessa. Sama piiri oli kuitenkin käytössä myös viime vuoden mallissa, eikä parannusta ole saatu.
Suorituskyvyssä Honor Magic5 Lite onkin edeltäjänsä kanssa täysin samalla tasolla, mikä on luonnollisesti harmillista. Snapdragon 695:llä alkaa olla jo ikää, ja Honorin olisikin toivonut varustavan keskihintaisen vaihtoehtonsa esimerkiksi Snapdragon 7 -sarjalaisella, mikä olisi myös parantanut älypuhelimen kilpailukykyä.
Honor Magic5 Lite joutuukin ankaraan kilpailuun 300-500 euron hintaluokassa, jossa on tarjolla monia tehokkaampia älypuhelimia. Peruskäyttö on sulavaa, kuten jo mainittiin, mutta raa’assa tehossa mitattuna Magic5 Lite ei ole hintaluokkansa vahvimpia eikä sitä voi esimerkiksi enemmän pelaavalle tämän takia suositella.
Yllä olevassa taulukossa Honor Magic5 Liten suorituskykyä vertaillaan muutamiin muihin älypuhelimiin. Snapdragon 695:llä varustettujen haastajiensa kanssa älypuhelin on pitkälti samalla viivalla, mutta hintaluokassa on tehokkaampiakin tarjokkaita, kuten edellä mainittiin.
Suhteellisesti vain keskitasolle yltävä suorituskyky on kuitenkin eräällä tavalla myös eduksi, sillä suuret tehot merkitsevät usein myös korkeampaa virrankulutusta ja päinvastoin. Magic5 Liten akunkesto onkin erinomainen, minkä Honor on nostanut myös markkinoinnissa yhdeksi älypuhelimensa keihäänkärjistä.
Honor Magic5 Litessä on kiinteä 5 100 milliampeeritunnin akku, josta riittää kohtalaisen helposti virtaa kahdeksi vuorokaudeksi, vaikka päivään mahtuisikin runsaasti verkkoselailua, suoratoistoa ja aimo annos kamerakäyttöä.
Hieman rauhallisemmalla tahdilla käyttöaika nousee hyvin lähelle Honorin mainostamaa kolmea vuorokautta, vaikka kaksi lieneekin useimmilla lähempänä totuutta. Kaikesta huolimatta akunkesto on erinomaisella tasolla, ja etenkin videoiden suoratoistoa Magic5 Lite kestää erittäin hyvin.
Myös keskihintaluokassa edukseen erottuva akunkesto tasoittaa osaltaan hienoista harmitusta suorituskyvyn puolella, ja käyttäjän onkin itse punnittava omia odotuksiaan älypuhelinta valittaessa. Honor Magic5 Liten kanssa voi mahdollisesti lähteä viikonloppureissullekin ilman laturia, mikä on mukava – ja verrattain harvinainen – mahdollisuus.
Latausajassa Honor Magic5 Lite ei sen sijaan loista. Tyhjä akku täyttyy noin 75 minuutissa puolen tunnin tarjotessa jotakuinkin 50 prosenttia varausta, mikä ei toki ole erityisen huono tulos, jos kohta ei nykypäivänä järin vakuuttavakaan.
Yllättävää kyllä, Magic5 Liten pikalatauksen teho on laskenut edeltäjämallin 66 watista ja 40 watin latausteho yhdistettynä verrattain kookkaaseen akkuun merkitsee hidasta latausta.
Lisäksi on hyvä huomata, että Honor Magic5 Lite myydään Euroopassa ilman laturia. Myyntipakkaus sisältää vain älypuhelimen ja USB-C-kaapelin, mutta itse laturi on hankittava erikseen kuten jo useamman muunkin valmistajan laitteiden osalta on asianlaita.
Käytössä vanha Android
Honor palasi Suomen markkinoille isosti loppuvuodesta 2021 alkaen, ja toistaiseksi sen älypuhelimet ovat jättäneet toivomisen varaa ennen kaikkea keskinkertaisella päivitystuellaan. Honor Magic5 Lite jatkaa ikävä kyllä samalla linjalla Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla Magic UI 6.1 -ohjelmistollaan.
Google julkaisi Android 12:n jo syksyllä 2021, ja keväällä 2023 puhelimeensa soisi jo saavan Android 13:n suoraan laatikosta. Esiasennettu Android-ohjelmisto on siinä mielessä merkittävä, että se vaikuttaa suoraan myös tulevaan päivitystukeen.
Honorin päivityslupaus Magic5 Litelle on ainakin toistaiseksi vain yksi versiopäivitys sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä, minkä myötä käyttöjärjestelmäversion osalta se tulee ikään kuin nousemaan vain ajan tasalle Android 13 -versioon, joka olisi voinut löytyä laitteesta jo valmiina.
Edeltäjä Honor Magic4 Lite julkaistiin Android 11 -ohjelmistolla, ja Android 12 -päivitystä sille ei ole vielä kuulunut. Päivitystuen pituuden ohella uusien versiopäivitysten julkaisunopeus on ollut toistaiseksi Honorille merkittävä haaste laajemminkin.
Käyttöjärjestelmäversion vanhuudesta huolimatta Honorin Magic UI 6.1 on peruskäyttäjälle pätevä tapa käyttää Androidia, joskin uudistuksia ohjelmistoon ei ole saatu viime vuosina paljoakaan ja yleisilme on edelleen tuttu jo vuosien takaa.
Ohjelmisto on kuitenkin yksinkertaisuudessaan varsin looginen ja erittäin monipuolisesti mukautettavissa teemoineen ja muine vaihtoehtoineen. Mukana on tutut Google-palvelut ja muutamia Honor-sovelluksia, ja esiasennetut ohjelmat ovat poistettavissa ilman lisämetkuja.
Kuten aiemmin mainittiin, on käytössä myös eBook-lukutilan kaltaisia, käteviä kikkoja. Magic UI 6.1 ei kuitenkaan juuri eroa aiemmista ohjelmistoversioista, ja itse asiassa jopa Huawei-ajan Honor-puhelimia käyttävien lienee hankala havaita selkeitä muutoksia.
Viimeaikaisista Android-uudistuksista puuttuu ainakin mahdollisuus vaikuttaa järjestelmätasolla esimerkiksi pikavalintakuvakkeiden korosteväreihin. Teemavalikon kautta tämäkin toki onnistuu, mutta aivan kaikki Googlen tekemät Android-uudistukset eivät välttämättä ole mukana Magic5 Liten ohjelmistossa.
Esimerkiksi digitaalisen hyvinvoinnin toimintoja, erilaisia käyttöprofiileja ja muuta kokeiltavaa on kuitenkin runsain mitoin, minkä ohella Androidin uudet perustoiminnot Windows-linkistä Nearby Share -lähipikajakoon ovat luonnollisesti läsnä. Android 12 -tasoinen ohjelmisto on kuitenkin keväällä 2023 auttamatta venhentumaan päin, mitä ei voi jättää huomiotta.
Kameroiden kuvanlaatu jättää kylmäksi
Honor Magic5 Lite on tyylikäs älypuhelin, jonka takakamerat on asetettu mielenkiintoiseen rengasmuodostelmaan. Kolmen kameran sekä LED-kuvausvalon muodostama ratkaisu näyttää näppärältä ja kiinnittää katseen omalla erikoisuudellaan.
Pääkameran tarkkuus on 64 megapikseliä (f/1,8-aukko), ultralaajakulmakameran taas 5 megapikseliä (f/2,2). Kokoonpanon täydentää 2 megapikselin makrokamera (f/2,4), ja edessä on näyttöreikään upotettu, 16 megapikselin etukamera (f/2,45).
Teknisesti kokoonpano on hintaluokkaan suhteutettuna jokseenkin keskinkertainen. Pääkamera sekä etukamera herättävät lupauksia, ultralaajakulmakamera ja makrokamera sen sijaan arveluttavat. Myös käytännön tasolla tarina on samansuuntainen.
Otollisissa olosuhteissa Honor Magic5 Liten pääkamera yltää mukiinmenevään suoritustasoon. Tekoälyn korostamat värit näyttävät raikkailta, mutta tarkkuus ei ole erityisen korkealla tasolla yksityiskohtien puuroutuessa kohtalaisen helposti. Vastavalossa kameralla on vaikeaa, ja värimaailma sinertyy jonkin verran.
Kameraohjelmisto tunnistaa automaattisesti kuvattavia kohteita, minkä perusteella se Honorin mukaan mukauttaa asetuksia tekoälyn avustamana. Tekoälyn saa myös helposti kytkettyä pois päältä, mikä tekee kuvista hieman valjumpia, mutta toisinaan myös luonnollisempia.
Ultralaajakulmakamera ei kokonaisuutena erityisesti vakuuta. Päivänvalossakaan kuvat eivät ole erityisen laadukkaita, vaikka 120 asteen kuvakulmaan periaatteessa runsaasti sisältöä mahtuukin. Hämärässä ultralaajakulmakameraa ei kannattane käyttää, kuten alla olevista esimerkkikuvista selviää.
Hämärän laskeutuessa myös pääkamera ajautuu nopeasti vaikeuksiin. Kuvanlaatu laskee nopeasti, ja illan pimetessä kohina peittää pehmeät yksityiskohdat alleen. Erillinen yötila kannattaa aktivoida nopeasti, sillä se haalii kuviin jonkin verran enemmän valoa parantaen otoksia. Pienikin värähtely kuvaamisen aikana heikentää kuitenkin laatua merkittävästi, joten kuvaajalta vaaditaan vakaata kättä.
Kahden megapikselin makrokamera on takakamerakolmikosta suhteessa heikoin – ja pitkälti turha. Sen ihanteellinen kuvausetäisyys on noin neljä senttimetriä, mutta laatu jää auttamattoman kehnoksi, eikä valokuville ole helppo keksiä järkevää käyttöä.
Hyödyllisyydeltään kyseenalaiset makrokamerat ovat yleinen keino parantaa älypuhelimen houkuttelevuutta lisäämällä takakamerakomponenttiin lisälinssejä. Honor Magic5 Liten tapauksessa vain pääkamera on ikävä kyllä oikeasti kykeneväinen laadukkaisiin otoksiin – ja sekin vain sään ja olosuhteiden salliessa.
Etukamera sen sijaan on suhteessa etevin, ja selfiet näyttävätkin toisinaan oikein hyvältä. Vastavalossa etukamerallakin on vaikeaa, mutta pääsääntöisesti selfiet ovat mukavan laadukkaita sekä sisä- että ulkotiloissa. Tekoäly pehmentää ihoa hieman, mutta ei liian aggressiivisesti, ja useinkin selfieitä räpsivälle Honor Magic5 Liten laatu lienee tarpeeksi.
Videota Magic5 Lite tallentaa enintään 1080p-tarkkuudella. 4K-videokuvauksen tuki puuttuu, sillä järjestelmäpiiri ei sitä tue. Lisäksi videokuvaus on laadusta riippumatta (720/1080p) saatavilla vain 30 ruutua sekunnissa niin pää- kuin etukamerallakin. Videoiden laatu ei ole poikkeuksellinen hyvään tai huonoon suuntaan.
Honor Magic5 Liten kameraohjelmisto on pyyhkäisyeleineen varsin helppokäyttöinen ja verrattain monipuolinen. Mukana ovat muun muassa pää- ja etukameralla samanaikaisesti kuvattavat videot, muutamia manuaaliasetuksia sisältävä ammattilaistila sekä Google Lensiä muistuttava Honor Lens muun muassa QR-koodien luentaa varten.
Kaiken kaikkiaan Honor Magic5 Lite jättää kamerapuhelimena fiilikset kuitenkin kylmäksi. Kamerakyvyt on toki aina suhteutettava hintaluokkaan, mutta myös noin 400 euron budjetilla saa taskuunsa kyvykkäämmän kameran älypuhelimessa. Heikko ultralaajakulmakamera ja rajoittuneet videointiominaisuudet ovat puutteita, joita ajoittain hyvin suoriutuva pääkamera ei kykene paikkaamaan.
Yhteenveto: Kaksi selkeää vahvuutta – hintaluokassaan keskinkertainen kokonaisuus
Kuten arvostelussa aiemmin mainittiin, on keskihintaisilla älypuhelimilla usein yksi tai kaksi erityistä valttikorttia, joilla ne pyrkivät erottumaan haastajistaan. Honor Magic5 Litellä tämä on enemmän kuin totta – näyttö ja akunkesto ovat erinomaisella tasolla, mutta kokonaisuus jättää parantamisen varaa.
Älypuhelimessa on sama järjestelmäpiiri kuin edeltäjässään pikalataustehon ollessa jopa alhaisempi. Esiasennettuna on vanhentunut Android 12 -ohjelmisto, eikä päivitystuki ole kuin yhden version ja kolmen vuoden tietoturvapäivitysten mittainen. Kameranakaan Magic5 Lite ei erityisesti loista, ja ultralaajakulmakamera erityisesti on heikko
Sisältöjen katseluun Honor Magic5 Lite sen sijaan soveltuu mainiosti jo edellä kehutulla AMOLED-näytöllään. Näyttöpaneeli kelpaisi kalliimpaankin älypuhelimeen, ja kaikki on kunnossa kirkkaudesta katselukulmiin. Lisäksi jopa kolmen päivän käyttöaika yhdellä latauksella on sekin erinomainen ominaisuus, jota ei sovi jättää huomiotta.
Kilpailu 300-500 euron hintaluokassa on kuitenkin armotonta, ja uutta puhelinta metsästävän on syytä pohtia valintaansa huolella. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vuonna 2022 markkinoille tulleet, mutta jo tuolloin Magic5 Liten kanssa samalla Android 12 -versiolla julkaistut Xiaomi 12 Lite sekä OnePlus Nord 2T 5G pidemmällä päivitystuella ja paremmilla kameroilla. Myös keväällä 2022 julkaistu Samsung Galaxy A53 5G on oiva ehdokas etenkin pitkää päivitystukea arvostavalle, varustettuna myös hyvällä näytöllä ja esimerkiksi pölyn- ja vedenkestävällä rakenteella.
Honorin omasta leiristä Honor 70 on hyvä vaihtoehto, joka maksaa hieman enemmän, mutta päihittää Magic5 Liten suorituskyvyssä ja kuvanlaadussa. Kevään älypuhelinmarkkinoilla kannattaa pitää silmällä myös tarjouksia. Tarkka kuluttaja voi parhaimmillaan säästää reilusti ja saada käyttöönsä oivan älypuhelimen sitäkin paremmalla hinta-laatusuhteella.
Sievä ja siro Honor Magic5 Lite soveltuu käyttäjälle, joka odottaa puhelimeltaan pitkää akunkestoa ja hyvää näyttöä, mutta jolle parhain mahdollinen suorituskyky suhteessa hintaan tai kamerat eivät ole niin tärkeitä ominaisuuksia.
—
Arvostelun lopuksi vielä esimerkkikuvia Honor Magic5 Liten kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten lähemmin niitä kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversioina. Täysikokoiset kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »