Älypuhelinten ohella OnePlussan tuotevalikoimaan kuulu laaja kattaus täyslangattomia nappikuulokkeita eri hintaluokissa.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet asettuvat malliston huipulle seuraten alkuperäisiä, heinäkuussa 2021 julkistettuja OnePlus Buds Pro -kuulokkeita.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden suositushinta Suomessa on 179 euroa. Kuulokkeet ovat ennakkomyynnissä 15. helmikuuta asti ennen tuloaan saataville 16. helmikuuta alkaen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Värivaihtoehtoja kuulokkeista ovat musta Obsidian Black sekä vihreä Arbor Green.
OnePlus on lähtenyt Buds Pro 2 -kuulokkeissa yhteistyöhön tanskalaisen kaiuttimistaan tunnetun Dynaudion kanssa. Sen kerrotaan olleen mukana kuulokkeiden äänentoiston kehittämisessä. Ulkoisesti yhteistyö näkyy kuulokkeiden latauskotelon ulko- ja sisäpuolen Dynaudio-logossa. Sisäpuolen teksti vielä erikseen mainitsee kuulokkeiden olevan luotu yhdessä Dynaudion kanssa.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden muotoilu on samankaltainen alkuperäisten OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kanssa. Kuulokkeet ovat muodoltaan varsin perinteisellä tavalla pyöristetyt, eivätkä tältä osin erotu juuri massasta. Omanlaista ulkonäköään kuulokkeille kuitenkin antaa kaksisävyinen kiilto- ja mattaviimeistely: varsiosa on viimeistelty kiiltäväksi, kun taas yläosa kuulokkeesta on mattapintainen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Latauskotelo on muodoltaan pyöristetty, ja kuulokkeet asettuvat helposti koteloon magneettien ohjaamana.
Kuulokkeet ovat varsin kevyet: painoa yksittäisellä kuulokkeella on 4,9 grammaa.
Omiin korviini OnePlus Buds Pro 2:t istuvat mukavasti, ja kuulokkeita voi käyttää pitkäänkin ilman, kuulokkeet alkaisivat tuntua epämukavilta korvissa. Samanaikaisesti kuulokkeet istuvat korvaan tiukasti niin, ettei vaaraa putoamisesta vahingossa pois ole. Mukana toimitetaan korvakäytävän sulkevista tulpista tavanomaiseen tapaan kolme eri kokoa.
Kestävyysluokitukseltaan kuulokkeet ovat IP55-tasoa, joka tarkoittaa suojausta pölyltä sekä käytännössä vankkaa roiskevesikestävyyttä (IPX5-kestävyystesti suoritetaan kohdistamalla vesisuuttimella suihku kohti tuotetta). Upotuskestävyyttä kuulokkeille ei kuitenkaan luvata. Latauskotelo on IPX4-luokiteltu myös roiskevedenkestävä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Äänentoiston osalta OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat varustettu 11 ja 6 millimetrin MelodyBoost Dual Driver -nimeä kantavalla kaksitie-koaksiaalikaiutinjärjestelmällä, kun alkuperäiset OnePlus Buds Pro -kuulokkeet rakentuivat vain yksittäiselle 11 millimetrin kaiutinelementille.
11 millimetrin matalia ääniä toistavan kaiuttimen kupu on varustettu kristallipolymeerikalvolla, ja muotoilun kerrotaan parantavan matalien ja keskitaajuuksien sekä korkeiden taajuuksien välistä yhteyttä. Kaiuttimeen on lisäksi lisätty silikonireuna, jonka pitäisi parantaa matalien taajuuksien joustavuutta ja tekstuuria.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden taajuusvasteen kerrotaan nyt yltävän 10 hertsistä 40 kilohertsiin asti, kun alkuperäisissä OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa taajuusvasta oli 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Kuulokkeet toistavat siis sekä aiempaa matalampia että korkeampia ääniä.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden äänenlaatu on erinomaisella tasolla sijoittuen täyslangattomien nappikuulokkeiden parempaan päähän. Tarkempi arviointi on haastavaa, ja riippuu paljon myös kunkin käyttäjän omista mieltymyksistä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Buds Pro 2:n äänentoisto tuntuu pyrkivän jo lähtökohtaisesti jonkin verran korostamaan bassotoistoa eli matalia ääniä, mutta säätövaraa riittää taajuuskorjaimella. Eri taajuuskorjainasetukset kantavat ”Co-created with Dynaudio” -leimaa kertoen taustalla olevasta yhteistyöstä. Oletusasetuksen Tasapainoinen liäksi muut vaihtoehdot ovat Voimakas, Serenadi ja Basso. Lisäksi on mahdollista luoda vielä kuuden eri taajuusalueen osalta säädettyjä mukautettuja taajuuskorjainvalintoja.
Kokonaisuutena OnePlus Buds Pro 2:n äänentoisto ja äänenlaatu vakuuttivat, joskaan äänenlaadullisesti aivan parhaimmiksi kuulokkeet eivät omiin kokemuksiin perustuen nouse. Sonyn WF-1000XM4-kuulokkeet puolustavat edelleen paikkaansa kenties parhaimpina valtavirran täyslangattomina nappikuulokkeina, mutta ero ei ole kylläkään suuri.
Tavanomaisten äänikoodekkien ohella OnePlus Buds Pro 2:ssa on tuki korkean bittivirran LHDC-koodekille (asetuksissa Hi-Res-tila). Toistaiseksi tuettuna on koodekin 4.0-versio, mutta 5.0-versiolle tuki on saapumassa myöhemmin päivityksessä. LHDC-tuki parantaa siirrettävän äänen laatua yhdessä yhteensopivien äänenlähteiden kanssa.
Muuten tuettuna on Bluetooth 5.3 -yhteys, Bluetooth LE Audio -määritys ja siihen lukeutuva LC3-koodekki.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tukevat myös tilaääntä, ja hyödyntävät Googlen Android 13 -käyttöjärjestelmäversiossa julkaisemia uusia kehittyneitä tilaääniominaisuuksia. Valittavissa on kiinteä tilaääni, joka pyrkii toistamaan äänen ympäriltä kuuluen, tai tilaääni pään seurannalla, jolloin ääni kuuluu eri tavalla liikutettaessa päätä suhteessa äänenlähteenä toimivaan laitteeseen, kuten puhelimeen.
Valmiiksi tilaäänen tarjoavien sisältöjen ohella OnePlussan kehittämä stereo-miksausalgoritmi tuo moniulotteisen äänen mahdolliseksi muissakin sovelluksissa ja sisällöillä.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden pään seuranta tilaäänen kanssa vaikuttaisi toimivan hyvin, mutta kokonaisuutena tilaäänitoisto jakaa varmasti mielipiteitä sen suhteen, kuinka tarpeellista se ylipäänsä on vai onko se jopa häiritsevää. Toki kuulokkeita voi käyttää myös ilman tilaääniominaisuutta.
Melunvaimennusta OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa on kehitetty eteenpäin. OnePlussan mukaan melunvaimennus hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 48 desibeliin asti ja reagoi 33 prosenttia korkeammalla 4 000 hertsin taajuudella entistä nopeammin ääniympäristön muutoksiin.
Melunvaimennukselle on kolme eri asetusvaihtoehtoa meluisuudeltaan erilaisiin ympäristöihin (pehmeä, kohtalainen ja maksimaalinen), minkä lisäksi tarjolla on älykäs asetus, joka mukauttaa melunvaimennuksen voimakkuuden automaattisesti ympäristön mukaan.
Lisäksi tarjolla on personoitu melunvaimennus, joka mukauttaa lyhyen, muutama sekuntia kestävän testin jälkeen, melunvaimennuksen kuulokanavan muodon ja kuulokkeen istuvuuden perusteella käyttäjälle sopivaksi.
Itse en havainnut suurta eroa erillisenä asetuksena tarjolla olevan personoidun melunvaimennuksen ja yleisen melunvaimennuksen välillä, mutta lähtökohtaisesti melunvaimennus OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa on kyllä erittäin hyvä. Melunvaimennus hiljentää ääniä tehokkaasti ja käytännössä häiriöttä.
Luonnollisesti mukana on yhä myös melunvaimennuksen vastakohtana läpikuuluvuustila, joka päästää ja tehostaa ympäröiviä ääniä kuulokkeisiin. OnePlussan mukaan läpikuuluvuustilaa on päivitetty äänentoistoltaan selkeämmäksi.
Personoidun melunvaimennuksen lisäksi OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tarjoavat myös äänentoiston personoinnin korvakäytävän muodon ja kuulemistason perusteella suomeksi Kultainen ääni -nimellä kulkevalla asetuksella. Englanniksi ominaisuus tunnetaan nimellä Audio ID 2.0.
Personointi perustuu kuulokkeilla tehtäviin testeihin, noin seitsemän sekuntia kestävään korvakäytävien ääniskannaukseen sekä kuulotestiin. Kuten myös personoidun melunvaimennuksen kanssa, myöskään Kultainen ääni -asetus ei tuonut mielestäni huomattavaa muutosta kuulokkeiden äänentoistoon, mutta tilanne voi olla erilainen, jos esimerkiksi oma kuulo poikkeaa normaalista tasosta, jolloin tällä asetuksella äänentoistoa saa muutettua enemmän itselle sopivaksi.
Mikrofoneja kummassakin OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeessa on kolme kappaletta. Muutamien lyhyiden kokeilujen perusteella puheluissa kuulokkeista vastapuolelle välittyvä ääni on tavanomainen ja varsin miellyttävä.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden yhdistäminen Android-puhelimiin käy helposti Google Fast Pair -pikaparituksella ja yhdellä painalluksella. OnePlus-puhelimissa kuulokkeiden hallinta tapahtuu suoraan Asetukset-sovelluksesta, ja muilla puhelimilla – myös iPhoneille – kuulokkeiden hallintaan on saatavilla HeyMelody-sovellus.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa on myös kaksoisyhteystoiminto (Dual Connection), joka mahdollistaa kuulokkeiden yhdistämisen samanaikaisesti kahteen laitteeseen, jonka jälkeen yhteys siirtyy tarvittaessa saumattomasti näiden laitteiden välillä.
Äänentoiston ja puhelujen hallinta OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa onnistuu puristustoiminnoilla. Tunnistusalue sijaitsee kuulokkeiden varsiosassa, ja toiminnot vaativat kunnollisen puristuksen, joten virhekosketuksia ei aiheudu.
Toiminnot yhdelle, kahdelle, kolmelle sekä pitkälle puristukselle voi määritellä erikseen vasemmalle ja oikealle kuulokkeelle. Yhdelle puristukselle ainoa toimintavaihtoehto on toiston keskeyttäminen / jatko. Kahdella tai kolmelle puristukselle toiminnoiksi voi määritellä edelliseen tai seuraavaan sisältöön siirtymisen, puheavustajan aktivoinnin tai pelitilan käynnistämisen. Pitkä puristus vaihtaa vaihtaa melunvaimennuksen ja sen pois laittamisen sekä läpikuuluvuustilan välillä asetusten mukaisesti.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tunnistavat tietenkin myös korvassa olemisen ja toisto keskeytyy otettaessa kuuloke pois korvasta. Tässä on ehkä noin parin sekunnin viive, joka tuntui liian hitaalta.
Erikoisominaisuutena OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tarjoavat Zen Mode Air -toiminnon, jolla kuulokkeista voi kuunnella niiden itseensä tallennettuja rauhoittavia luonnon ääniä, niin sanottua valkoista kohinaa. Erilaisia äänivaihtoehtoja on tarjolla viisi erilaista, joista voi kuulokkeisiin tallennettavaksi kerrallaan yhden. Zen Mode Airin saa aktivoitua puristamalla kuuloketta kolmen sekunnin ajan.
Myöhemmin päivityksenä julkaistavana toisena erikoisominaisuutena OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat saamassa toiminnon, joka muistuttaa aktiivisuustasosta ja ryhdin korjaamisesta perustuen kuulokkeiden sisäänrakennettujen liikeanturien tietoihin.
Erillisessä pelitilassa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden viive on OnePlussan mukaan vain 54 millisekuntia, joka on pienimpiä ilmoitettuja viiveitä täyslangattomille nappikuulokkeille.
Akunkesto OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa tuntui lunastavan ainakin karkeasti OnePlussan lupaukset.
OnePlussan mukaan aktiivisen melunvaimennuksen kanssa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden akunkesto musiikin kuuntelussa 50 prosentin äänenvoimakkuudella yltää 6 tuntiin (AAC) tai 5,5 tuntiin (LHDC) koodekista riippuen. Ilman melunvaimennusta akunkesto on jopa 9 tuntia. Yhdessä latauskotelon kanssa akunkesto yltää vastaavasti melunvaimennuksella 25 tuntiin (AAC) tai 21 tuntiin (LHDC) ja ilman melunvaimennusta jopa 39 tuntiin. Puheaika yltää jopa 5 tuntiin aktiivisen melunvaimennuksen kanssa.
Tarkka akunkeston arviointi täyslangattomissa nappikuulokkeissa on vaikeaa käytön koostuessa useimmiten lyhyemmistä jaksoista, mutta mitään erityistä syytä epäillä OnePlussan ilmoittamien lukujen paikkansapitävyyttä ei ilmennyt. Akunkestoon voivat vaikuttaa myös huomattavasti käyttöympäristö, mukaan lukien ympäröivät laitteet ja niiden radiosignaalit.
Pikalataus on kätevä ominaisuus. 10 minuutin pikalataus tuo kuulokkeisiin kuunteluaikaa jopa 3 tuntia (50 % äänenvoimakkuus, AAC-koodekki ja aktiivinen meluvanimennus) ja yhdessä latauskotelon kanssa jopa 7 tuntia.
Kuulokkeissa on 60 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 520 milliampeeritunnin akku.
Latauskotelossa on USB-C-liitäntä, ja mukana toimitetaan lyhyt USB-A-USB-C-kaapeli. Lisäksi latauskotelo tukee myös langatonta latausta. Painoa latauskotelolla on 47,3 grammaa.
Kokonaisuutena OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat äänenlaadultaan vakuuttavat täyslangattomat nappikuulokkeet, joissa on erinomaisesti toimiva aktiivinen melunvaimennus sekä erittäin monipuoliset ominaisuudet. Kovin paljoa enempää toiminnallisuutta kuulokkeisiin on vaikea toivoa, kun tuettuna ovat esimerkiksi tilaääniominaisuudet sekä laajat äänentoiston muokkaus- ja personointiasetukset.
OnePlus Buds Pro 2:lle on toki tarjolla myös paljon erinomaisia vaihtoehtoja muiden valmistajien täyslangattomien nappikuulokkeiden kärkimalleista, kuten Applen 2. sukupolven AirPods Prot, Samsung Galaxy Buds2 Pro sekä Sony WF-1000XM4 unohtamatta myöskään esimerkiksi Bosen QuietComfort Earbuds II -kuulokkeita tai Jabran ja JBL:n parhaita malleja.
Valinnanvaraa ei kuulokemarkkinoilta puutu, ja noin parin sadan euron ja kalliimmissa kuulokkeissa kaikki ominaisuudet ovat jo pääosin erinomaisella tasolla. Valinnan voivatkin ratkaista tyyliseikat, kuten se löytyykö kuulokkeista miellyttävää väriä, tai kuulokkeiden kanssa käytettävä puhelin. OnePlus Buds Pro 2:t toimivat monipuolisesti eri älypuhelinten kanssa, eivätkä sisällä merkittäviä ominaisuuksia, jotka toimisivat vain OnePlus-puhelimella. Tilaäänitoiminnot eivät ole tuettu iPhonella, sillä ne toimivat Android 13:n kanssa.
OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden 179 euron suositushinta tuntuu kilpailukykyiseltä vaihtoehtoihin verrattuna, joten kuulokkeet ansaitsevat ostosuosituksen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »