OpenAI:n nopeasti suureksi ilmiöksi noussut ChatGPT-palvelu on toistaiseksi ilmainen kokeilla, mutta jo aiemmin tulossa kerrottiin olevan maksullinen versio, joka mahdollistaa palvelun laajemman käytön.
OpenAI:n keskusteleva tekoäly ChatGPT pystyy tuottamaan vastauksia ja tekstiä sujuvasanaisesti monista eri aiheista. Sitä voi myös pyytää kirjoittamaan esseitä ja muita luovia tekstejä eri aiheista. Loppuvuodesta 2022 tapahtuneen julkaisunsa jälkeen ChatGPT:n tuotokset ovat levinneet laajasti sosiaalisessa mediassa saavuttaen suuren huomion ja nostaen kiinnostusta palveluun.
ChatGPT:n suosio ja teknologian potentiaali tarjota vastauksia uudella tavalla verrattuna perinteisiin hakukoneisiin ovat saaneet myös Googlen pelästymään. Lisäksi ChatGPT:n kaltaisen palvelun on nähty voivan tehostaa aputyökaluna merkittävästi tietotyötä. Jo nyt ChatGPT:stä voi olla suuri apu esimerkiksi koodaamisessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
ChatGPT on toistaiseksi maksutta kokeiltavissa sen kehittäjän OpenAI:n verkkosivuilla.
Nyt OpenAI on kuitenkin aloittanut, kiinnostuksestaan ilmoittaneiden keskuudessa rajatusti, maksullisen ChatGPT:n version testauksen.
Testaus on nyt alkanut 42 dollarin kuukausikohtaisella hinnalla. OpenAI ei ole erikseen julkistanut testin alkamista tai muutenkaan kommentoinut maksullisen version ominaisuuksia tai hintaa. Ei siis ole toistaiseksi tietoa, miten pysyvä hinta 42 dollaria kuukaudessa ChatGPT:n maksullisesta versiosta on.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Muistakaa, että tämä on varhainen kokeellinen ohjelma, jossa voi tapahtua muutoksia, emmekä tuo maksullista pro-versiota yleisesti saataville tällä hetkellä”, OpenAI kommentoi aiemmin.
Ensiarvioissa OpenAI:n Discord-palvelimella moni on pitänyt 42 dollarin hintaa korkeana, kertoo The Verge.
Maksullinen versio, jonka nimenä on ainakin toistaiseksi käytetty ChatGPT Professional, tuo palvelun useammin saataville paremmalla suorituskyvyllä ilman katkoja ja odottelua. Lisäksi maksullisen version kokeilijoille on luvattu viimeisimmät ominaisuudet ensimmäisten joukossa.
Here's how ChatGPT Pro works! A lot of users were asking me for proof, so I decided to make a video. pic.twitter.com/QYNn3pRnxI
— Zahid Khawaja (@chillzaza_) January 21, 2023
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
New ChatGPT pricing! pic.twitter.com/j7cGtcDSSn
— Zahid Khawaja (@chillzaza_) January 21, 2023
Aiemmin ChatGPT Professionalista järjestetyn kyselyn yhteydessä OpenAI totesi maksullisen version voivan mahdollistaa myös enemmän viestejä palvelun kanssa – ainakin tuplamäärän tavalliseen päivittäiseen rajoitukseen verrattuna. Tätä ei kuitenkaan toistaiseksi ole nyt mainittu alkaneessa testissä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Raportoidusti jokaisen ChatGPT:lle esitetyn pyynnön kustannus on OpenAI:lle muutamia senttejä, joten toistaiseksi ilmainen palvelu on käynyt kalliiksi OpenAI:lle.
OpenAI perustettiin alun pitäen voittoa tavoittelemattomana organisaationa, mutta sittemmin sen alle on perustettu myös voittoa tavoitteleva yritys.
Liiketoimintaansa OpenAI rakentaa toistaiseksi erityisesti läheiseen yhteistyöhön Microsoftin kanssa. OpenAI:n palvelut toimivat edullisesti Microsoftin Azure-pilvipalvelussa. Julkisesti on kerrottu Microsoftin sijoittaneen OpenAI:hin 1 miljardia dollaria vuonna 2019, mutta sittemmin raportoidusti Microsoft on sijoittanut jo 2 miljardia dollaria lisää vuonna 2021.
23. tammikuuta OpenAI ja Microsoft vahvistivat uuden sopimuksensa, jonka myötä Microsoft investoi OpenAI:hin monia miljardeja lisää useamman vuoden aikana. Raporttien mukaan sijoitus kohoaisi 10 miljardiin dollariin.
Aiemmat raportit ovat kertoneet, että osana diiliä Microsoft saisi OpenAI:n alkuperäisten sijoittajien rahojen palauttamisen jälkeen ensin 75 prosenttia OpenAI:n voitoista, kunnes se on saanut rahat omasta sijoituksestaan takaisin. Tämän jälkeen Microsoftin osuus OpenAI:n voitoista olisi 49 prosenttia, muiden sijoittajien 49 prosenttia ja OpenAI:n voittoa tavoittelemattoman emoyhtiön kaksi prosenttia, kunnes korkealle asetetut tuottotavoitteet – Microsoftille 92 miljardia ja sijoittajille 150 miljardia dollaria – täyttyvät. Näiden summien mahdollisen saavuttamisen jälkeen kaikki OpenAI:n voitot kertyisivät OpenAI:n emoyhtiölle.
Microsoftin odotetaan ottavan ChatGPT:n teknologian käyttöön vuoden 2023 aikana Bing-hakukoneessa, mahdollisesti jo ensimmäisen neljänneksen aikana, sekä Word-, PowerPoint- ja Outlook-sovelluksissaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »