Vajaat seitsemän viikkoa on kulunut tuolloin vielä maailman rikkaimman miehen Elon Muskin noususta Twitterin pääomistajaksi ostotarjousta seuranneiden kauppojen toteuttamisen myötä. Musk nimitti itsensä samantien yhtiön johtoon, ja sittemmin on tapahtunut monenlaista. Nyt viimeisimpien käänteiden joukkoon lukeutuu se, että Twitter on yksinkertaisesti lopettanut toistaiseksi maksamasta monia laskujaan.
Aiemmin Twitter on muun muassa ehtinyt antaa potkut tuhansille työntekijöille (henkilöstömäärä on laskenut Muskin aikana noin 7 500 työntekijästä alle 3 000 työntekijään) ja 80 prosentille yhtiölle toimeksiantosuhteella työskennelleistä tuhansista ammatinharjoittajista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Twitterin tuotteen osalta Muskin toistaiseksi ajamat suurimmat muutokset kiteytyvät uudistuneeseen kuukausimaksulliseen Twitter Blue -tilaukseen, joka julkaistiin uudelleen ensimmäisillä markkinoilla 12. joulukuuta. Ensimmäisellä kerralla julkaisu johti katastrofaaliseen lopputulokseen monien huijausten myötä, mutta toisella yrittämällä vastaaviin ongelmiin ei ole enää törmätty.
Liiketoiminta sen sijaan on sujunut heikommin. Musk itse on valitellut, että Twitterin liikevaihto on pudonnut ”massiivisesti”, kun mainostajat ovat keskeyttäneet kampanjoitaan some-palvelussa yleisten arvioiden mukaan johtuen Muskin kyseenalaisista kommenteista monista aiheista sekä epäilyistä vihapuheen kasvamisesta palvelussa Muskin sallivamman linjan aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Liikevaihdon romahtaminen on tietenkin erittäin huono asia Twitterille ja Muskille, jonka jo alkujaan nähtiin maksaneen Twitteristä merkittävästi liikaa markkina-arvon kaupassa ollessa 44 miljardia dollaria. Kaupan rahoittamiseksi Twitterin kannettavaksi tulivat myös noin 13 miljardin dollarin lainat, joiden yli miljardiin dollariin vuositasolla yltävät korkokulut painavat nyt päälle.
Kaiken Twitterin ympärillä jo tähän mennessä Muskin aikana tapahtuneen jälkeen ei enää edes tunnu suurelta yllätykseltä, että nyt Twitter on lopettanut maksamasta monia laskujaan.
Axios-julkaisu raportoi lähteisiinsä perustuen Twitterin lopettaneen vuokranmaksun ainakin osasta vuokraamiaan toimistotiloja eikä ole myöskään suorittanut maksuja monille muille tavarantoimittajille ja yhteistyökumppaneille sen jälkeen, kun Elon Musk nousi yhtiön pääomistajaksi lokakuun lopulla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Elon Musk lukeutuu edelleen maailman rikkaimpiin ihmisiin, vaikkei olekaan enää Teslan osakekurssin laskun vuoksi maailman kaikkein rikkain, mutta hänen pääomistamallaan yrityksellä ei ole enää nyt ainakaan maksuhaluja – vaikka maksukykyä sillä edelleen pitäisikin olla.
Axios on saanut nähtäväkseen Twitterin työntekijöiden ja tuskastuneiden vuokranantajien välisiä sähköposteja. Joissakin tapauksissa vuokranantajat ovat jo tarjonneet vuokrasopimuksen päättämisestä diilejä, joissa Twitter ei joutuisi maksamaan täysin vastuitaan, mutta nämä tarjoukset on torjuttu Twitterin taholta.
Esimerkiksi Twitterille Coloradossa vajaan 4 000 neliön edestä toimitiloja vuokraava Bill Reynolds kommentoi asiaa suorasukaisesti Axios-julkaisulle. ”Jos et maksa, et saa jäädä. Ja he eivät maksa, joten eivät ole jäämässä.”
Toisen lähteen, jolle Twitter on velkaa satojatuhansia dollareja, mukaan Twitterin toiminnalla on seurauksensa. ”He ovat minulle velkaa rahaa, mutta sitten nuo dollarit siirtyisivät eteenpäin lähes 25 muulle ihmiselle”, toteaa lähde vaikutuksista, joita seuraa siitä, ettei Twitter näytä enää hoitavan vastuitaan sopimusten mukaisesti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ongelmia Twitterin ja vuokranantajien väille näyttää aiheuttaneen myös se, että monet aiemmin vuokranantajien yhteyshenkilöinä Twitterillä toimineet työntekijät ovat joko saaneet potkut tai jättäneet itse yhtiön.
Kaiken kaikkiaan Twitterin laskujen maksamattomuuden raportoidaan olevan niin laajaa, että kyseessä arvellaan olevan Muskin määräämä toimintatapa. Näin raportoi myös The New York Times, jonka mukaan Twitter pyrkii myös välttymään maksamasta asianmukaisia korvauksia entisille työntekijöille, joiden työsuhde on päättynyt. Tätä kuvaillaan osaksi Twitterin tavoitetta leikata kulujaan yhtiön liiketoiminnan sukeltaessa.
Twitteriltä ei ole saatu asiaan kommentteja, koska sillä ei ole enää Muskin alaisuudessa viestintätiimiä tai muutakaan edustajaa median suuntaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »