Applen 12. syyskuuta julkaisemasta iOS 16 -käyttöjärjestelmäversiosta on löytynyt ongelma Mail-sähköpostisovelluksessa.
VPN Tracker -palvelua tarjoava Equinux on kertonut verkkosivuillaan iOS 16:n Mail-sähköpostisovelluksen kaatuvan käynnistettäessä, jos vastaanotetun sähköpostin lähettäjätieto on muotoiltu tietyllä tavalla.
Equinux kertoo löytäneensä ongelman analysoidessaan roskapostiviestejä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käytännössä iOS 16:n Mail-sähköpostisovellus voi jumittua, jos sähköpostin lähettäjätietokenttään on lisätty muutamia tiettyjä erikoismerkkejä. Equinux tarjoaa sivuillaan myös lomakkeen, jonka kautta ongelmaa voi päästä testaamaan omalla sähköpostiosoitteella. Suositeltavaa se ei kuitenkaan ole.
Löytäjänsä Mailjackiksi ristimä ongelma koskettaa iOS 16:n ohella myös iOS 16.0.1 -versiota iPhone 14 -puhelimissa sekä viimeisimpiäkin iPadien iPadOS 16:n beetatestiversioita. Tiettävästi ongelmaa ei ole korjattu myöskään Applen juuri julkaisemassa, muita korjauksia sisältäneessä iOS 16.0.2 -versiossa.
Ongelma ei koske iOS ja iPadOS 16:aa vanhempia käyttöjärjestelmäversioita, kuten iOS 15:ää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osa käyttäjistä on kuitenkin jo entuudestaan suojassa ongelmalta, sillä osa sähköpostipalveluista, kuten Googlen Gmail ja Microsoftin Outlook, käyvät säännönmukaisesti läpi saapuvat viestit ja puhdistavat ne tämänkin ongelman aiheuttavista erikoismerkeistä. Lisäksi Gmail ja Yahoo estävät haitalliset viestit kokonaan.
Applen oma sähköpostipalvelu, iCloud Mail, ei kuitenkaan sisällä vastaavaa suojausta, joten sen käyttäjät ovat alttiina Mail-sähköpostisovelluksen jumiutumiselle iOS 16:ssa. Samoin on tilanne monien pienempien sähköpostipalvelujen kanssa.
Haitallinen viesti saattaa päätyä pääpostilaatikon sijaan roskapostikansioon, jossa tapauksessa Mail-sähköpostisovellus kaatuu iOS 16:ssa ilmaantuneen ongelman myötä vasta tarkasteltaessa roskapostikansiota.
Mail-sähköpostisovelluksen jumiutumisesta nyt ilmi tulleen ongelman vuoksi on onneksi melko helppo päästä eroon: ongelman aiheuttanut sähköposti tulee vain poistaa sähköpostipalvelusta, mikä onnistuu eri laitteella tai esimerkiksi verkkoselaimen kautta. Tämän jälkeen Mail toimii jälleen normaalisti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Todennäköisesti Apple korjaa lopulta tämän(kin) ilmi tuleen ongelman tulevassa iOS 16:n korjauspäivityksessä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »