Google on julkaissut pinnan alla käyttöjärjestelmän vaihtavan päivityksen laajasti kotien Nest Hub Max -älylaitteelleen.
Google päivittää kodin älylaitteitaan Fuchsia-käyttöjärjestelmään, jota se kehitti pitkään hiljaisesti ennen virallista julkaisua keväällä 2021. Ensimmäisenä Fuchsia-käyttöjärjestelmä saapui viime vuonna päivityksenä Googlen 1. sukupolven Nest Hub -laitteelle, joka julkaistiin alun perin vuonna 2018 nimellä Google Home Hub.
Kesällä 2022 Google julkaisi Fuchsia-käyttöjärjestelmän päivityksenä myös Nest Hub Maxille, aluksi Preview Program -ohjelmassa. Nyt laitteen käyttöjärjestelmän vaihtava päivitys on tullut laajasti saataville kaikille käyttäjille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin Googlen näytöllisissä kodin älylaitteissa käyttöjärjestelmänä on ollut Linuxiin pohjautuva Googlen Cast OS. Pinnan alla tapahtuva käyttöjärjestelmän vaihdos Fuchsiaan ei tässä yhteydessä muuta juurikaan laitteen käyttäjälle näkyvää toiminnallisuutta, vaan kaiken pitäisi toimia jotakuinkin identtisesti. Googlen näytöllisten kodin älylaitteiden käyttökokemus on rakennettu Flutter-kehikolla, jonka alla toimiva alusta vain nyt päivityksellä muuttuu.
9to5Google-sivuston mukaan käyttöjärjestelmän vaihtavan päivityksen yhteydessä ainoa käyttäjälle näkyvä muutos Nest Hub Maxin ohjelmistossa on asetuksissa Bluetooth-valikon lisäys, joka esittää aiemmin Nest Hub Maxin kanssa paritetut laitteet ja jota kautta voi hoitaa parituksen uuden laitteen kanssa.
Googlen jatkosuunnitelmista Fuchsian suhteen ei ole tarkempaa tietoa tai käsitystä. Työpaikkailmoitus syksyllä 2021 vihjasi Googlen kuitenkin suunnittelevan Fuchsian laajentamista useampiin ja erilaisiin laitteisiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Seuraavaksi Fuchsia-vaihdoksen voisi odottaa tapahtuvan 2. sukupolven Nest Hubissa, mutta mitään viitteitä tämän aikataulusta ei vielä ole.
Fuchsian kehitystyö on ollut käynnissä jo ainakin kuuden vuoden ajan. Ajoittain Fuchsian on povattu olevan jopa Androidin seuraaja, ja sen tulevaisuudessa korvaava uusi käyttöjärjestelmä. Jo keväällä 2019 Googlen Androidista, Chromesta ja Chrome OS:stä sekä Play-kaupasta vastaava johtaja Hiroshi Lockheimer ampui kuitenkin näitä odotuksia alas.
Kodin älylaitteiden lisäksi Google on testannut Fuchsiaa jo myös Pixelbook-läppärissään.
Toisin kuin Android, Fuchsia ei perustu Linux-käyttöjärjestelmäytimelle, vaan Googlen omalle mikrokernel-ratkaisulle. Käyttöjärjestelmän perustavaa laatua olevissa lähtökohdissa on myös muita eroja: Fuchsian arkkitehtuuria on rakennettu jatkuvat päivitykset paremmin huomioiden, minkä lisäksi näytöllisten laitteiden lisäksi se olisi paremmin optimoitu myös puhuen käytettäviin laitteisiin. Lopulta Fuchsia-tiimin tavoitteeksi on mainittu kuitenkin myös uuden käyttöjärjestelmän nousu Androidin seuraajaksi pidemmällä aikavälillä. Vielä Androidin korvaamisesta ollaan kuitenkin kaukana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »