Intian talousrikosten torjuntaan ja tutkintaan erikoistunut Enforcement Directorate -virasto kertoo takavarikoineensa kiinalaiselta älypuhelinvalmistajalta Vivolta ja siihen liitännäisiltä yhtiöiltä 4,65 miljardin rupian eli noin 56 miljoonan euron arvosta pankkitilejä, käteistä kuin myös kultaharkkoja. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.
Intialaisviranomaiset ratsasivat Vivon toimistot aiemmin tällä viikolla. Yhteensä iskettiin 48 kohteeseen. Viranomaisten mukaan Vivo olisi siirtänyt 624,76 miljardia rupiaa eli jopa 7,5 miljardia euroja varoja, eli noin puolet paikallisesta myynnistään Intian ulkopuolelle, pääsiassa Kiinaan, lainvastaisella tavalla.
Aiemmin tällä viikolla ensimmäisissä raporteissa ratsioista puhuttiin myös rahanpesun tutkinnasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Nämä rahalähetykset tehtiin intialaisten yhtiöiden valtavien tappioiden aiheuttamiseksi, jotta vältytään verojen maksamiselta Intiassa”, kommentoi viranomainen Vivon toimintaa.
Vivon omistaa kiinalainen BBK Electronics.
Vivo ei ole tiettävästi kommentoinut tuoreimpia tietoja takavarikoista. Aiemmin Vivo kommentoi asiaa yleisemmällä tasolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Vivo tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa antaakseen heille kaikki tarvittavat tiedot”, Vivon edustaja kommentoi Reutersille sähköpostilla. ”Vastuullisena yrityksenä olemme sitoutuneet noudattamaan täysin lakeja.”
Intia on suorittanut toimenpiteitä viime aikoina laajemminkin kiinalaisia älypuhelinvalmistajia vastaan, sillä myös Xiaomi on joutunut viranomaisten hampaisiin.
Toukokuussa raportoitiin Intian veroviranomaisten jäädyttäneen Xiaomin varoja 450 miljoonaa euroa vastaavan summan edestä. Intialaisviranomaisten näkemyksen mukaan Xiaomi on voinut vältellä vaadittavien verojen maksua Intiassa. Intian veroviranomaisten mukaan Xiaomi olisi ostanut älypuhelimia sopimusvalmistajakumppaneiltaan korotetuilla hinnoilla juuri Intian markkinoille pyrkien näin esittämään tuloksensa pienempänä ja maksaen liian vähän veroja. Lisäksi toisessa tutkintahaarassa intialaisviranomaiset ovat esittäneet Xiaomin suorittaneen ulkomaille maksuja, vaikka todellisuudessa nämä rojaltimaksut ovat olleet perusteettomia.
Myös Xiaomi on kiistänyt toimineensa millään tavalla väärin, ja syyttänyt oikeudessa viranomaisia sen johtajiin kohdistuneesta uhkailusta fyysisestä väkivallasta ja kiristyksestä. Viranomaistaholta nämä syytökset on puolestaan kiistetty.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Intian ja Kiinan poliittiset jännitteet kasvoivat rajakiistan vuoksi vuonna 2020, jonka jälkeen Intian hallinto on suorittanut toimenpiteitä kiinalaisyhtiöitä vastaan. Intiassa on muun muassa kielletty yli 300 kiinalaisyhtiöiden sovellusta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »