Twitter tiedotti tänään perjantaina eilen torstaina umpeutuneen 30 päivän aikarajan, jona aikana Yhdysvaltojen kauppavirasto FTC tai oikeusministeriö olisivat voineet ottaa Elon Muskin Twitter-yritysoston tutkintaan.
Näin Twitter-kauppojen toteutuminen on askeleen lähempänä. Kilpailuviranomaisten ei tosin odotettukaan puuttuvan kauppaan, koska Twitterin siirtymisellä Muskin omistukseen ei ole kilpailua vähentävää vaikutusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
4. huhtikuuta Elon Musk ilmoitti ostaneensa Twitteristä yli 9 prosentin omistusosuuden. Muskista piti tulla tämän jälkeen Twitterin hallituksen jäsen, kunnes hän yllättäen vetäytyikin hallitukseen liittymisestä. 14. huhtikuuta Musk esitti julkisesti ostotarjouksen koko Twitteristä.
Twitter teki 25. huhtikuuta sopimuksen Elon Muskin kanssa liittyen tämän esittämään ostotarjoukseen yhtiöstä. Twitterin hallitus päätyi aluksi vastahankaan asettumisen jälkeen yksimielisesti hyväksymään Muskin ostotarjouksen ja suosittelemaan sitä osakkeenomistajille.
Tämän jälkeen Muskia Twitter-kauppa on näyttänyt alkaneen jossain määrin kaduttamaan – ainakin hinnan osalta – ja Musk näyttää etsineen verukkeita esimerkiksi roska- ja feikkitilien määrän vääristelystä, joilla kauppa voitaisiin neuvotella uudelleen. Musk on myös muuten luonut epävarmuutta sen ympärille, tapahtuuko kauppoja, vaikka hän on tehnyt ostotarjouksen toteuttamisesta sitovan sopimuksen Twitterin kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sittemmin myös Musk on kuitenkin todennut myös olevansa yhä sitoutunut kaupan läpiviemiseen.
Muskin esittämä ostotarjous Twitteristä on 54,20 dollaria osakkeelta, ja yhteensä Twitterin arvo kaupassa on näin noin 44 miljardia dollaria eli vajaat 41 miljardia euroa. Kaupan on odotettu toteutuvan vuoden 2022 aikana Twitterin osakkeenomistajien hyväksynnän, tarvittavien viranomaishyväksyntöjen sekä tavanomaisten muiden ehtojen täytyttyä.
Twitterin osakkeella käydään pörssissä nyt kauppaa reilulla 40 dollarilla, 26 prosenttia matalammalla hinnalla verrattuna Muskin ostotarjoushintaan.
Muskin toiminta Twitter-kauppojen yhteydessä on herättänyt myös paljon närää. Muun muassa joukko Twitterin osakkeenomistajia ovat haastaneet hänet oikeuteen, minkä lisäksi myös Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinaviranomainen SEC tutkii Muskin lainvastaisesti pitkittämää ilmoitusta 5 prosentin omistusosuuden ylittämisestä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Muskin ostotarjous on ajanut myös Twitterin johdon sekavaan tilanteeseen, ja monelle pomolle on joko annettu lähtöpassit tai he ovat päättäneet itse jättää yhtiön.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »