Jopa 1,5 miljoonaa sovellusta saattaa pian hävitä sovelluskaupoista, analytiikkafirma Pixalaten raportti paljastaa. Sovellusversiot ovat liian vanhoja Applelle ja Googlelle.
Apple tiedotti huhtikuussa poistavansa App Store -sovelluskaupastaan 30 vuorokauden varoitusajalla kaikki sellaiset sovellukset, joita ei ole päivitetty pitkiin aikoihin. Myös Googlella nykyään Play-kaupassaan vastaavanlainen sääntö, ja tuhannet sovellukset molemmissa kauppapaikoissa ovatkin nyt poistouhan alla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google tuomitsee sovelluksen ikään kuin unohdetuksi sitten, kun viimeisimmästä päivityksestä on kulunut kaksi vuotta. Applella takaraja on kolme vuotta, mikäli sovellusta ei ladata tarpeeksi.
Tarvittavaa latausten määrää kauan päivittämättömille sovelluksille Apple ei ole täsmentänyt.
Tällä hetkellä App Storessa on noin 650 000 sovellusta, jotka säännösten vuoksi saattavat pian kadota. Google Playsta sellaisia ohjelmia löytyi vieläkin enemmän, peräti 869 000, joten yhteensä ”hylättyjä” sovelluksia on reilut 1,5 miljoonaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhteensä päivityksettä jääneet sovellukset muodostavat jotakuinkin kolmanneksen kaikesta App Storen ja Google Playn tarjonnasta. Sovelluskehittäjille asetettujen takarajojen lähestyessä noin joka kolmatta ohjelmaa uhkaa siis nyt kauppapaikasta piilottaminen.
Esimerkiksi Google on täsmentänyt, että niin kutsutut hylätyt sovellukset piilotetaan Play-kaupasta siten, etteivät ne enää näy hakutuloksissa.
Sovelluskauppojen säännösten tarkoitus on parantaa käyttäjien tietoturvaa, sillä kauan päivittämättä olleet sovellukset tapaavat olla turvattomampia kuin ajan tasalla olevat verrokkinsa.
Applen ja Googlen toimet ovat kuitenkin herättäneet myös vastustusta, ja Apple myöntyikin hiljattain pidentämään 30 päivän varoitusaikaansa 90 vuorokauteen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple täsmensi myös, että hylättyjä sovelluksia on poistettu App Storesta jo vuodesta 2016 lähtien. Vajaan kuuden vuoden aikana yhtiö on puhdistanut App Storesta päivittämättömiä, vähän ladattuja sovelluksia yhteensä peräti 2,8 miljoonaa kappaletta.
Nähtäväksi jää, kuinka noin 1,5 miljoonan ”hylätyn” sovelluksen lopulta käy.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »