Googlella Fuchsia-käyttöjärjestelmän kehitystä johtanut Chris McKillop on ilmoittanut jättävänsä yhtiön.
Google on kehittänyt Fuchsia-käyttöjärjestelmän tyhjästä. Kehitystyö on ollut käynnissä ainakin vuodesta 2016. Pääosan ajasta kehitystyötä on johtanut Director of Engineering -tittelillä Googlella työskennellyt Chris McKillop.
McKillop jätti Googlen ja Fuchsian kehitystyön nyt sen jälkeen, kun Google viime vuonna aloitti käyttöjärjestelmään käyttöönoton.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi Google on julkaissut Fuchsia-käyttöjärjestelmän toukokuusta 2021 alkaen päivityksenä Nest Hub -laitteelleen, joka julkaistiin alun perin vuonna 2018 nimellä Google Home Hub. Päivityksen myötä pinnan alla toimiva käyttöjärjestelmä laitteessa vaihtuu uuteen Fuchsiaan aiemmin käytetystä, Linuxiin pohjautuvasta Googlen Cast OS:stä. Fuchsia-päivitys Nest Hubissa ei muuttanut laitteen käyttäjälle näkyvää toiminnallisuutta, vaan kaiken pitäisi toimia jotakuinkin identtisesti. Kodin älynäytön käyttökokemus on rakennettu Flutter-kehikolla, jonka alla toimiva alusta vain päivityksellä muuttui.
”Tänään, 10 vuoden jälkeen, olen jättänyt Googlen Fuchsian parissa työskentelevä tiimi on yksi kaikkien aikojen parhaista – odotan heiltä suuria asioita tulevaisuudessa. Seuraavan seikkailuni aika – jaan lisää ensi viikolla”, McKillop twiittasi.
Ennen työskentelyään Googlella McKillop oli yksi alkuperäisistä tiimiläisistä, jotka loivat webOS-käyttöjärjestelmän Palmilla ja sitä ennen hän työskenteli Applella alkuperäisen iPhone OS -käyttöjärjestelmän kehityksessä.
Today, after 10 years, I’ve left Google. The team working on #Fuchsia is one the best ever assembled – I expect great things to come from them in the future. Time for my next adventure – will share more next week. pic.twitter.com/ocEq2L2rOa
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— mckillop (@chrismckillop) March 25, 2022
Lokakuussa 2021 julkisuuteen nousseissa työpaikkailmoituksissa Google haki osaajia Fucshian tuomiseksi laajemmin eri laitteisiin. Lisäksi osassa työpaikkailmoituksia on nähty myös viittauksia Fuchsia Devices -nimeä kantavaan tiimiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Vuonna 2021 julkaisimme Fuchsian miljooniin Googlen älynäyttöihin, nyt on aika laajentua useampiin älylaitteisiin ja muihin laitemuotoihin. Liity mukaan ja työskentele seuraavan sukupolven Google-käyttöjärjestelmän kanssa!”, yhdessä työpaikkailmoituksessa markkinoitiin.
Tarkemmin Googlen tulevista suunnitelmista ei ole vielä tietoa, mutta Google Home Hubin / Nest Hubin lisäksi todennäköisesti Fucshia nähdään vielä Googlen muissa älynäytöissä eli Nest Hub Maxissa ja 2. sukupolven Nest Hubissa.
Jatkossa Fuchsia voi olla osa myös täysin uusia laitteita. Yhdessä työpaikkailmoituksissa vihjattiin Fuchsian-laitetiimin tähtäävän Nestin ja Google Assistantin laajentamiseen uusiin laitemuotoihin ”todellisten kuluttajalaitteiden” kautta. Mielenkiintoisesti työpaikkailmoituksissa vihjattiin myös Fucshian käytöstä muissakin kuin Googlen omissa laitteissa. Yhdessä työpaikkailmoituksessa vihjataan, että työnkuvaan kuuluu ”vaikuttaa laitteistopäätöksiin, joita kumppanit tekevät”.
Ajoittain Fuchsian on povattu olevan jopa Androidin seuraaja, ja sen tulevaisuudessa korvaava uusi käyttöjärjestelmä. Jo keväällä 2019 Googlen Androidista, Chromesta ja Chrome OS:stä sekä Play-kaupasta vastaava johtaja Hiroshi Lockheimer ampui kuitenkin näitä odotuksia alas.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kodin älylaitteiden lisäksi Google on testannut Fuchsiaa jo myös Pixelbook-läppärissään.
Toisin kuin Android, Fuchsia ei perustu Linux-käyttöjärjestelmäytimelle, vaan Googlen omalle mikrokernel-ratkaisulle. Käyttöjärjestelmän perustavaa laatua olevissa lähtökohdissa on myös muita eroja: Fuchsian arkkitehtuuria on rakennettu jatkuvat päivitykset paremmin huomioiden, minkä lisäksi näytöllisten laitteiden lisäksi se olisi paremmin optimoitu myös puhuen käytettäviin laitteisiin. Lopulta Fuchsia-tiimin tavoitteeksi on mainittu kuitenkin myös uuden käyttöjärjestelmän nousu Androidin seuraajaksi pidemmällä aikavälillä. Vielä Androidin korvaamisesta ollaan kuitenkin kaukana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »