Samsungin Device eXperience -mobiili- ja kulutuselekroniikkaliiketoimintaa johtava toimitusjohtaja ja Samsung Electronicsin hallituksen varapuheenjohtaja Jong-Hee Han on yhtiökokouksen yhteydessä esittänyt anteeksipyynnön viime aikoina esille nousseeseen suorituskyvyn rajoittamiseen liittyen.
Samsungin laitteiden ympärille kehkeytyi maaliskuun alkupuolella kohu, kun selvisi Samsungin älypuhelimista löytyvän ominaisuuden, joka ”optimoi” eli toisin sanoen rajoittaa suorituskykyä peleissä laitteen lämpenemisen vähentämiseksi. Käytännössä Samsung on listannut laajasti pelejä, joita pyöritettäessä laite ei lähtökohtaisesti annakaan käyttöön kaikkea suorituskykyä.
Sittemmin on käynyt ilmi, että Samsung Game Optimizing Service -toiminto on ollut mukana ainakin Galaxy S10 / S20 / S21 / S22 -älypuhelimissa sekä Galaxy Tab S8 -tablettilaitteissa. Tämän seurauksena esimerkiksi tunnettu suorituskykytestisovellus GeekBench poisti nämä Samsung-laitteet ranking-listoiltaan, sillä se pitää Samsungin toimintaa suorituskyvyn manipulointia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kohun laannuttamiseksi Samsung kertoi jo aiemmin tuovansa ohjelmistopäivityksessä osaksi Game Launcher -sovellustaan asetuksen, joka tarjoaa käyttäjälle valinnanmahdollisuuden sen suhteen, haluaako suorituskykyä rajoittavan, lämpenemistä vähentävän optimoinnin olevan päällä vai ei. Ainakin Samsungin kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa tämä päivitys on jo jakelussa ensimmäisille laitteille.
Nyt keskiviikkona järjestetyssä Samsung Electronicsin yhtiökokouksessa Samsung-johtaja Jong-Hee Han pyysi tapahtunutta anteeksi sekä yhtiön asiakkailta että osakkeenomistajilta, raportoi korealainen The Elec -julkaisu.
Hanin mukaan yhtiö epäonnistui asiakkaiden huolten arvostamisessa ja pyysi tätä anteeksi kumarruksen kera. Samsung-johtaja Hanin mukaan yhtiö aikoo myös kuunnella asiakkaita jatkossa tarkemmin välttääkseen vastaavat virheet jatkossa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ongelmallisena Samsungin suorituskykyä rajoittava optimointitoiminto on koettu erityisesti, koska se rajoittaa suorituskykyä peleissä, muttei kuitenkaan samanaikaisesti suorituskykytestisovelluksissa, ja näin suorituskykytestit eivät välttämättä anna täysin oikeaa kuvaa laitteen siitä suorituskyvystä, joka on tavanomaisessa käytössä tarjolla. Tästä syystä suorituskykytestien kehittäjät pitävät kaikkia sovelluslistauksiin perustuvia suorituskyvyn muutoksia ei-toivottuna suorituskyvyn optimointina ja manipulointina.
Yksin Samsung ei optimointeineen ole. Esimerkiksi OnePlus-älypuhelinten osalta vastaavasta toiminnasta, mitä on nyt noussut esille Samsungin osalta, nousi kohu viime vuonna.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »