Yhdysvalloissa Washington DC sekä kolme osavaltiota – Teksas, Washington ja Indiana – ovat esittäneet Googlea vastaan syytteet sijaintitietoihin liittyvästä harhaanjohtamisesta, kertoo The Washington Post.
Google tarjoaa sovelluksissaan ja palveluissaan asetukset sijaintietojen käytön osalta, mutta syytteiden mukaan Google jatkoi sijaintidatan hyödyntämistä, vaikka käyttäjät olivatkin kytkeneet sijaintihistorian pois päältä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Google virheellisesti johti kuluttajat uskomaan, että heidän tilinsä ja laitteensa asetusten muuttaminen auttaisi kuluttajia suojelemaan yksityisyyttä ja hallitsemaan tietoja, joihin yhtiöllä on pääsy”, kommentoi Washington DC:n oikeusministeri (attorney general) Karl Racine. ”Totuus on, että vastoin Googlen esittämää se jatkoi systemaattisesti käyttäjien seurantaa ja asiakkaiden datalla tienaamista.”
Googlen toimintaa asian tiimoilta on tutkittu jo vuodesta 2018 alkaen sen jälkeen, kun Associated Press -uutistoimiston raportti nosti esiin Googlen sijaintidatan käytön.
Syyttäjien mukaan Google väitti virheellisesti vuosina 2014-2019, että sijaintihistorian kytkeminen pois käytöstä tarkoittaisi ettei sijaintitietoa ja vierailtuja paikkoja tallennettaisi. Todellisuudessa kuitenkin sijaintihistorian ollessa pois käytöstäkin, Google jatkoi sijaintidatan keräämistä ja tallentamista perustuen esimerkiksi eri asetukseen, sovelluksiin, Wi-Fi- ja Bluetooth-tietoihin tai kumppanien jakamiin tietoihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google ei alun perin kertonut, että verkko- ja sovellustoiminnan asetus merkitsi myös sijaintidatan keräämistä tällä perusteella.
Googlea syytetään myös erilaisista keinoista, joilla se on pyrkinyt manipuloimaan käyttäjiä sallimaan Googlelle sijaintidatan käyttö. Näitä ovat esimerkiksi jatkuvat muistutukset sovelluksissa sijaintitietojen kytkemisestä päälle sekä virheelliset väitteet siitä, etteivät sovellukset toimisi ilman sijaintitietoja. Näiden toimintatapojen väitetään rikkovan useita kuluttajansuojalakeja.
Googlen mukaan syytteiden väitteet perustuvat vanhentuneisiin tietoihin ja ovat epätarkkoja. Googlen mielestä se ei ole toiminut väärin ja yhtiö aikoo puolustautua oikeusprosessin osana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »