Monin paikoin paheneva koronatilanne näkyy jälleen myös teknologiayhtiöiden toimenpiteissä.
Apple on jälleen lykännyt suunniteltua toimistoille paluun ajankohtaa, tällä kertaa toistaiseksi määrittelemättömään ajankohtaan, kertoo Bloomberg.
Aiemmin Applen työntekijöiden oli tarkoitus palata pääasiallisesti läsnä työpaikalle esimerkiksi Apple Park -pääkonttorille Kalifornian Cupertinossa 1. helmikuuta 2022, mutta nyt tämä aikataulu on heikentyneen koronatilanteen edessä unohdettu. Kaikkiaan Apple siirsi toimistoille palaamisen ajankohtaa jo neljännen kerran.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla Apple ilmoitti nyt toistaiseksi lykätyn toimistoille paluun kanssa myös antavansa työntekijöilleen 1 000 dollarin bonuksen käytettäväksi kotitoimistojen varustamiseen.
Lisäksi Apple tulee kertomaan aikanaan vähintään kuukauden verran etukäteen päivämäärän, josta lähtien työntekijöiden on jälleen palattava töihin toimistoille.
Applen aiemmin vuoden 2021 aikana esittelemässä pandemian jälkeisessä hybridityömallissa tarkoituksena oli tarjota työntekijöille mahdollisuus työskennellä etänä kaksi päivää viikosta. Osa Applen työntekijöistä on kritisoinut Applen jäykiksi kokemiaan suunnitelmia verrattuna monien muiden teknologiayhtiöiden joustavampiin etätyökäytäntöihin. Applen toimitusjohtaja Tim Cook onkin todennut yhtiön kokeilevan uutta hybridimallia 2022 ja arvioivan sitten pidemmän tähtäimen ratkaisuja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple ei ole toistaiseksi edellyttänyt työntekijöiltään koronarokotteen ottamista, mutta sen sijaan Google aikoo niin pian tehdä.
Googlen johto on jakanut henkilöstölle tiedon siitä, että yhtiön työntekijöiden Yhdysvalloissa tulee täyttää rokotusvaatimukset tai muuten seurauksena on lopulta irtisanominen. Asiasta on kertonut näkemäänsä tiedoksiantoon perustuen CNBC. Google on sittemmin myös vahvistanut koronarokotusvaatimuksensa.
Googlen antaman tiedon mukaan työntekijöillä oli 3. joulukuuta aikaa kertoa rokotustiedoistaan ja toimittaa rokotukset todistava asiakirja, tai hakea lääketieteellisistä tai uskonnollisista syistä vapautusta asiassa. Tämän jälkeen Google alkaa ottaa yhteyttä työntekijöihin, jotka eivät ole tietoja ilmoittaneet tai joiden hakemus vapautuksesta on hylätty.
Rokotussääntöjä noudattamatta jättäneet työntekijät siirretään Googlen mukaan 18. tammikuuta alkaen palkalliselle vapaalle 30 päivän ajaksi ja tämän jälkeen korkeintaan kuudeksi kuukaudeksi palkattomalle vapaalle, jonka jälkeen heidät irtisanotaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhdysvalloissa yritysten esittämiä vaatimuksia koronarokotuksista tukee presidentti Joe Bidenin allekirjoittama presidentin asetus, joka on tosin törmännyt oikeudellisiin haasteisiin.
Googlen ja sen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai on jo aiemmin puhunut koronarokotusten vaatimisen puolesta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »