Hiljattain 5-vuotispäiviään juhlinut Nokia-puhelinyhtiö HMD Global toimitti markkinoille heinä-syyskuussa 2021 noin 3 miljoonaa älypuhelinta, on tutkimusyhtiö Counterpoint Research paljastanut NokiaMob-sivustolle.
Counterpointin mukaan kappalemääräiset Nokia-älypuhelintoimitukset kasvoivat 12 prosentilla edeltävästä huhti-kesäkuun neljänneksestä sekä 37 prosentilla vuotta aiemmasta heinä-syyskuusta 2020. Kummassakin suhteessa Nokia-älypuhelinten suoritus peittosi nyt yleisen markkinakehityksen: kokonaisuutena Counterpoint Research arvioi maailmanlaajuisten älypuhelinmarkkinoiden kasvaneen heinä-syyskuussa 6 prosenttia huhti-kesäkuusta ja laskeneen 6 prosentilla vuotta aiemmasta.
Älypuhelinmarkkinoilla HMD Global ylsi 14. suurimmaksi valmistajaksi. Counterpointin mukaan Nokia-älypuhelinten kasvu on syntynyt Lähi-idän ja Afrikan markkinoilta sekä Pohjois-Amerikasta, jossa tilaa kasvulle on avannut LG:n poistuminen älypuhelinliiketoiminnasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Peruspuhelimissa HMD Global säilytti 2. suurimman valmistajan aseman ja toimitti noin 10 miljoonaa Nokia-peruspuhelinta heinä-syyskuussa.
Koronapandemian sävyttämän vuoden 2020 alkupuoli oli HMD Globalille vaikeaa aikaa, mutta lopulta vuoden edetessä HMD Global kertoi liiketoimintansa kääntyneen kannattavaksi vuoden 2020 loppupuolella. Lisäksi tutkimusyhtiö Strategy Analytics on todennut aiemmin HMD Globalin yltäneen ennätysmäiseen kannattavuuteen nyt heinä-syyskuussa 2021.
Vaikka kappalemääräisissä toimituksissa trendi on ollut alaspäin suuntautuva, on HMD Global kuitenkin nähtävästi onnistunut samalla parantamaan kannattavuuttaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HMD Global itse ei ole tiedottanut tai kertonut tämän vuoden tuloksistaan, joten virallista tietoa kuluvan vuoden kehityksestä ei kuitenkaan ole.
Viime vuonna eli 2020 HMD Globalin liikevaihto laski noin 30 prosentilla 1,2 miljardiin euroon vuonna 2020 vuonna 2019 saavutetusta 1,7 miljardista eurosta. Aiemmin vuonna 2018 liikevaihto ylsi huipputasolleen 2,4 miljardiin euroon. Liiketappiotaan HMD Global onnistui kuitenkin pienentämään merkittävästi viime vuonna: liiketappio koko vuodelta 2020 oli 47 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2019 oli vielä 295 miljoonaa euroa ja vuonna 2018 puolestaan 188 miljoonaa euroa. HMD Global on kuitenkin kertonut liiketoimintansa kääntyneen kannattavaksi vuoden 2020 toisella puoliskolla.
Viimeksi elokuussa 2020 HMD Global kertoi nostaneensa 230 miljoonaa dollaria eli vajaat 200 miljoonaa euroa uutta rahoitusta. Rahoituskierrokseen osallistui sijoittajina joukko HMD Globalin tärkeimpiä globaalisti toimivia strategisia kumppaneita, kuten Google, Qualcomm sekä myös Nokia Technologies, minkä myötä myös Nokia kuuluu tätä nykyä HMD Globalin omistajajoukkoon viimeisimmän tiedon mukaan yli 10 prosentin osuudella.
Vuoden 2021 aikana HMD Global on uudistanut Nokia-älypuhelinten nimeämistavan tuodessaan markkinoille C-, G- ja X-sarjan älypuhelimia. Euroopan markkinoiden ohella HMD Global on panostanut markkina-asemansa vahvistamiseen Pohjois-Amerikan älypuhelinmarkkinoilla yhteistyöllä operaattoreiden kanssa sekä tuonut tänä vuonna markkinoille myös ensimmäisen tablettilaitteensa, Nokia T20:n.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kalliimman hintaluokan älypuhelinten sijaan HMD Global on vuonna 2021 keskittynyt entistä vahvemmin edullisemman ja keskihintaluokan älypuhelimiin.
Nokia-älypuhelinten markkinoinnissa puhdas vakio-Android-ohjelmisto sekä pitkä päivitystuki ajantasaisilla tietoturvapäivityksillä ovat olleet alusta asti keskiössä. Tähän tarinaan on kuitenkin tullut myös ikäviä tahroja vuoden 2021 edetessä useampaan otteeseen myöhästyneiden eri älypuhelinmallien Android 11 -päivitysten sekä viimeksi vasta juuri viisivuotispäivän aattona tiedotetun Nokia 9 PureView’lle luvatun Android 11 -päivityksen yllättävän peruuntumisen myötä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »