Googlen kehittämällä Wear OS -käyttöjärjestelmällä varustetuissa älykelloissa alkoi tavallaan uusi aikakausi elokuun lopulla markkinoille tulleiden Samsung-uutuuksien Galaxy Watch4:n ja Galaxy Watch4 Classicin myötä.
Samsungin älykelloissa on käytössä ensimmäisenä Wear OS:n uusi versio, joka on syntynyt Goolen ja Samsungin yhteistyönä Samsungin luovuttua älykelloissaan omasta Tizen-käyttöjärjestelmästään.
Google käyttää uudesta versiosta nimeä Wear OS 3, ja päivityksenä sen ovat saamassa todella harvat aiemmista Wear OS -älykelloista. Vahvistetusti päivityksen saavat vain Mobvoin TicWatch Pro 3 -älykellot sekä TicWatch E3 -älykello sekä tällä viikolla julkaistut Fossil Gen 6 -älykellot – nekin kaikki vasta joskus vuoden 2022 aikana. Vain näissä älykelloissa on käytössä Qualcommin toistaiseksi viimeisin Snapdragon Wear 4100 tai 4100+ -järjestelmäpiiri, josta näyttää käytännössä olevan muodostumassa vaatimus Wear OS 3 -päivitykselle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Moni Wear OS -älykello ei siis näytä olevan saamassa päivitystä uuteen käyttöjärjestelmäversioon. Mutta sen lisäksi aiempien Wear OS -älykellojen käyttäjille on luvassa muitakin pettymyksiä. Sovellustuki kelloilta näyttää nimittäin olevan rapistumassa nopeasti.
Esimerkiksi jo nyt suosittu liikuntasuoritusten seurantapalvelu Strava on päivittänyt Wear OS -sovellustaan tällä viikolla – mutta enää vain uudelle Wear OS -versiolle, joka siis toistaiseksi löytyy vain kahdesta Samsungin älykellosta.
Tuorein Stravan Wear OS -päivitys ei tuo paljoa uutta, mutta se on kuitenkin tarkoittanut tuen pudottamista Wear OS 2.0:lta, kertoo Android Police -sivusto.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Strava-sovellus jatkaa toistaiseksi toimimista myös aiemmassa Wear OS -käyttöjärjestelmäversiossa, mutta sovellus ei niissä tule enää saamaan päivityksiä.
”Elokuusta 2021 alkaen Strava tukee vain Wear OS 3.0 -sovellusta. Vanhemmat laitteet, jotka käyttävät Wear 2.XX:ää voivat jatkaa vanhan Strava-sovelluksen käyttöä, mutta eivät saa enää tulevia päivityksiä”, Strava kertoo yksiselitteisesti.
Strava on liikkeellä ensimmäisten joukossa vanhempien Wear OS -versioiden tuen lopettamisen kanssa, mutta ei olisi suuri yllätys, jos moni muukin sovelluskehittäjä seuraisi perässä. Yleisesti ottaen Wear OS -älykellojen markkinaosuus on ollut tähän asti vähäinen, eikä vanhan alustan tukeminen näin välttämättä maksa vaivaa.
Vielä toistaiseksi esimerkiksi Stravan vanha versio jatkaa toimimista Wear OS -älykelloissa, mutta päivitysten päättämisen myötä jatkossa myös yhteensopivuus palvelun kanssa voi päättyä – eikä ainakaan uusista ominaisuuksista pääse enää nauttimaan aiemmilla Wear OS -älykelloilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi myös Google itse näyttää suosivan vahvasti uutta Wear OS -versiota. Esimerkiksi ensi kerran nyt Wear OS -älykelloihin tullut YouTube Music -sovellus on saatavilla vain uudelle Wear OS -versiolle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »