Lähes jokainen älypuhelinvalmistaja on tätä nykyä myös kuulokevalmistaja, niin myös OnePlus. Tähän asti Oppon tytärbrändi on pysytellyt edullisemmissa kuulokkeissa, mutta OnePlus Buds Pro -kuulokkeilla se nostaa panoksia.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus, ääntä läpi päästävä kuuntelutila, mielenkiintoiset puristuskomennot ja jopa erilaista rauhoittavaa taustaääntä tuottava tila nukahtamisen helpottamista varten. Kuulokkeet edustavatkin parhaiten varusteltua OnePlus-tarjontaa toistaiseksi.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden suositushinta on 149 euroa ja värivaihtoehtoja Suomessa musta ja valkoinen. Kilpailu noin 150 euron kuulokekentällä on raakaa, mutta paperilla OnePlus-vaihtoehto vaikuttaa lupaavalta.
Monipuolisimmat OnePlus-kuulokkeet toistaiseksi
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samoin kuin OnePlus-älypuhelimet kehittyivät hiljalleen keskihintaluokan haastajista täysiverisiksi lippulaivoiksi, on myös valmistajan kuuloketarjonta vuosien saatossa ollut koko ajan muutoksessa monipuolisempaan suuntaan. Täyslangattomat OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat parhaat toistaiseksi.
Ulkoisesti OnePlus Buds Pro -kuulokkeet muistuttavat muotoilultaan melko paljon Applen AirPods Pro -kuulokkeita. Latauskotelo on yksinkertainen, kuulokkeet pienikokoiset ja ikään kuin kaksiosaiset itse kuulokeosan ollessa mattapintainen valkoisena tai mustana, ja varsiosa puolestaan kiiltävänhopea.
Kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta ainakin omaan silmääni OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden tyyli on pelkistetyn onnistunut. Latauskotelossa ei OnePlus-tekstin ja hopeanharmaaksi tyylitellyn saranan lisäksi ole muita yksityiskohtia katsetta vangitsemassa, ja LED-latausvalo sekä USB-C-liitäntä sulautuvat hyvin kotelon pyöristettyyn kuoreen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Latauskotelon avaaminen muistuttaa jopa sormusrasian käsittelyä. Magneetti pitää laadukkaalta tuntuvan kotelon visusti kiinni, ja kuulokkeet lepäävät paikoillaan helposti saatavilla. Joissakin koteloissa kuulokkeet ovat syvällä latauskotelon uumenissa, mutta OnePlus Buds Prot ovat näppärästi käden ulottuvilla ja helposti valmiina tositoimiin.
Korvissa 4,35-grammaiset kuulokkeet tuntuvat mukavilta, ja myyntipakkaus sisältää yhteensä neljät erikokoiset silikonipäät, joista jokainen todennäköisesti löytää omiin korvakäytäviinsä istuvan vaihtoehdon. Kuulokkeita voi ongelmitta käyttää pidempäänkin, ja painopisteen ollessa lähellä päätä pysyvät ne hyvin korvissa lenkilläkin.
Laatutuntuma on korkea kautta linjan. Kuulokkeet ovat lisäksi veden- ja pölynkestäviä IP55-luokituksen mukaisesti, ja kotelokin kestää roiskeita IPX4-luokituksen ansiosta.
IP55 ei varsinaisesti tarkoita vesitiiviyttä, mutta kuulokkeiden pitäisi kestää joka suunnasta tulevat vesiroiskeet ongelmitta. Sadekuuro reippailulenkillä ei siis menoa hidasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kotelon sisällä on myös painike kuulokkeiden parittamista varten. OnePlus Buds Prossa on käytössä Bluetooth 5.2 -yhteydet, mutta harmi kyllä kuulokkeet voi samanaikaisesti yhdistää vain yhteen laitteeseen. Saumaton vaihtelu vaikkapa älypuhelimen ja tietokoneen välillä ei siis käy päinsä ainakaan toistaiseksi, mutta OnePlus on lupaillut tältä osin tulevan päivityksen tuovan jossakin vaiheessa muutoksen.
OnePlus-älypuhelimet tunnistavat kuulokkeet automaattisesti niiden ollessa Bluetooth-kantaman päässä, ja muidenkin valmistajien laitteisiin ne voi yhdistää tavanomaisemmin. Kuulokkeet tarjoavat käyttöön samat toiminnot valmistajasta riippumatta, mikä on tietysti iloinen asia.
Kuulokkeiden hallinnointi on kuitenkin helpompaa OnePlus-älypuhelimilla, joissa tarvittava ohjelmisto on sisäänrakennettuna eikä erillisiä sovelluslatauksia tarvita. Muilla Android-älypuhelimilla ja Applen iPhoneilla hallintasovellus, emoyhtiö Oppon valmistama HeyMelody, on saatavilla sovelluskaupoista.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on 11 millimetrin kaiutinelementti, ja äänenlaatu on hintaluokassaan hyvällä tasolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ääni kuuluu pääasiassa eläväisen todenmukaisesti, vaikka basso kuulostaakin toisinaan hieman ylikorostuneelta. Käytännössä tämä ilmenee siten, että esimerkiksi vauhdikkaat elokuvakohtaukset kuulostavat hienolta, mutta bassolla terästetty musiikki saattaa hieman puuroutua.
Vieläkin laadukkaammista kuulokkeista OnePlus Buds Pron erottaa äänen ajoittainen pehmeys. Korvakuulolla eron esimerkiksi laadukkaisiin kuppikuulokkeisiin huomaa toki selvästi, mutta täyslangattomiksi nappikuulokkeiksi laatu on kelpo tasolla, vaikkei kenties aivan hintaluokkansa huipulle ylläkään.
OnePlus Buds Pron käyttöaika on samaten hyvä ja tasainen. Aktiivisella taustamelun vaimennustoiminnolla yksi lataus tarjoaa kuunteluaikaa lähes OnePlussan lupaamat viisi tuntia, ja myös latauskotelon 28 tuntia lienee lähellä totuutta. Vastaavat lupaukset ilman taustamelun vaimennusta ovat seitsemän ja 38 tuntia, joskin ne vaikuttavat olevan hieman yläkanttiin.
Latauskotelon Warp Charge -pikalatauksella kerrotaan saavutettavan 10 minuutissa 10 tuntia kuunteluaikaa, ja USB-C-liitännän ohella kuulokekotelo latautuu myös langattomasti Qi-standardin avulla. Langallinen lataus on 10 watin tehollaan on huomattavasti kahden watin langatonta vastinetta nopeampi.
Tyhjäksi kuunneltuihin kuulokkeisiin saa noin 15 minuutissa puolisentoista tuntia kuunteluaikaa, kun ne asettaa koteloon. Latausnopeus OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on kaiken kaikkiaan erinomaisesti kunnossa.
Tehokas taustamelun vaimennustoiminto ja monipuolisesti erilaisia tiloja
Toimintoja OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on runsain mitoin, ja mukana on nyt ensi kertaa aktiivinen taustamelun vaimennus kolmella toimintavaihtoehdolla. Vaimennuksen voi asettaa joko päälle tai pois, minkä lisäksi käytettävissä on ympäristön ääniä läpi päästävä kuuntelutila, joka sopii hienosti vaikkapa kaupungissa lenkkeilyyn.
Taustamelun vaimennuksen voi lisäksi säätää joko vahvaksi tai tavalliseksi, ja oletuksena käytössä oleva Smart-kuuntelutila vaihtelee niiden välillä ympäristön äänimaailmaa havainnoiden.
Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joiden avulla vaimennus on toteutettu. OnePlussan mukaan kuulokkeet vaimentavat 15 desibelistä jopa 40 desibeliin ympäröivää taustahälyä, ja pääosin vaimennus toimiikin mallikkaasti.
OnePlus Buds Pro suodattaa hienosti pois esimerkiksi näppäimistön äänet, ympärillä hälisevät ihmiset ja ohitse suhahtelevat ajoneuvot. Korkeammat äänet pääsevät läpi hieman paremmin, mutta kuulokkeiden kokoon ja hintaan suhteutettuna taustamelun vaimennus toimii mainiosti.
Harmi kyllä taustamelun vaimennus itsessään aiheuttaa jonkin verran taustasuhinaa. Kun vaimennus on aktivoituna, kuuluu kuulokkeista kaiken aikaa korkeataajuuksinen sihinä, joka ei kuitenkaan häiritse esimerkiksi musiikin kuuntelua. Hidastempoisissa keskusteluohjelmissa kohinan sen sijaan huomaa, vaikka ainakin itse totuinkin siihen pian.
OnePlus saattaa hyvin korjata taustakohinan tulevilla ohjelmistopäivityksillä, eikä se välttämättä jää pysyväksi riesaksi. Toistaiseksi kohina on kuitenkin sen verran helposti kuultavissa, että siitä on erikseen mainittava.
Taustamelun poistamisessa hyvin pärjäävät mikrofonit eivät toimi yhtä hienosti puheluissa. Taustan rohinan OnePlus Buds Prot suodattavat puhelimessakin pois kiitettävästi, mutta puhujan ääni kärsii samalla. Toisinaan sanat puuroutuvat, eikä keskustelukumppanin ole aina helppo saada kerronnasta selvää.
Hiljaisessa tilassa puhelukokemuskin paranee, ja esimerkiksi autolla ajettaessa ongelmat ovat vähäisempiä kuin lenkillä liikenteen seassa.
OnePlus-älypuhelimissa on parin vuoden ajan ollut rauhoittumista helpottava Zen Mode -tila, joka kehottaa ottamaan hetken rennosti ja unohtamaan puhelimen. Myös OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa on yhteensä viittä erilaista taustaääntä toistava Zen Mode Air -kuuntelutila, joka on omiaan tarjoamaan mukavan rauhoittavaa taustaääntä vaikkapa torkkujen tai etätyöpäivän tueksi.
Lisäksi kuulokkeet sisältävät Pro Gaming -pelitilan, joka laskee viiveen vain 94 millisekuntiin.
Tilojen välillä vaihdellaan mielenkiintoisesti puristuskomennoin. Monilla kuulokkeilla herkät kosketussensorit tulkitsevat pienimmätkin hipaisut käskyiksi, mutta OnePlus Buds Prolla samanlaista ongelmaa ei esiinny.
Puristuseleitä seuraava sensori sijaitsee kuulokevarressa, johon tarraamalla voi vaikkapa aktivoida haluamansa kuuntelutilan, vastata puheluun tai hypätä seuraavaan kappaleeseen.
Yhden kosketuksen lisäksi kuulokkeet tunnistavat kaksois- ja kolmoispuristuksen ja pidemmän kosketuksen, ja eleitä voi älypuhelimella ohjelmoida haluamallaan tavalla. Sipaisueleitä kuulokkeet eivät sen sijaan tue, joten äänenvoimakkuutta niillä ei voi säätää.
Älypuhelinsovelluksella voi tehdä myös Audio ID -testin, jonka perusteella kuulokkeisiin asetetaan juuri omaan kuuloon sopivat ominaisuudet. Sen sijaan laajempaa, manuaalista säätömahdollisuutta äänimaailmalle ei sovelluksessa ole.
Yhteenveto: Tyylikkäät ja varsin hyvät kuulokkeet kilpailukykyiseen hintaan
OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat OnePlussan ensimmäiset taustamelua aktiivisesti vaimentavat kuulokkeet. Aiemmin edullisemmista kuulokkeista tunnettu kiinalaisbrändi on nyt laajentanut tarjontaansa ja valmistanut hyvät 149 euron täyslangattomat napit.
Kuulokkeiden taustamelun vaimennustoiminto pelittää pääosin oivasti, ja myös hyvin toimivista puristuskomennoista ne ansaitsevat erityismaininnan. Kevyet OnePlus Buds Prot pysyvät hyvin paikoillaan, ja myyntipakkaus sisältää oikeankokoiset tulpat jokaisen korvakäytäviin.
Taustamelun vaimennustoiminnon itsensä aiheuttama taustamelu on harmittava riesa, eikä mikrofonien tallentama äänenlaatu puheluissa ole hintaluokassa erityisen hyvä. Akunkesto sen sijaan on kohtalainen ja langaton lataus sekin mukava lisä.
Vaihtoehdon OnePlus Buds Prolle tarjoavat muun muassa niin ikään 149 euroa maksavat uudet Samsung Galaxy Buds2 -kuulokkeet ja samanhintaiset Huawei Freebuds 4 -kuulokkeet, joissa kummassakin on niin ikään aktiivinen taustameluvaimennus. Yksi vaihtoehto on myös tätä nykyä edullisesti tarjouksissa myydyt vanhemmat Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeet. Muitakin vaihtoehtoja markkinoilta 150-200 euron hintaluokasta löytyy runsaasti.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat sopiva valinta, mikäli toimiva taustamelun vaimennus on arvoasteikolla korkealla. Myös langaton lataus ja tyylikäs ulkonäkö tekevät uutuudesta harkinnan arvoisen, mutta monipuolisessa kuuloketarjonnassa muitakin vaihtoehtoja riittää.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »