Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus ja Huoltovarmuuskeskus järjestivät 18.–20. kesäkuuta kansainvälisen verkkotapahtuman, johon kuului päättäjille suunnattu webinaari ja 5G Cyber Security Hack 2021 -kyberturvallisuushackathon.
Virtuaalihackathoniin osallistui noin 130 kyberturvallisuuden huippuosaajaa 30 eri maasta. Hackathonin haastekumppaneita olivat Cisco, Ericsson, Nokia sekä PwC Finland ja Aalto-yliopisto.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tapahtuman tavoitteena oli varmistaa 5G-verkkojen ja niihin perustuvien palvelujen toimivuus ja kyberturvallisuus sekä edistää turvallisuuden parantamista.
Niin sanotut valkohattuhakkerit testasivat viikonlopun ajan 5G-verkkojen ja laitteiden turvallisuutta. Tapahtumassa tehdyt havainnot auttavat yrityksiä kehittämään tuotteitaan ja järjestelmiään. Tietoja voidaan hyödyntää myös 5G-standardointityössä teknologian kyberturvallisuuden parantamiseksi.
”Suomi on 5G:n kärkimaita. Hackathonin avulla saamme tietoa 5G-verkkojen mahdollisista haavoittuvuuksista, jotta ne pystytään korjaamaan. Näin estämme sen, etteivät hyökkääjät pääse käyttämään haavoittuvuuksia hyväkseen. Saadut opit auttavat meitä tekemään päätöksiä siitä, miten 5G-toimijoita ja -verkkoja säännellään Suomessa. Haluamme varmistaa sujuvan siirtymän tulevaisuuden digitaaliseen yhteiskuntaan rakentamalla yhä parempaa yhteistyötä 5G-toimijoiden, tiedeyhteisön, palveluntarjoajien ja hakkereiden välille. Kaikilla näillä on tärkeä rooli verkkojemme turvaamisessa sekä toimivan ja turvallisen digitaalisen yhteiskunnan rakentamisessa”, sanoo Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Hackathon on keino rakentaa verkostoja, pysyä uuden teknologian eturintamassa ja saada käytännön tietoa teknologiasta sekä siihen liittyvistä riskeistä. Haluamme pysyä mukana uuden teknologian kehityksessä ja selvittää, miten sitä hyödynnetään käytännön sovelluksissa ja mihin riskeihin meidän on varauduttava.”
Jatkossa 5G-verkkoteknologia tulee olemaan avainasemassa monilla yhteiskunnan eri aloilla, kuten teollisuudessa, terveydenhuollossa ja logistiikassa.
”5G yhdistää niin tämänhetkiset kuin tulevaisuuden sovellukset ja käyttökohteet. Olemme yhä riippuvaisempia toimivista viestintäverkoista, sillä monilla 5G-ratkaisuilla on merkittävä vaikutus arkeemme ja yhteiskunnan toimintaan. Uudet turvallisuusuhat hyödyntävät uusien teknologioiden laajempaa jalanjälkeä ja tietoturva — laitteista runkoverkkoihin — on välttämätöntä, jotta pystymme rakentamaan resilienttejä verkkoja ja palveluja. Nokian ratkaisuissa tietoturvasta ei ole tingitty. On ollut hienoa osallistua 5G Hackathon -tapahtumaan, jossa saimme haastetehtävämme avulla arvokasta tietoa tulevaisuuden hyökkäysten rajapinnoista. Tämä auttaa meitä tekemään tuotteistamme entistä turvallisempia”, sanoo Nokian matkapuhelinverkot yksikön turvallisuusjohtaja Niklas Lindroos.
Kumppanit antoivat hackathonissa työstettäväksi neljä mielenkiintoista 5G-teknologiaan ja sen sovelluksiin liittyvää haastetta, joiden parissa hakkerit pääsivät testaamaan tapahtumakumppanien tuotteita ja ratkaisuja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Ciscolle kyberturvallisuus on kaiken perusta. Se otetaan ratkaisuissamme huomioon alusta lähtien, ei liimata päälle jälkikäteen. 5G-arkkitehtuurimme ei ole tässä suhteessa poikkeus, ja olikin hienoa päästä tässä tapahtumassa kehittämään kyberturvallisuuttamme entisestään yhdessä alan julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. 5G on avainteknologia, joka tulee muokkaamaan tulevaisuuttamme, mutta sen käytön on oltava turvallista”, sanoo Janne Tägtström, Ciscon Suomen ja Baltian alueen toimitusjohtaja.
”5G Cyber Security Hackin parasta antia meille on ollut vuoropuhelu laajemman tietoturvayhteisön kanssa ja sitä kautta hieno lisä päivittäiseen tietoturvaan liittyvään työhömme. 5G:stä on kasvamassa digitaalisen yhteiskunnan kulmakivi ja tavat käyttää 5G:tä kehittyvät jatkuvasti. 5G on tähän mennessä turvallisin viestintäteknologia. Se parantaa entisestään vahvan 4G-verkon turvallisuus- ja tietosuojaominaisuuksia ja olemme sitoutuneita ketterään kehitykseen verkkojen ja yksityisyyden suojaamiseksi. Tästä hyvä esimerkki on 5G Cyber Security Hack, josta saimme arvokasta palautetta huippuhakkereilta ja kyberturvallisuuden ammattilaista, kun he pääsivät testaamaan taitojaan 5G-teknologiamme kanssa”, sanoo Mikko Karikytö, Chief Product Security Officer and Head of Network Security, Ericsson.
5G Cyber Security Hackathon 2021 -voittajat
Haasteiden asettajina Cisco, Ericsson, Nokia, PwC Finland ja Aalto University
Ciscon haasteen ”I Bet You Can´t Get in” -voittajat
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
1. cKObclZ79 : Tiimiläiset Vietnamista, Kazakstanista, Egyptistä
2. Team VIP Hacking: Tiimiläiset Suomesta
3. Kolmatta palkintoa ei jaettu. Jury päätti ohjata summan hyväntekeväisyyteen.
Ericssonin haasteen ”Hack the Crown Jewel” -voittajat
1. NCC Group: Tiimiläiset Iso-Britanniasta ja Espanjasta
2. SIGKILL: Tiimiläiset Kiinasta ja Suomesta
3. SRLabs: Tiimiläiset Italiasta
Nokian haasteen: ”Nokia Edge Data Center Cyber Security” -voittajat
1. OrlbaqGurBoivbh: Tiimiläiset Suomesta
2. TeamInstaDefSec: Tiimiläiset Suomesta
3. Steamy Jofa: Tiimiläiset Suomesta
Nokia Treasure Hunt -voittaja
OrlbaqGurBoivbh: Tiimiläiset Suomesta
PwC Finlandin ja Aalto-yliopiston haasteen ”Hack into 5G Telecom Network” -voittajat
1. Fraktal: Tiimiläiset Suomesta
2. TeamNX: Tiimiläiset Suomesta
3. Deeper Cuts: Tiimiläiset Ranskasta, Saksasta ja Hollannista
PwC Finlandin ja Aalto-yliopiston kunniamaininnat
5ghackers: Tiimiläiset Venäjältä
Cabbagegoes5G: Tiimiläiset Suomest
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »