Google avasi torstaina 17. kesäkuuta ensimmäinen oman fyysisen, pysyväksi tarkoitetun kivijalkakauppansa. Ensimmäinen Google-kauppa avautui Yhdysvalloissa New Yorkin kaupungissa Chelsean kaupunginosaan.
Google Store -kaupassa on esillä ja ostettavissa Googlen laitevalikoima, kuten Pixel-puhelimet, kodin Nest-älylaitteet, Fitbit-laitteet, Pixelbook-läppärit ja muuta. Kauppa toimii myös Googlen verkkokaupassa tehtyjen ostosten noutopisteenä.
Lisäksi Google esittelee kaupassaan laitteidensa lisäksi myös muita tuotteitaan ja palvelujaan eri tavoin. Kaupassa tullaan myös järjestämään opastus-workshopeja eri aihealueista. Kaupan henkilökunta voi myös auttaa ongelmien kanssa ja tarjolla pitäisi olla myös ainakin jonkin tason huoltopalveluja, esimerkiksi Pixel-puhelinten näytönvaihtojen osalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple Store -kauppojen tavoin myöskään Google Store Chelseassa ei ole erillistä kassapistettä, vaan maksun voi hoitaa työntekijöiden kanssa näiden kantamien mobiililaitteiden avulla.
Google kertoo testanneensa kaupan rakennetta ja toimintaa ennakkoon rakentamalla siitä ensin mallin Mountain View’ssä, Kaliforniassa sijaitseviin toimitiloihinsa.
Kaikki kaupan suhteen on pyritty toteuttamaan ympäristöystävällisellä ja kestävällä tavalla. Google Store Chelsealla onkin energiankäytön ja ympäristöystävällisen suunnittelun osalta LEED Platinum -luokitus, Googlen mukaan yhtenä alle 215 liiketilasta ympäri maailman.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi kaupan suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon koronapandemian vaikutukset mitä tulee asiakkaiden ja henkilökunnan terveyteen ja turvallisuuteen. Kaupan alkuvaiheessa asiakkailta tullaan vaatimaan kasvomaskin käyttöä, käsien desinfiointia sekä etäisyyden pitämistä, minkä lisäksi siivous on tehostettua. Lisäksi sisään kerralla päästettävien asiakkaiden määrää rajoitetaan.
Google Store Chelsea on osa Googlen laajempaa kampusta, jossa työskentelee merkittävä osa Googlen yhteensä yli 11 000 työntekijästä New Yorkissa.
Vaikka Googlelle nyt avattu kauppa on sen ensimmäinen, muut teknologiayhtiöt ovat jo kauan toimineet omien kivijalkakauppojen kautta. Myös Googlella on ollut aiemmin sesonkiluonteisia pop-up-myyntipisteitä.
Muista Apple avasi kaksi ensimmäistä omaa Apple Store -kauppaansa jo 20 vuotta sitten. Tätä nykyä Applella on yli 500 Apple Store -kauppaa ympäri maailman. Kaikki teknologiajätit eivät ole kaupoillaan menestyneet samalla tavalla kuin Apple: Microsoft päätti kesällä 2020 sulkea kaikki omat kivijalkakauppansa maailmanlaajuisesti.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »