Yhdysvaltalainen lääketieteellisiin laitteisiin erikoistunut AliceCor koventaa oikeustaistoaan Applea vastaan.
Nyt AliveCor on jättänyt Applea vastaan kilpailuoikeudellisen kanteen Yhdysvaltojen liittovaltion tuomioistuimessa. AliveCorin mukaan Apple olisi varastanut AliveCorin teknologiaa ja käyttänyt monopoliasemaansa estääkseen kilpailun toteutumista vähentäen kuluttajille tarjolla olevia vaihtoehtoja ja ”potentiaalisesti ollen haitaksi kansan terveydelle”.
Aiemmin AliveCor on jo syyttänyt Applea patenttiloukkauksista sekä hakenut tällä perusteella myös Apple Watchia maahantuontikieltoon Yhdysvaltojen kansainvälisen kaupan viraston ITC:n tuomioistuimen kautta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vuonna 2011 perustettu AliveCor on keskittynyt EKG-teknologian tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Yritys nousi tunnetummaksi palkattuaan marraskuussa 2016 entisen korkean tason Google-johtajan Vic Gundotran toimitusjohtajakseen. Gundotra kuitenkin jätti yhtiön jo helmikuussa 2018.
AliveCorin tuotevalikoimaan kuului aiemmin Apple Watchin lisävarusteeksi myyty KardiaBand-ranneke muun muassa sydämen eteisvärinän havaitsemiseen. Lisäksi AliveCorilla on muita tuotteita ja palveluja EKG-sydänsähkökäyrämittauksiin.
AliveCor on jo aiemmin väittänyt Applen pyrkineen ”eliminoimaan AliveCorin kilpailijana sydämen sykkeen analysoinnin markkinoilla Apple Watchin osalta”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uudessa kanteessaan AliveCor kuvailee Applen toiminnan olleen ”saalistavaa” ja ”pois sulkevaa”.
Apple lisäsi tuen EKG-sydänsähkökäyrämittaukselle Apple Watchiin vuonna 2018 Apple Watch Series 4:ssä.
Nyt AliveCor väittää, että Apple ”varasti AliveCorin kardiologisen tunnistus- ja analyysiteknologian”. Lisäksi AliveCorin mukaan Apple on laittomalla tavalla rajannut kilpailua mitä tulee AliveCorin SmartRhytm-sovellukseen. AliveCor esittää Applen alun perin hyväksyneen sovelluksen kauppaansa, mutta sittemmin todenneen sen rikkovan useita App Storen kirjoittamattomia ohjesääntöjä. Tämän jälkeen Apple päivittikin App Store -ehtoja, mikä pakotti AliveCorin muuttamaan sovellustaan useampaan otteeseen.
Lopulta AliveCor väittää Applen tehneen muutoksia Apple Watch -kellojen watchOS-ohjelmistojen sykealgoritmiin niin, etteivät SmartRhytm ja muut kilpailevat sovellukset enää toimineet sen kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
AliveCor hakee nyt kanteella Applelta korvauksia menetetystä liiketoiminnasta ja muista liitännäisistä syistä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »