Kiinalaisella Huaweilla on Suomessa tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Helsingissä ja Tampereella. Näistä Tampereen toimipisteessä keskitytään erityisesti muun muassa Huawein audiokehitykseen.
Huawei on nyt valottanut enemmän Tampereen keskuksen roolia sen kehitystyössä.
Tampereen audiolaboratorio, Tampere Wireless Headset Audio Laboratory, on Huawein suurin Kiinan ulkopuolinen audiotutkimus- ja tuotekehityskeskus. Tampereella Huawein palveluksessa työskentelee yli 30 audioasiantuntijaa, joilla on aiempaa työkokemusta Nokialta, Microsoftilta, Skypeltä, Dolbylta ja Inteliltä. Lisäksi Helsingissä työskentelee myös muutama Huawein audioasiantuntija.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tampereella kehitetään audioteknologian osalta erityisesti Huawein kuulokkeita.
”Suomessa on valmiiksi paljon audio-osaamista. Meillä saa kansainvälisellä tasollakin erinomaista alan koulutusta esimerkiksi Aalto-yliopistossa ja Tampereen korkeakouluyhteisössä. Lisäksi Suomessa työskentelee Nokian jäljiltä suuri määrä audioalan asiantuntijoita. Kaikki tämä on johtanut muun muassa siihen, että Suomeen on syntynyt useita innovatiivisia ja arvostettuja audiofirmoja”, Huawein New Technology Manager Jyri Pakarinen toteaa.
Tampereen tiimi on kehittänyt Huawei-tuotteisiin esimerkiksi puhealgoritmeja, joilla saadaan puhujan ääni kuuluvaksi myös haastavissa ja meluisissa olosuhteissa. Lisäksi keskuksessa tehdään myös akustiikka- ja mekaniikkasuunnittelua, konseptoidaan ja valmistetaan uusia prototyyppejä esimerkiksi algoritmikehityksen tueksi sekä tehdään äänenlaatuarvioita prototyypeille ja valmiille tuotteille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huaweilla on Tampereella myös kattavat audiotestitilat, joita on laajennettu muun muassa muuttuvan akustiikan huoneella, jossa kaikuominaisuuksia voidaan säädellä mekaanisten paneeleiden avulla. Huonekaiku saadaan näin säädettyä hetkessä hallitusti esimerkiksi kylpyhuonemaisesta hyvin vaimennettua kotiteatteritilaa vastaavaksi.
Täyslangattomien nappikuulokkeiden, kuten FreeBuds 3 ja FreeBuds Pro, lisäksi vuoden 2020 lopulla Suomessa tulleet FreeBuds Studio -over-ear-vastamelukuulokkeet ovat esimerkki Huawei-tuotteesta, josta löytyy merkittävästi Suomessa kehitettyä teknologiaa.
“FreeBuds Studion ja useiden muiden FreeBuds-tuotteiden tarjontaan on päätynyt esimerkiksi Suomessa kehitetty tuulimelua vähentävä mikrofoni- ja algoritmiratkaisu. Samoin Studio-kuulokkeiden puhealgoritmin toteutus on tehty meillä”, Pakarinen kertoo.
Suomessa on kehitetty myös Huawein kuulokkeiden ääneen perustuvaa istuvuuden arviointia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Audioteknologian lisäksi Tampereella Huawei kehittää myös kamera- ja grafiikkaohjelmistoja.
Yhteensä Huawein tutkimus- ja tuotekehitystöissä työskentelee Suomessa noin 450 henkilöä. Huawein mukaan se on myös merkittävin tutkimustyön ostaja Suomessa, ja esimerkiksi vuonna 2019 Suomen tutkimus-ja tuotekehitysyksiköt ostivat eri tutkimuslaitoksilta ja yliopistoilta tutkimustyötä Suomesta ja Euroopasta 11,6 miljoonan euron edestä. Vuonna 2019 Huawei investoi Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksiin 65 miljoona euroa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »