Googlen Chrome-tiimin insinööri on ottanut tuimasanaisesti kantaa Applen verkkoselaimeen ja selainmoottoriin. Infrequently-sivustolla mies moittii Applea muun muassa mahdollisuuksien rajoittamisesta.
Verkkoselaimet mahdollistavat tätä nykyä jos jonkinlaisia käyttökokemuksia videoista staattiseen selailuun ja peleistä vaikkapa täydennetyn todellisuuden elämyksiin. Lisäksi, mikäli sovellusta ei jostakin syystä ole mahdollista tai järkevää luoda, voivat kehittäjät aina kääntyä selainten puoleen ja rakentaa käyttäjille verkkopohjaisia kokemuksia.
Myös Apple kehottaa palveluntarjoajia toimimaan alustoillaan edellä mainitulla tavalla. Aivan näin yksinkertaista se ei kuitenkaan ole, Googlen Chrome-tiimissä työskentelevä insinööri Alex Russell toteaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Selaimet hyödyntävät kivijalkanaan erilaisia selainmoottoreita, joista Google Chromesta ja Microsoft Edgestä tuttu Chromium on tunnetuimpia. Applen Safari käyttää yhtiön omaa WebKitiä, joka on iOS:llä ainut sallittu selainmoottori. Myös esimerkiksi Chrome on siis jouduttu kääntämään WebKitille, vaikka muilla alustoilla on käytössä eri moottori.
Google-insinööri Russell on tuohtunut Applen toimintatavoista. Hänen mukaansa Applen rajoitteet hidastavat kehitystä ja tekevät nykyaikaisten verkkokokemusten luomisesta Apple-laitteille kohtuuttoman vaikeaa, ja WebKit-vaatimus on vain yksi ongelmista.
Russell nostaa esiin Google Stadian ja muut pilvipelipalvelut, joita Apple ei huoli sovelluksina App Store -kauppapaikkaansa. Stadialle onkin jouduttu luomaan verkkopohjainen versio, ja kehitystyössä on monesti jouduttu sopeutumaan Applen WebKitin rajoitteisiin. Esimerkiksi erillisiä peliohjaimia varten luodut rajapinnat lisättiin WebKitiin vasta hiljattain, vaikka muilla verkkomoottoreilla niitä on voitu käyttää jo kauan, Russell harmittelee.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla Russell moittii Applen omaa Safari-selainta, jota hän nimittää ”ainutkertaisen tehottomaksi”. Kunnollisten ilmoitusten ja taustakuvien synkronoinnin puute sekä vaikeus asentaa verkkopohjaisia PWA-sovelluksia ovat vain esimerkkejä asioista, jotka Apple Russellin mukaan tekee heikosti.
Applella olisi siis Google-insinöörin mukaan paljon parannettavaa sekä Safari-selaimen että WebKit-selainmoottorin kehitystyössä. Se, vaikuttaako Russellin ulostulo Applen toimintaan, jää nähtäväksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »