Raportti Kiinasta kertoo, että OnePlussan tutkimus- ja tuotekehitysosasto on yhdistetty Oppon kanssa. OnePlus-puhelimissa muutoksen käytännön vaikutukset eivät välttämättä ole merkittäviä, mutta jatkossa Oppo- ja OnePlus-älypuhelimet saattavat muistuttaa entistäkin enemmän toisiaan.
Yhdistämisestä raportoi DoNews-sivusto.
Päivitys kello 20.50: OnePlus on virallisesti vahvistanut asian, eli tutkimuksen ja tuotekehityksen integroinnin Oppon kanssa:
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Maksimoidaksemme paremmin resurssit ja asemoidaksemme OnePlussan kasvuun, käymme läpi prosessia joidenkin tutkimuksen ja tuotekehityksen toimintojen integroinnista Oplussan, pitkäaikaisen sijoittajamme, sisällä. OnePlus jatkaa toimintaansa itsenäisesti ja työskentelee parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi nykyisille ja tuleville OnePlus-käyttäjille.”
///
OnePlussan suhde Oppoon on koko sen olemassaolon ajan ollut läheinen, vaikkakin yhtiöiden yritysrakenteensa osalta erittäin niukan tiedotuspolitiikan ansiosta kattavan kokonaiskuvan muodostaminen suhteesta onkin ollut hankalaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Se kuitenkin tiedetään, että Oppo, OnePlus ja Realme kuuluvat samaan niin sanottuun Oplus-ryhmään, jolla on taustallaan yhteistä omistusta. Aiemmin lisäksi BBK Electronicsin alla samaan yhteyteen on usein niputettu myös Vivo sekä sen sisarbrändiksi irrottautunut iQOO, mutta Vivo & iQOO ovat kuitenkin keskenään enemmän itsenäisiä, ja voi olla, että niiden aiempaa yhteys Oplus-ryhmän omistajiin on sittemmin katkennut, tai ainakin löyhentynyt.
Nyt raportoitu OnePlussan tutkimus- ja tuotekehityksen yhdistyminen Oppon kanssa ei ole yllättävää siinä mielessä, että OnePlussan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau on toiminut kesästä 2020 alkaen OnePlussan toimitusjohtajana jatkamisen lisäksi myös Oplussan tuotekokemusjohtajana. Tässä tehtävässään Oplussan johtoryhmän jäsenenä ja tuotekokemusjohtajana Laun on kerrottu vastaavan erityisesti Oppon, OnePlussan ja Realmen välisestä synergiasta.
Lau toimi aiemmin johtajana Oppolla ennen lähtöään perustamaan OnePlussaa joulukuussa 2013. OnePlus-puhelimet ovat perinteisesti jakaneet teknologiaa Oppon kanssa, ja puhelinten tuotanto on myös tapahtunut Oppon tehtailla.
Suomessa Opposta ja OnePlussasta jälkimmäinen on brändinä selvästi tunnetumpi, vaikka kokonaisuutena Oppon älypuhelinmyynti onkin huomattavasti suurempaa – kiitos erityisesti vahvan markkina-aseman Kiinan kotimarkkinoilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huhuja Oppon ja OnePlussan tuotekehityksen yhdistymisestä kuultiin jo kesällä 2020. Viime aikoina OnePlussan tuotteissa Oppo-kytkös onkin alkanut näkyä entistä enemmän: esimerkiksi toistaiseksi edullisin OnePlus-älypuhelinmalli Nord N100 on vain uudelleennimetty Oppo A53, ja esimerkiksi myös toistaiseksi vain Intian markkinoille esitelty OnePlus Band on vain OnePlussan versio Oppo Bandista. OnePlussalta odotetaan markkinoille myös älykelloja, joiden niidenkin odotetaan perustuvan läheisesti aiemmin julkistettuihin Oppo-älykelloihin.
Jo aiemminkin OnePlus on hyödyntänyt samoja teknologioita ja ratkaisuja Oppon kanssa – esimerkiksi yhtiöiden pikalataustekniikat ovat olleet vastaavia, vaikka brändättykin kummankin osalta erikseen.
Huolimatta Oppon ja OnePlussan tuotekehityksen yhdistämisestä kummankin raportoidaan aikovan jatkaa eri ohjelmistoratkaisujen tarjoamista, eli esimerkiksi OnePlussan älypuhelimissa on tämän perusteella säilymässä sen OxygenOS.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »