Netflixin tilaajamäärä ylitti vuoden 2020 viimeisen neljänneksen aikana ensi kerran 200 miljoonan rajan. Kokonaisuutena koronapandemian värittämä poikkeusvuosi 2020 oli Netflixille hyvin suotuisa.
Vuoden 2020 viimeisen neljänneksen aikana Netflix onnistui kasvattamaan tilaajamääränsä 8,5 miljoonalla syyskuun lopusta 203,66 miljoonaan. Tilaajamäärän kasvu ylitti Netflixin omat 6,0 miljoonaan asetetut ennusteet.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koko vuoden 2020 aikana Netflixin tilaajamäärä kasvoi 37 miljoonalla eli 21,9 prosentilla. Erityisen vahvaa kasvu oli 15,77 miljoonalla lisätilaajalla heti tammi-maaliskuun 2020 vuosineljänneksellä, kun liikkumisrajoitukset monissa länsimaissa saivat ihmiset viettämään enemmän aikaa kotona, mistä suoratoistopalvelut – Netflix etunenässä – tietenkin hyötyivät merkittävästi.
Vuoden 2020 viimeiseltä neljännekseltä Netflix raportoi 6,644 miljardin dollarin liikevaihdon 21,5 prosentin kasvulla vuotta aiemmasta ja 954 miljoonan dollarin liikevoiton, jossa kasvua oli 107 prosenttia liikevoittomarginaalin kohotessa 14,4 prosenttiin. Nettotulosta Netflix teki 542 miljoonaa dollaria.
Koko vuodelta 2020 Netflixin liikevaihto ylsi yli 25 miljardiin dollariin 24 prosentin kasvulla ja liikevoitto 4,6 miljardiin 76 prosentin kasvulla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuluvan neljänneksen aikana Netflix odottaa kasvunsa jatkuvan, ja tilaajamäärän paisuvan 6,0 miljoonalla.
Vaikka Netflix on tehnyt tulosta jo pitkään, on sen vapaa kassavirta kuitenkin ollut vielä viime aikoihin asti negatiivinen yhtiön tehdessä suuria panostuksia omiin sisältöihinsä. Tuloslaskelmassa nämä panostukset näkyvät vasta viiveellä jaksotettuina poistoina. Koronapandemian aiheuttama poikkeusvuosi toi kuitenkin muutoksen tässäkin suhteessa: Netflixin koko vuoden 2020 vapaa kassavirta ylsi 1,9 miljardiin dollariin, kun vuonna 2019 se oli -3,3 miljardia dollaria. Vuodelta 2021 Netflix odottaa vapaan kassavirtansa asettuvan nyt noin nollatasolle, kun se aiemmin oli odottanut vielä -1 miljardia dollaria. Jatkossa Netflixin mukaan se ei tulekaan enää tarvitsemaan ulkoista rahoitusta toimintaansa, mutta aikoo säilyttää 10-15 miljardia dollaria velkaa, jakaessaan ylimääräistä pääomaa jatkossa osakkeenomistajille omien osakkeiden takaisinostoilla.
Negatiivisesti koronapandemia vaikutti Netflixiin sisältöjen tuotantoon keskeyttäen monia tuotantoja vuoden 2020 alkupuoliskolla. Myös sisältöpuolella on päästy kuitenkin käynnistämään toimintaa, ja Netflixiltä onkin lupa odottaa jälleen paljon uusia sisältöjä kuluvankin vuoden aikana. Tällä hetkellä Netflixillä on yli 500 uutta julkaisua jälkituotantovaiheessa tai odottamassa julkaisua, ja yhtiö on kertonut esimerkiksi aikovansa julkaista vähintään yhden uuden elokuvan palvelussa vuoden 2021 jokaisena viikkona.
Toistaiseksi suoratoistopalveluissa kasvanut kilpailu ei ole näkynyt juurikaan Netflixin kasvussa. Vuoden 2020 aikana esimerkiksi Disneyn oma Disney+-suoratoistopalvelu kasvoi erittäin vahvasti yltäen jo 87 miljoonaan tilaajaan ensimmäisen vuotensa aikana julkaisustaan. Netflix muistuttaa samanaikaisesti kuitenkin myös itse kasvattaneensa tilaajamääräänsä enemmän kuin koskaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Strategiamme on yksinkertainen: jos pystymme jatkamaan Netflixin parantamista jäseniä ilahduttaaksemme, voimme olla heidän ykkösvaihtoehtonsa viihteen suoratoistoon”, Netflix toteaa.
Markkinoilla Netflixin tulosjulkistus otettiin innostuneesti vastaan – osakekurssi kohosi pörssin jälkikaupankäynnissä yli 12 prosentilla, ja Netflixin markkina-arvo on lähemmäs 230 miljardia dollaria.
Tulosjulkistuksensa yhteydessä Netflix esitti nyt myös tietoa osakkeensa pidemmän aikavälin kehityksestä. Netflixin pörssiin listautumisesta 22.5.2002 alkaen osake on tarjonnut vuoden 2020 loppuun mennessä 40 prosentin vuotuiset tuotot, johtaen kokonaisuutena 50 388 prosentin tuottoon.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »