Huawei on julkaissut Kiinassa omasta HarmonyOS-käyttöjärjestelmästään ensimmäisen sovelluskehittäjille suunnatun beetatestiversion älypuhelimille.
Aiemmin Huawei on käyttänyt HarmonyOS-käyttöjärjestelmää jo valituissa markkinoille tuomissaan laitteissa, kuten älytelevisioissa ja Wi-Fi-reitittimissä.
HarmonyOS:n 2.0-versio, johon myös ensimmäinen testiversio älypuhelimille perustuu, esiteltiin 10. syyskuuta, jolloin jo myös kerrottiin ensimmäisen mobiilitestiversion tulosta joulukuun aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ensimmäisinä laitteina HarmonyOS:n uusi testiversio on saatavilla P40- ja Mate 30 -sarjojen huippupuhelimille (P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro) kuin myös MatePad Pro -tablettilaitteelle.
Ainakin toistaiseksi HarmonyOS:n mobiilibeetaversio on suunnattu Kiinan markkinoille, ja pääsy mukaan testaukseen vaatii hyväksynnän Huaweilta. Huawei julkaisi myös DevEco Studio -sovelluskehitysympäristöstään uuden Beta3-version, jossa on mukana simulaattori HarmonyOS:n mobiiliversiosta.
Alla videolla nähdään HarmonyOS 2.0 käytössä Huawei P40:ssä. Näkyvä käyttöliittymä muistuttaa Huawein Android-pohjaista EMUI 11 -ohjelmistoa, mutta raportoidusti käyttö on sulavampaa HarmonyOS:llä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
https://www.youtube.com/watch?v=_7y8jxV-CWM&feature=emb_title
HarmonyOS-laitteiden, älypuhelinten ja tablettien, pitäisi tukea yhä myös Android-sovelluksia , vaikka käyttöjärjestelmä pinnan alla onkin vaihtunut.
Huawein suunnitelmana on tämän hetken tietojen mukaan päivittää nykyisiä Android-laitteitaan HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä ensi vuoden eli 2021 aikana uusien, suoraan HarmonyOS:llä varustettujen uutuuksien ohella. Tarkempia yksityiskohtia päivityksistä ei kuitenkaan toistaiseksi ole tiedossa.
Älypuhelinten ja tablettilaitteiden lisäksi HarmonyOS:ää odotetaan seuraavaksi myös Huawein älykelloihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawei ensiesitteli itse kehittämänsä, oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmänsä elokuussa elokuussa 2019, mutta sen kehitystyö käynnistyi Huawein mukaan vuonna 2017. HarmonyOS:n kehitystyön painoarvo kasvoi viime vuoden toukokuusta lähtien sen jälkeen, kun Yhdysvallat asetti ensimmäiset merkittävät rajoituksensa Huaweille kieltolistauksen myötä.
HarmonyOS:ää on vertailtu muun muassa Googlen kehitteillä olevaan Fuchsia-käyttöjärjestelmään, jonka tavoin Harmony pohjautuu mikrokernel-ytimen päälle. Mikrokernel-rakenteessa vain olennaisimmat käyttöjärjestelmän toiminnot sijaitsevat käyttöjärjestelmän ytimessä, ja muut osat on toteutettu erillisinä osina tämän päälle. Tämä voi muun muassa parantaa järjestelmän turvallisuutta ja myös suorituskykyä.
Mikrokernel-arkkitehtuurin ohella Huawein käyttöjärjestelmän perusteesejä on ulottuminen useisiin erilaisiin laitteisiin.
Huawein itsensä lisäksi se tarjoaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää myös muiden valmistajien käyttöön. Huawein mukaan jo tänä vuonna HarmonyOS:n ovat ottaneet käyttöön Midea, Joyoung, Boss Electronics ja Puffin Technology. Vuonna 2021 Huawein tavoitteena on, että HarmonyOS löytyy käytöstä yli 100 miljoonasta laitteesta yli 40 brändiltä. Laitteet voivat olla erilaisia esineiden internetin laitteita, autoja, kodinkoneita ja muita.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »