Suomalaisen Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin liiketoiminnan kehitysjohtajana (Vice President, Corporate Business Development) viimeksi toiminut Ajey Mehta on kertonut jättävänsä yhtiön.
Ajey Mehta on kertonut Twitterissä siirtyvänsä yrittäjäksi perustamassaan iKiva-startupissa.
Mehta oli työskennellyt 16 vuoden ajan Nokia-brändin puhelinten kanssa – niin Nokialla, Microsoftilla kuin viime vuodet HMD Globalilla. Ennen nykyisiä tehtäviään Mehta toimi myös HMD Globalin Intian markkinasta vastaavana johtajana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mehtan lähtö HMD Globalilta on jatkoa lukuisille johtoryhmämuutoksille yhtiössä kuluvan vuoden aikana.
After 16 incredible years, I bid farewell to my beloved Nokia Brand. Privileged to have worked with the most brilliant minds in my multiple roles across the world. Excited about entering the world of entrepreneurship with my startup @iKiva3 https://t.co/7ph2tqXb25 #healthcareiot
— Ajey Mehta (@mehta_ajey) November 2, 2020
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Elokuussa HMD Global kertoi sen uudeksi operatiiviseksi johtajaksi nimitetyn Alain Lejeunen, jonka aiempi matkapuhelinalan tausta oli Alcatel- ja BlackBerry-puhelimia valmistajan TCL Groupin leivistä.
Huhtikuussa puolestaan kerrottiin uudesta markkinointijohtajasta. Stephen Taylor siirtyi HMD Globalille PayPalilta. Edellinen markkinointijohtaja ja varatoimitusjohtaja Pekka Rantala jätti HMD Globalin vuoden 2019 syksyllä ja siirtyi ePassin toimitusjohtajaksi.
HMD Globalin johtoryhmään kuuluvat muun muassa eri markkina-alueista vastaavat johtajat. Johtoryhmän jäsenistä Euroopan johtaja (Vice President, Europe) Ruben Lehmannn aloitti tehtävässään tammikuussa 2020. Kiinan alueen myynnistä ja operaatioista on kesästä 2019 asti vastannut Yolanda Liang, minkä lisäksi johtoryhmään ovat nousseet tänä vuonna myös Venäjän ja IVY-maiden markkinoista vastaava Alexey Zenkov sekä Sanmeet Singh Kochhar, joka toimii johtajan tittelillä ja vastaa yleisten strategia-, operaatio- ja liiketoiminta-asioiden lisäksi toiminnasta Intiassa ja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Johtoryhmässä tapahtuneiden muutosten lisäksi muutoksia on tapahtunut myös alemmalla tasolla. Esimerkiksi HMD Globalin Pohjoismaiden johtajana aiemmin toiminut Ossi Korpela on jättänyt yhtiön kuluvan vuoden aikana.
Nokia-puhelinten myymisen lisäksi HMD Global on kertonut halustaan laajentua palveluihin. Ensimmäinen esimerkki näistä on dataroaming-palvelu HMD Connect. HMD Global onkin nostanut tänä vuonna johtoryhmäänsä tänä vuonna myös palveluista vastaavan johtajan Janne Lehtosalon. Lisäksi johtoryhmän osaksi uutena nimenä kuluvan vuoden aikana on listattu myös toimitusketjusta vastaava johtaja Jukka Heikkilä.
Yhteensä HMD Globalin johtoryhmän jäseniksi on listattu nyt 16 henkilöä, joista suomalaisia on tiettävästi neljä henkilöä – edellä mainittujen lisäksi neljäntenä lakiasiainjohtaja Jari Koljonen. Ajey Mehtan lähdön myötä johtoryhmä kutistuu näillä näkymin jälleen 15 hengen vahvuiseksi.
HMD Globalin hallituksessa jäseniä on tätä nykyä puolestaan neljä. Hallituksen päätoimisena puheenjohtajana toimii Jean-Francois Baril, joka aikanaan kokosi sijoittajaryhmän HMD Globalin perustamista varten. Baril toimi Nokian hankintajohtajana sen matkapuhelinherruuden aikana vuodesta 1999 alkaen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muut hallituksen jäsenet ovat toimitusjohtaja Florian Seiche, Nokian edustaja Barry French sekä Ivan Yeh, jolla on laaja kokemus teknologia- ja matkapuhelinalalta.
Vuonna 2016 toimintansa aloittaneen HMD Globalin tulos on toistaiseksi pysytellyt tappiollisena.
Kesäkuun alussa HMD Global kertoi, että viime vuonna 2019 sen liikevaihto laski 1,7 miljardiin euroon eli noin kolmellakymmenellä prosentilla vuonna 2018 saavutetusta 2,4 miljardista. Liikevaihto jäi myös vuotta 2017 pienemmäksi. HMD Global selitti liikevaihtonsa laskua keskittymisessä avainmarkkinoihin ja läsnäolon vähentämisellä vähemmän kannattavilla markkinoilla. HMD Globalin nettotulos vuodelta 2019 oli fokusoitumisesta huolimatta heikompi -295 miljoonaa euroa verrattuna -188 miljoonaan euroon vuonna 2018.
Elokuussa HMD Global julkisti 230 miljoonan dollarin rahoituskierroksen, jolla yhtiön omistajiksi liittyivät Google, Qualcomm sekä myös Nokia Technologies, joka ei ole aiemmin kuulunut HMD Globalin omistajiin. Nokia on lisensoinut brändinsä HMD Globalille 10 vuodeksi.
Viime aikoina HMD Global ei ole mahtunut maailman kymmenen suurimman älypuhelinvalmistajan joukkoon, vaan sen markkinaosuus on jämähtänyt alle 1 prosenttiin. Peruspuhelimissa Nokia-puhelinten markkina-asema on vahvempi – HMD Globalin markkinaosuus niiden maailmanlaajuisesti kappalemääräisestä myynnistä on viimeisimmän tiedon mukaan 16 prosentin tasolla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »