Parhaimmin Apple-paljastuksistaan tunnettu TF International Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on nyt ennustanut, että yksi todennäköimmistä ratkaisuista Huawein ongelmiin voisi olla Honorin myynti.
Huawei toimii kuluttajatuotteiden markkinoilla sekä Huawei- että Honor-brändeillään. Honor oli alun perin verkkomyyntiin suunnattu kohtuuhintaisten älypuhelinten brändi, mutta sittemmin myös Honorin alla myyty tuotepaletti kuin myös myyntikanavat ovat laventuneet.
Huawein kuluttajaliiketoiminta on tällä hetkellä vaikeuksissa Yhdysvaltojen tiukentamien rajoitusten vaikeuttaessa sen komponenttien, erityisesti erilaisten piirien, hankintaa huomattavalla tavalla. Ensi vuoden aikana Huawei voi ajautua tilanteeseen, jossa se ei enää pysty myymään älypuhelimia, tabletteja, puettavia laitteita kuten älykelloja ja muita tuotteita, koska se ei yksinkertaisesti pysty hankkimaan niiden valmistamiseen vaadittavia järjestelmä- ja muita piirejä. Toistaiseksi Huawei pärjää kasvattamiensa varastojen ansiosta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhdysvallat ilmoitti elokuussa tiukennetuista rajoitteista, jotka estävät myös yhdysvaltalaisella teknologialla eli esimerkiksi ohjelmistoilla suunniteltujen piirien myynnin Huaweille. Aiemmin rajoitukset olivat koskeneet vain suoraan amerikkalaiasta teknologiaa tai amerikkalaisen teknologian käyttöä komponenttien valmistuksessa. Syyskuun puolivälistä lähtien monet yhtiöt ovat Yhdysvaltojen tiukennuksen jälkeen lopettaneet toimituksensa Huaweille. Esimerkiksi maailman johtava puolijohteiden valmistusyhtiö TSMC ei enää valmista Huaweille sen Kirin-järjestelmäpiirejä.
Tutkimusyhtiöt ovat ennakoineet jopa 74 prosentin romahdusta Huawein ensi vuoden älypuhelintoimituksissa. Muutos on dramaattinen, sillä tämän vuoden aikana huhti-kesäkuussa Huawei kohosi jopa maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ohi Samsungin.
Huawei on myös maailman suurin verkkolaiteyhtiö, mutta niiden osalta komponenttihankintoja helpottaa se, ettei verkkolaitteissa tarvita aivan yhtä edistynyttä piiriteknologiaa kuin älypuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa. Verkkolaitteisiin Huawei mahdollisesti pystyy siis hankkimaan piirejä ja muita komponentteja jatkossa myös kiinalaisilta toimittajilta – joskin toki myös tällä puolella vaikeudet ovat merkittävät ja haasteet suuret.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Analyytikko Ming-chi Kuon mukaan Huawei hakisi kuitenkin nyt ratkaisuja kuluttajaliiketoiminnalleen, ja yksi todennäköisimmistä ratkaisuista on juurikin Honorin myynti.
Honorin myynti irrottaisi sen Huaweista, mikä mahdollisesti voisi vapauttaa sen Yhdysvaltojen rajoituksista uuden omistajan alaisuudessa. Toki tämä riippuu paljon siitä, kuka Honorin ostaisi.
Yhdysvallat on perustellut Huawein vastaisia toimiaan uhalla kansalliselle turvallisuudelle, jonka se näkee syntyvän Huawein Kiina-taustasta sekä myös väitetyistä läheisistä kytköksistä Kiinan hallintoon ja armeijaan. Jotta vapautuminen Yhdysvaltojen rajoituksista onnistuisi Honorin myymisellä, pitäisi uuden omistajapohjan todella herättää luottamusta Yhdysvalloissa.
Käytännössä Honorin myynnissä voisi olla kyse pitkälti koko Huawein kuluttajaliiketoiminnasta irtautumisesta. Jatkossa Huawei voisi sitten jatkaa vain verkkolaitteisiin keskittyneenä yhtiönä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi puheissa Honorin myynnistä on kuitenkin kyse vasta yhden analyytikon mietteistä, joten liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata vielä vetää. Siltikin, Huawein irtautuminen kuluttajaliiketoiminnasta myymällä Honor voisi olla mahdollinen ratkaisu tilanteeseen ja sillä voisi olla suuria vaikutuksia koko älypuhelinmarkkinoiden tulevaan kehitykseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »