Suomen koronaviruskontaktien jäljittämiseen ja altistumisilmoituksiin tarkoitetusta Koronavilkku-sovelluksesta on julkaistu uusi versio.
Uusi sovellusversio 1.1 sisältää msovelluksen englanninkielisen version. Lisäksi Koronavilkun asetuksiin on lisätty kielivalinta. Sovelluksen kielen voi siis nyt vaihtaa suoraan Koronavilkun asetuksista, kun aiemmin se on pitänyt vaihtaa puhelimen asetuksista.
”Englanninkielisenä Koronavilkku antaa yhä useammalle Suomessa asuvalle mahdollisuuden osallistua epidemian leviämisen estämiseen. Uusi kielivalinta helpottaa kielen vaihtamista. Muutos tehtiin käyttäjiltä saamamme palautteen perusteella”, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koronavilkku-sovellus on ladattu nyt jo yli 2,3 miljoonaa kertaa.
Koronavilkku-sovelluksen saa asennettua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen iPhone-puhelimiin App Storesta. Sovelluksen toiminta vaatii iPhonessa vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmäversion ja Androidilla vähintään 6.0-käyttöjärjestelmäversion sekä Google Play -palvelut.
Oletusasetuksin sovellus päivittyy automaattisesti taustalla, mutta Koronavilkun päivittymisen ajan tasalle voi myös varmistaa edeltä löytyvien sovelluskauppalinkkien kautta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koronavilkku-sovelluksen avulla ihmiset voivat itse vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovelluksen avulla on tavoitteena nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Jos jollakin sovelluksen käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen niille sovelluksen käyttäjille, joiden kanssa sairastunut on ollut lähikontaktissa viimeisen edeltävän 14 vuorokauden aikana, tulee puhelimeen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ja ohjeet ottaa yhteys terveydenhuoltoon.
It-yhtiö Solitan kehittämän ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaiseman sovelluksen toiminta perustuu säännöllisesti vaihtuviin ja satunnaisiin tunnisteisiin, joista ei voida suoraan tunnistaa käyttäjiä. Tallennetut tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos sovellus poistetaan. Sovelluksen avulla ei voida myöskään tietää, kuka on tartunnan saanut.
Taustalla sovelluksessa ovat Applen ja Googlen iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa tarjoamat rajapinnat. Lähikontaktien havainnointi perustuu Bluetooth-yhteyksiin, eikä sovellus käytä sijaintitietoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »