Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa Twitterissä Postin nimissä lähetettyjen huijausviestien kehittymisestä entistäkin uskottavammiksi.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan uusissa huijausviesteissä, joissa kerrotaan paketin odottavan toimipisteessä puuttuvien postikulujen vuoksi, voidaan mainita myös vastaanottajan nimi ja kunta.
Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa ettei, tällaisia huijausviestejä kannata uskoa eikä niiden sisältämistä linkeistä avautuvilla verkkosivuilla suorittaa mitään maksuja tai antaa mitään tietoja.
💡 Saimme uusia ilmoituksia huijausviesteistä, joissa kerrotaan paketin odottavan toimipisteessä puuttuvien postikulujen vuoksi. Viestissä mainitaan myös vastaanottajan nimi ja kunta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
⚠️ Älä maksa! Kyseessä on huijaus.
Lue lisää aiheesta: https://t.co/xY1aFYtZO5 @Huijausinfo
— Traficomin Kyberturvallisuuskeskus (@CERTFI) September 3, 2020
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alun perin Kyberturvallisuuskeskus varoitti Posti-huijausviesteistä toukokuussa.
Tuolloin kerrottiin, että Postin nimissä liikkuu sekä tietojenkalastelua ja tilausansahuijauksia tekstiviestien välityksellä. Erilaisia huijaustyyppejä oli ilmennyt jo tuolloin ainakin kolme.
”Ethän avaa mitään linkkejä harkitsematta, koska vastaan voi tulla haittaohjelmia, kalastelua ja muita huijauksia – välittömästi. Älä syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma”, Kyberturvallisuuskeskus ohjeisti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Posti-huijauksia yhdistää se, että huijarit lähettävät syöttitekstiviestejä, jotka houkuttelevat vierailemaan Posti-teemaisella huijaussivustolla. Tekstiviestin vastaanottajan halutaan uskovan, että hänelle on saapunut paketti tai muu lähetys. Huijaussivustojen ulkoasu muistuttaa erehdyttävästi aitoja Postin sivuja.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan huijauksissa on ohjattu nettisivustolle ja lopulta lomakkeelle, jossa pyydetään henkilötietoja ja luottokortin tietoja. ”Jos syötät tiedot, seurauksena on aluksi muutaman euron nimellismaksu, mutta pian voit saada kuukausittain toistuvia kymmenien eurojen laskuja”, viranomainen varoitti jo toukokuussa.
Lisäksi rahan ohella on voitu huijata myös tietoa puhelinnumerosta, kalastella Applen iCloud-tunnuksia tai tarjota Android-laitteille haittasovelluksia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »