Huawei on kertonut tuloslukuja tammi-kesäkuun eli vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon osalta.
Huawein mukaan sen liikevaihto kasvoi vuotta aiemmasta 13,1 prosenttia 454 miljardiin juaniin eli tämän päivän kurssilla noin 57 miljardiin euroon. Huawein nettotulosmarginaali oli 9,2 prosenttia, mikä oli myös parannus vuotta aiemmasta 8,7 prosentista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawein mukaan sen eri yksiköistä älypuhelimet, tablettilaitteet, tietokoneet ja puettavat laitteet sekä muut sisältävä kuluttajaliiketoimintayksikkö ylsi 15,9 prosentin kasvulla 255,8 miljardin juanin, operaattoreita palveleva Carrier-liiketoimintayksikkö 8,9 prosentin kasvulla 146,5 miljardin juanin ja yritysratkaisujen yksikkö 14,9 prosenttia 36,3 miljardin juanin liikevaihtoon.
Huawein taloudellista tulosta alkuvuodelta voidaan pitää jopa hämmästyttävän hyvänä huomioiden maailmaa alkuvuonna ravisuttanut koronaviruspandemia sekä Yhdysvaltojen jo viime vuoden toukokuusta lähtien Huawein toiminnalle asettamat rajoitukset liittyen yhdysvaltalaisen teknologian hyödyntämiseen.
Huawei onnistui kasvamaan edelleen kaikissa liiketoimintayksiköissään vaikeasta tilanteesta huolimatta, ja kannattavuuskin parani vuotta aiemmasta. Toki kasvun kulmakerroin on loiventunut merkittävästi aiemmista vuosista. Esimerkiksi vuoden 2019 alkupuoliskolla Huawei kasvatti liikevaihtoaan vielä 23,2 prosentilla, eli yli 10 prosenttiyksikköä nopeammin kuin enää nyt.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toimittamiensa älypuhelimien lukumäärää Huawei ei nyt kertonut.
”Monimutkainen ulkoinen ympäristö tekee avoimesta yhteistyöstä ja luottamuksesta maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin tärkeämpää kuin koskaan. Huawei on luvannut jatkaa velvoitteidensa noudattamista asiakkailleen ja toimittajilleen, ja selviytyä, mennä eteenpäin, ja antaa oma panoksensa globaaliin digitaaliseen talouteen ja teknologiseen kehitykseen huolimatta siitä mitä haasteita yhtiö kohtaakaan”, kommentoi Huawei tulostiedotteessaan.
Yhdysvallat asetti Huawein toukokuussa 2019 kieltolistalle, joka kieltää yhdysvaltalaisen teknologian myynnin yhtiölle ilman erillisiä kauppaministeriön myöntämiä lupia. Ulospäin tämä on näkynyt toistaiseksi merkittävimmin siinä, etteivät Huawein loppuvuodesta alkaen esittelemät täysin uudet älypuhelin- ja tablettilaitemallit ole voineet enää sisältää esiasennettuja Google-palveluja. Yhdysvallat on perustellut toimiaan kansallisella turvallisuudessa nähdessään kiinalaisen Huawein vahvistuvan aseman turvallisuusuhkaksi itselleen.
Jo viime vuonna Huawein älypuhelinmyynti Kiinassa kasvoi erittäin vahvasti, millä Huawei on onnistunut paikkaamaan haasteita läntisillä markkinoilla. Huawei ja sen toinen brändi Honor kattavat jo yli 40 prosenttia Kiinan koko älypuhelinmyynnistä. Euroopassa Huawei on menettänyt markkinaosuuksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin mukaan Huawei ylsi sekä huhti- että toukokuussa älypuhelintoimituksissa maailman suurimmaksi koronavirustilanteen ja -rajoitustoimenpiteiden heilutettua sekä älypuhelinten tuotantoa että kysyntää.
Älypuhelinten ja muiden kuluttajalaitteiden myynnin ohella Huawei on maailman suurin operaattoreita palveleva verkkolaiteyhtiö Ericssonin ja Nokian edellä ja tarjoaa erilaisia yhteys-, palvelin- ja muita ratkaisuja myös yrityksille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »