Sony Xperia 1 II on Sonyn ensimmäinen lippulaivamalli uuden sukupolven 5G-yhteyksillä. Puhelin on nyt saatavilla Suomessa 1 199 euron suositushintaan, joko violettina tai mustana värivaihtoehtona.
Sonyn älypuhelinten suunnittelu on erilaista kuin kilpailijoilla. Muista poiketen japanilaisvalmistaja on omaksunut lippulaivoihinsa pitkulaisen 21:9-kuvasuhteen ja panostanut ohjelmistollaan erottuvaan kamerateknologiaan. Sony Xperia 1 II sisältää edeltäjänsä tavoin myös näytön 4K-tarkkuudella, mikä on älypuhelinmaailmassa edelleen perin harvinainen ilmestys. Lisäksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä tekee nyt paluun.
Sony Xperia 1 II julkaistaan Suomessa 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 gigatavun microSD-muistikortilla laajennettavalla tallennusmuistilla. Puhelin tukee 5G-yhteyksiä alle kuuden gigahertsin taajuusalueilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sony Xperia 1 II:n tekniset tiedot
- Lasi-alumiinirakenne
- 6,5 tuuman OLED HDR -näyttö 21:9-kuvasuhteella ja 3840×1644 pikselin 4K-tarkkuudella, liikettä sulavoittava Motion Blur Reduction -toiminto
- Sormenjälkilukija kyljellä
- Neljä takakameraa ZEISS-linsseillä
- 12 megapikselin 24 mm -pääkamera 1/1,7 tuuman kennolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin 16 mm -ultralaajakulmakamera 1/2,6 tuuman kennolla ja dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella
- 12 megapikselin 70 mm -telekamera 1/3,4 tuuman kennolla, PDAF -automaattitarkennuksella ja optisella kuvanvakaimella, noin 3x optinen zoom
- 3D ToF -syvyyskamera
- 8 megapikselin etukamera
- Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
- Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys (alle 6 gigahertsin taajuusalueet)
- Wi-Fi / Bluetooth / NFC -yhteydet
- USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
- 4 000 milliampeeritunnin akku, tuki 21 watin pikalataukselle ja langaton lataus
- IP65/IP68-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys (1,5 metrin syvyys 30 minuuttia)
- Mitat 166 x 72 x 7,9 millimetriä
- Paino 181 grammaa
- Android 10 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Sony Xperia 1 II:ssa
- Laatu. Sonyn lippulaivat ovat perinteisesti pelkistetyn tyylikkäitä, eikä Xperia 1 II ole tästä poikkeus. Kyseessä on laadukas, arvokkaan tuntuinen älypuhelin, jota on ilo käyttää ja pidellä. Yli 1 000 euron hintaluokassa ei toki muuta voi odottaakaan.
- Erinomainen näyttö. Pitkulainen 21:9-kuvasuhde on Sonyn nykyajan tavaramerkki, ja Xperia 1 II:lla elokuvien ja muiden videoiden kuluttaminen on miellyttävää. Näyttö on erittäin tarkka ja tasokas.
- Monipuolinen kameraohjelmisto. Xperia 1 II:ssa on peräti kolme kuvaussovellusta. Perinteinen kamerasovellus saa tuekseen Cinema Pron ja Photo Pron, jotka tarjoavat lyömättömän määrän ammattitasoa hipovia asetuksia sekä video- että valokuvaukseen.
- Sulava, puhdas Android-kokemus. Xperia 1 II sisältää puhdasta Androidia lähentelevän ohjelmiston, jota on täydennetty vain muutamalla, oikeasti hyödyllisellä Sony-sovelluksella. Käyttö on yksinkertaista, nopeaa ja mukavaa.
Huonoa Sony Xperia 1 II:ssa
- Hitaanpuoleinen lataus. Xperia 1 II:n akku on kestävä, mutta lataus vuoden 2020 lippulaivaksi perin hidas. Täysi lataus vie parisen tuntia, ja lähes kaikki pahimmat haastajat päihittävät Xperia 1 II:n tällä osa-alueella.
- Heikko telekamera. Xperia 1 II on paikoin mainio kamerapuhelin, mutta zoom-kuvaamisessa se ei ole parhaimmillaan. Telekameran kuvat ovat lähes poikkeuksetta melko pehmeitä.
- Ei korkeaa virkistystaajuutta. Monet älypuhelimet tarjoavat jo 90 tai jopa 120 hertsin virkistystaajuuden, mutta Xperia 1 II:lla on tyytyminen 60 hertsiin. Toisaalta käytössä on 4K-tarkkuus, joka on älypuhelinmaailmassa perin harvinainen näky. Korkean 4K-tarkkuudenkin haittana on heikentynyt akunkesto.
Edeltäjänsä kaltainen ja kilpailijoistaan erottuva
Sony Xperia 1 II on, kuten nimestä voi päätellä, suora seuraaja viime vuonna julkaistulle Xperia 1:lle. Puhelin on saanut teknisen päivityksen vuodelle 2020. Ulkoisestikin muutoksia on tapahtunut, ilahduttavasti parempaan suuntaan.
Sony Xperia 1 II on sekä edestä että takaa lasinen (Gorilla Glass 6) ja alumiinirunkoinen. Minimalistisesti muotoiltu puhelin poikkeaa massasta pitkulaisella olemuksellaan, joka johtuu näytön 21:9-kuvasuhteesta ja nykypäivän mittapuulla suurikokoisista näytön ylä- ja alareunuksista. Näytön yläpuolella on myös monivärinen LED-ilmoitusvalo, joka sekin alkaa olla katoavaa kansanperinnettä älypuhelinten maailmassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muista poiketen Sony luottaa yhä perinteiseen yläreunuksessa sijaitsevaan etukameraan, eikä ole lähtenyt esimerkiksi kamerareikien tai esiin nousevien ratkaisujen tielle. Päätös jakanee mielipiteitä, mutta ainakaan multimediakokemusta kamerareiät tai -lovet eivät Xperia 1 II:llä pääse häiritsemään.
Puhelimen vasemmalta laidalta löytyy helposti käsin avattava SIM-korttipaikka, jossa on tilaa yhdelle nanokokoiselle SIMille ja yhdelle microSD-muistikortille. Oikealla laidalla ovat äänenvoimakkuuspainike ja virtanäppäin, johon sormenjälkilukija on nyt integroitu. Myös erillinen kamerapainike on edelleen mukana, ja sen pitkällä painalluksella kamera aukeaa nopeasti myös näytön ollessa sammuksissa.
Sormenjälkilukijan toimintavarmuus on Xperia 1 II:ssa hyvällä, muttei erinomaisella tasolla. Lukitus avautuu parhaimmillaan nopeasti, mutta myös virheluentoja tapahtuu edelleen toisinaan. Sormi on asetettava lukijalle juuri oikeassa asennossa, mihin tottuminen saattaa viedä parisen vuorokautta.
Vasenkätisille oikealla laidalla sijaitseva sormenjälkilukija on pienoinen kysymysmerkki, sillä lukituksen avaamiseen on käytettävä peukalon sijasta vaikkapa keskisormea. Myös tällöin lukija kuitenkin toimii hienosti, joten syytä huoleen ei ole, kunhan hieman epäluonnolliseen lukitusliikkeeseen tottuu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kasvojentunnistusta Xperia 1 II ei tue lainkaan, mikä on hieman erikoista.
Sony Xperia 1 II on kulmikas ja yksinkertaistettu. Sen takapaneeli on melkoinen sormenjälkimagneetti, mutta puhelimen viimeistelyssä ei ole moitteen sijaa – laatutuntuma on korkealla. Puhelin on myös vesi- ja pölytiivis IP68-luokituksen mukaisesti, joten kesäisellä uimareissulla mahdollisesti veteen joutuva laite toimii mainiosti myös laiturilla kuivattelun jälkeen (tai ainakin sen pitäisi toimia!).
Erinomainen multimedialaite
Pitkulainen 21:9-suhteen näyttö on kooltaan 6,5-tuumainen. Viime aikoina älypuhelimissa on alkanut yleistyä perinteistä 60 hertsiä korkeampi virkistystaajuus, ja lippulaivakategoriassa on nähty jopa 120 hertsin taajuuksia. Sony Xperia 1 II:ssa virkistystaajuus on perinteisellä 60 hertsin tasolla, ja sen sijaan japanilaisvalmistaja on päättänyt pitäytyä 4K-tarkkuudessa. Sonyn mukaan 4K-paneelin ja esimerkiksi 90 hertsin virkistystaajuuden yhdistäminen ei tällä hetkellä ole vielä älypuhelimissa mahdollista, ja yhtiö on valinnut toisin kuin kilpailijansa.
Korkea 4K-tarkkuus on aktivoitava erikseen, ja se on käytettävissä Luontitila-väriasetuksilla. Näin pienellä näytöllä 4K-tarkkuuden hyödyistä voi toki olla monta mieltä, mutta erittäin tarkka paneeli kuitenkin on, ja huomautettavaa laadusta on vaikea keksiä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Xperia 1 II:ssa on mukana erillinen Liikesumentumien ehkäisy -tila, jonka pitäisi mukailla 90 hertsin virkistystaajuutta saamalla näytön pikselit aktivoitumaan ja sammumaan tavallista nopeammin. Idea on näppärä, mutta sen todelliset hyödyt ovat minimaaliset, eikä eroa juuri huomaa.
Xperia 1 II:n näyttöpaneeli on erinomainen. OLED-teknologia takaa erittäin tummat mustat, ja 3840 x 1644 pikselin tarkkuus nostaa pikselitiheyden peräti 643 pikseliin. Näytön värimaailmaa voi mukauttaa kattavasti, ja erillinen Luontitila tarjoaa kenties koko älypuhelinmaailman monipuolisimman työkalupakin, jolla väreistä saa luotua prikulleen omaa silmää miellyttävät. Näyttö tukee myös HDR-sisältöä.
Pitkulainen 21:9-kuvasuhde mahdollistaa elokuvien katselun sellaisina kuin ne elokuvateattereissakin esitetään. Kun kuvasuhteeseen ajan myötä tottuu, tuntuu paluu esimerkiksi 19,5:9- tai 18:9-näyttöön omituiselta, jopa kömpelöltä. Esimerkiksi Netflix-elokuvien katselu Xperia 1 II:lla onkin erittäin miellyttävää.
Mukana on myös tasokas stereokaiutinkokoonpano Dolby Atmos -äänentoistolla. Molemmat kaiuttimet, toinen näytön ylä- ja toinen alapuolella, osoittavat suoraan kohti käyttäjää, ja äänenlaatu on on subjektiivisesti mainiolla tasolla. Särinää ei juuri esiinny, mutta bassoa saisi toki olla myös tässä tapauksessa hieman enemmän.
Ilahduttavasti Xperia 1 II:ssa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka Sonyn mukaan mahdollistaa USB-C-liittimiin verrattuna paremman äänenlaadun.
Teknisesti Android-maailman huipulla
Sony Xperia 1 II on varustettu Qualcommin viimeisimmällä huippupiirillä Snapdragon 865:llä. Se sisältää rinnallaan myös Snapdragon X55 -5G-modeemin, joka tarjoaa tuen 5G-verkkoyhteyksille enintään kuuden gigahertsin taajuusalueilla Xperia 1 II:ssa. Tehokas piiri yhdistettynä 8 gigatavun RAM-käyttömuistiin takaa sujuvan, miellyttävän älypuhelinkokemuksen käyttötottumuksista riippumatta.
Suorituskykytesteissä Xperia 1 II on lähes tasavahva muiden Snapdragon 865:llä varustettujen älypuhelinten kanssa. Puhelimen tulokset ovat joillakin osa-alueilla hitusen alempia siitä syystä, että näytön resoluutio jonkin verran muita korkeampi. Xperia 1 II pyörittää luonnollisesti raskaimpiakin pelejä, ja erillinen Pelioptimointi-sovellus parantaa kokemusta entisestään.
Pelioptimoinnilla voi esimerkiksi hiljentää ilmoitukset tai tallentaa näytöllä tapahtuvaa toimintaa halutulla tarkkuudella (480p-1080p). Pelaaminen on sujuvaa, mutta kannattaa huomioida, etteivät kaikki pelit välttämättä skaalaudu oikein 21:9-tarkkuudelle. Tällöin näytön ala- ja yläreunaan saattaa jäädä pieni musta, käyttämätön alue. Suurin osa sovelluksista toimii kuitenkin myös 21:9-kuvasuhteessa, eikä testattaessa tullut vastaan sovelluksia, jotka eivät toimisi oikein.
Sony Xperia 1 II lämpenee hieman kovassa rasituksessa, mikä on sääli. Kaikeksi onneksi akunkestoon lämpenemisellä ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan merkittävää vaikutusta.
Sonyn mukaan akunkesto on niitä osa-alueita, joilla Xperia 1 II on ottanut askeleen eteenpäin. Puhelin on varustettu kokoonsa nähden pienehköllä 4 000 milliampeeritunnin akulla, joka tarjoaa kuitenkin yllättävän pitkän käyttöajan. Yksi vuorokausi on saavutettavissa helposti raskaallakin käytöllä, eikä kaksikaan ole aivan mahdoton ajatus. Akunkesto on Xperia 1 II:lla vuoden 2020 lippulaivaluokassa keskitasoa parempi, muttei kuitenkaan varsinainen vahvuus.
Puhelin latautuu enintään 21 watin teholla, mutta myyntipakkaus sisältää vain 18 watin laturin. Puolessa tunnissa varausta kertyy 18 watin teholla noin 45 prosenttia, täysi lataus ottaa parisen tuntia. Myös langaton Qi-lataaminen on nyt mahdollista enintään 11 watin teholla.
Kuten aiemmatkin Xperia-älypuhelimet, myös Xperia 1 II on varustettu vakio-Androidia muistuttavalla, vain hienokseltaan muokatulla Android-ohjelmistolla (Android 10). Mukana on Sonyn muutamia omia lisäsovelluksia (esimerkiksi Cinema Pro, Photo Pro, Pelioptimointi ja Musiikki), mutta useimmissa tapauksissa hyödynnetään Googlen tarjontaa. Myös Sonyn tutut galleriasovellukset, Albumit ja Videot, ovat saaneet väistyä, ja nyt oletusvaihtoehtona toimii Google Kuvat. Japanilaisvalmistajan oma Musiikki-sovellus sen sijaan on yhä mukana.
Android 10:n merkittävimmät uudistukset, kuten paranneltu sijainnin käyttöoikeusvalikko, eleohjaus ja järjestelmänlaajuinen tumma tila, ovat luonnollisesti käytettävissä.
Mukana on myös muutamia Sonyn omia lisätoimintoja, kuten näppärästi napautuskomennoilla aktivoitava yhden käden käyttötila, joka on erityisen hyödyllinen kookkaalla Xperia 1 II:lla. Myös moniajoon on jälleen panostettu, ja kaksi sovellusta ja näppäimistö mahtuvat hienosti 21:9-kuvasuhteen näytölle. Jaetun näytön tila on helppo käynnistää sovelluskuvakkeen pitkällä painalluksella tai sille suunnatulla sovelluksella.
Sonyn Sivutunnistus on sekin yhä käytettävissä. Näytön vasemmalla ja oikealla reunalla on pieni alue, jota kaksoisnapauttamalla voi nopeasti avata mukautettavan sovellusvalikon. Sivutunnistus on mukava lisä, mutta sen toimintavarmuus on yhä hieman kyseenalainen. Joskus valikko avautuu ensimmäisellä yrittämällä, mutta turhan usein sen herättelemistä saa kokeilla moneen otteeseen.
Parhaimmillaan erinomainen kamerapuhelin
Sony Xperia 1 II on pätevä kamerapuhelin. Se sisältää kolme 12 megapikselin takakameraa erilaisilla ominaisuuksilla, ja nyt mukana on myös 3D ToF -kamera (Time of Flight) esimerkiksi hämäräkuvausta ja tarkennusnopeutta parantamassa. Sony on lyöttäytynyt yhteen linssivalmistaja ZEISSin kanssa, ja Nokia-älypuhelimista tuttu ZEISS-logo on nyt läsnä myös Xperia 1 II:n takakamerassa. Kamera on suojattu ZEISSin T*-pinnoitteella, jonka tulisi estää auringon aiheuttamia heijastuksia, ja myös T*-brändi on näyttävästi esillä.
Takakameroiden ominaisuudet ovat seuraavat:
- 12 megapikselin 24 mm -pääkamera 1/1,7 tuuman kennolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin 16 mm -ultralaajakulmakamera 1/2,6 tuuman kennolla ja dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella
- 12 megapikselin 70 mm -telekamera 1/3,4 tuuman kennolla, PDAF -automaattitarkennuksella ja optisella kuvanvakaimella, noin 3x optinen zoom
- 3D ToF -kamera
Etukameran virkaa toimittaa sama 8 megapikselin etukamera (f/2,0-aukko, 1.12 mikronin pikselikoko) kuin Xperia 1:ssä.
Sony Xperia 1 II yltää pääkamerallaan lähelle markkinoiden terävintä kärkeä, ja myös ultralaajakulmaotokset ovat erinomaisia. Yksityiskohdat ovat molemmilla kameroilla tarkkoja, värimaailma rauhallisen luonnollinen, eikä kuvista ole silmämääräisesti helppo löytää valitettavaa. Tämä on tilanne useilla lippulaivaluokan älypuhelimilla, ja enemmän eroavaisuuksia löytyykin zoom- ja hämäräkuvauskyvyistä.
Xperia 1 II:n telekamera kykenee parhaimmillaan kolminkertaiseen optiseen zoomiin. Syystä tai toisesta lähennetyt valokuvat ovat melkoisen pehmeitä, ja täysin häviöttömiksi niitä ei voi kutsua. Yksityiskohtia katoaa, värimaailma haalistuu, ja toisinaan kuvia luulisi vain rajatuiksi otoksiksi optisella zoomilla vangittujen sijaan. Nähtäväksi jää, parantuuko telekameran toiminta myöhemmin ohjelmistopäivityksellä.
Hämärässä Xperia 1 II on edeltäjäänsä kehittyneempi. Kuviin tallentuu runsas määrä tarkkoja yksityiskohtia, ja kokonaisuudessaan kuvanlaatu on hyvää niin pääkameralla kuin ultralaajakulmakamerallakin. Kontrasti on paikoitellen turhan korkea, jolloin varjoisista alueista tulee valokuvissa liian tummia, mutta erillinen Photo Pro -sovellus korjaa tilannetta.
Eräs Sonyn omista lisistä Xperia 1 II -älypuhelimeen on mainittu, uusi Photo Pro -sovellus, jota voisi kuvata erittäin kehittyneeksi ammattilaistilaksi. Sovellus tarjoaa käyttöön runsaan määrän mukautettavia kuvausominaisuuksia, joita useimmilla älypuhelimilla ei voi muokata – ainakaan ilman kolmannen osapuolen sovelluksia.
Photo Pro -sovelluksen Auto HDR -kuvaustila on paras vaihtoehto yölliseen kuvaukseen, ja tällöin lopputulokset ovat parhaimmillaan oikein mainioita. Kannattaa huomata, että Photo Pron tarjotessa runsaasti kuvausasetuksia ei varsinainen kamerasovellus sisällä ensinkään ammattimaista Pro-kuvaustilaa.
Photo Pro on erinomainen lisä Xperia 1 II:lle, etenkin, mikäli Sonyn kamerat ovat tuttuja. Sovelluksen käyttöliittymä on kuvakkeita myöten samankaltainen, ja asetuksia todella on tarpeeksi ainakin puoliammattilaisia varten. Käytettävissä ovat perinteisten ISO-arvojen ja valkotasapainon muokkaamiseen tarkoitettujen säädinten lisäksi esimerkiksi kohdistusalueen manuaalinen rajaus, linssivalikko ja erilaisia tapoja hyödyntää LED-kuvausvaloa.
Erikoista kyllä, 21:9-kuvasuhteen valokuvien ottaminen on edelleen hyvin vaikeaa, eikä se onnistu edes Photo Prolla. Kuten Xperia 1:llä, myös nyt ainut vaihtoehto on hyödyntää Cinema Pro -videokuvaussovellusta ja sen kuvakaappausmaisia valokuvia.
Viime vuoden huippumalleista tuttu Cinema Pro -videokuvaussovellus on sekin edelleen mukana, nyt ulkoasultaan ja käyttöliittymältään hienoisesti uudistettuna. Sovelluksella pääsee kuvaamaan elokuvamaisessa 21:9-kuvasuhteessa, ja sen kautta on saatavilla myös 4K-kuvaus 60 ruudun sekuntinopeudella. Varsinaisella kamerasovelluksella tämä ei syystä tai toisesta onnistu.
Videokuvauksessa eräs mainittava uutuuskikka on aktiivinen tuulisuodatin, joka poistaa tuulen aiheuttamaa kohinaa tekoälyn avulla. Toiminto on erinomainen ja suuri apu etenkin, jos puhuri on vaikkapa järvellä puuskainen. Pääkamerassa, jota videokuvauksessa oletusarvoisesti hyödynnetään, on myös hienosti toimiva optinen kuvanvakautus. Videot ovat korkealaatuisia ja tarkkoja, Cinema Prolla tai ilman.
Sony Xperia 1 II:n kamerassa on panostettu monipuolisuuden lisäksi muun muassa automaattiseen tarkennukseen, joka onkin erittäin nopea ja luotettava. Xperia 1 II kykenee myös ensimmäisenä älypuhelimena maailmassa 20 fps -sarjakuvaukseen kohdetta automaattisesti seuraavalla tarkennuksella ja valotuksen säädöllä. Jatkuva automaattitarkennus ja -valotus toimivat 60 kertaa sekunnissa.
Sony Xperia 1 II on kamerapuhelin, joka haastaa parhaimmillaan aivan älypuhelinten terävimmän kärjen, mutta taipuu kuitenkin kilpailijoilleen etenkin zoom-osastolla, jolla älypuhelinkuvaus on edennyt harppauksittain viime aikoina. Kuvausasetuksia on käytössä erittäin paljon, ja myös uudet tarkennuskyvyt nostavat Xperia 1 II:n osakkeita. Parhaimmillaan Sony-uutuus onkin erinomainen kamerapuhelin.
Onko Sony Xperia 1 II hintansa väärti?
Kun Sony Xperia 1 II esiteltiin helmikuussa, oli 5G-tuella varustettuja lippulaivoja vielä markkinoilla vain muutamia. Nyt kesällä Xperia 1 II:n ehdittyä kauppoihin on valinnanvaraa jo enemmän, ja 1 199 euron hintaisena Xperia 1 II on lähes kaikkia suoria haastajiaan kalliimpi.
Xperia 1 II:n etuja ovat muista poikkeava kuvasuhde, monipuoliset valokuvausominaisuudet ja puhdas, nopea Android-kokemus. Puhelimella ei ole selkeitä puutteita, ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä saattaa yhä ilahduttaa monia, sellaista kun eivät useimmat vuoden 2020 huippumallit sisällä. Kilpailijat tarjoavat puolestaan paremman telekamerakokemuksen ja monesti näytön korkeamman virkistystaajuuden. Käyttöajassa Xperia 1 II on parempaa keskitasoa.
Vahvoja haastajia Sony Xperia 1 II:lle ovat muun muassa Samsungin huippumallit Galaxy S20 Ultra 5G alle 1 300 euron painuneella hinnalla, sekä Galaxy S20+ 5G alle 1 000 euron hinnalla.
Runsaasti reunoille kaartuvalla näytöllään joukosta erottuva 1 099 euron Motorola edge+ on niin ikään mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta se ei sisällä muun muassa IP68-luokitusta tai muistikorttipaikkaa. Puhtaalla Androidilla varustettu OnePlus 8 Pro on haastajista vahvimpia 899 euron hinnalla ja erinomaisella hinta-laatusuhteella.
Myös alle 1 000 euron euron Huawei P40 Pro on erinomainen vaihtoehto etenkin paljon valokuvausta harrastavalle, mutta Google-palveluiden puuttuminen kannattaa ottaa huomioon.
Mikäli Android ei ole ainut vaihtoehto, ovat myös esimerkiksi noin 1 150 euron iPhone 11 Pro Max ja alle 1 000 euron iPhone 11 Pro tietenkin myös mahdollisia vaihtoehtoja.
Sonyn älypuhelinkauppa on jatkanut hiipumistaan viime aikoina, ja jää nähtäväksi, onko Xperia 1 II:sta kääntämään japanilaisyhtiön kurssia. Kyseessä on erinomainen älypuhelin, joka poikkeaa rohkeasti massasta 21:9-näyttöineen ja poikkeavine kamerasovelluksineen. Hinta on korkea, mutta rahalleen saa myös rutkasti vastinetta.
Alla vielä perinteiseen tyyliin Sony Xperia 1 II:lla otettuja esimerkkikuvia. Sisällönhallintajärjestelmämme pakkaa kuvia reilusti, joten tarkemmin niitä kannattaa tutkialla. täysikokoisina. Kuvat löytyvät alkuperäisversioina myös tästä Dropbox-kansiosta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »