Suomen koronaviruksen tartuntaketjujen jäljityssovelluksen hankinnan kilpailutus on alkanut.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kilpailuttaa sovelluksen toteuttajan valtion yhteishankintayhtiön Hanselin dynaamisen hankintajärjestelmän kautta. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää hinnan ja laadun näkökulmasta paras toimittaja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tarjouspyynnössä kerrotaan huomioidun sosiaali- ja terveysministeriön (STM) saamat lausunnot jäljityssovelluksesta sekä Euroopan komission jäljityssovelluksille antamat ohjeistukset.
”Suomessa on hyvää teknologista osaamista, joka on mahdollista saada käyttöön tällä hankintamenettelyllä. Hansel on myös jo varmistanut dynaamisessa hankintajärjestelmässä mukana olevien toimittajien soveltuvuusvaatimukset”, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.
THL:n tavoitteena on kehittää mobiilisovellus, joka tukee STM:n määrittämää koronatestausstrategiaa: testaa-jäljitä-eristä-hoida.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jäljityssovellus voi auttaa virukselle altistuneiden jäljittämisessä ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sen avulla altistuneet pystytään tavoittamaan nopeammin ja tehokkaammin, asettamaan karanteeniin ja ohjaamaan tämän jälkeen viiveettä testattavaksi.
Jäljityssovelluksen käyttö tulee olemaan vapaaehtoista, ja sen kehittämisessä kiinnitetään erityistä huomiota yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan.
Apple ja Google ovat julkaisseet iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiinsä rajapinnat, jotka mahdollistavat Bluetooth-yhteyden tietoihin perustuvien koronaviruskontaktien jäljityssovellusten kehittämisen.
Kilpailutukseen osallistuvien tulee jättää tarjouksensa viimeistään 1.6.2020. Tavoitteena on, että sovellus on valmis syyskuussa 2020. Aikataulu on moniin muihin maihin verrattuna erittäin hidas, sillä useissa Euroopan maissa sovelluksia ollaan ottamassa käyttöön jo kesäkuun aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
THL tiedottaa projektin etenemisestä heti hankintasopimuksen solmimisen jälkeen.
Suomessa on jo kehitetty aiemmin muun muassa Reaktorin ja Futuricen toimesta Vaasan sairaanhoitopiirissä testattua Ketju-sovellusta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »