Huawein HMS-palveluilla on nyt 650 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausitasolla, yhtiö on kertonut Kiinassa järjestetyssä tilaisuudessa.
Aktiivisten HMS-käyttäjien määrä on kasvanut viimeisen vuoden aikana 25 prosentilla.
Huawei Mobile Services -palveluihin lukeutuvat muun muassa sen AppGallery-sovelluskauppa, teemavalikoima, pilvitallennuspalvelu sekä Huawei Music ja Huawei Video -sisältöpalvelut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawein omien palveluiden merkitys sille kasvoi huomattavasti vuosi sitten toukokuussa, kun Yhdysvallat asetti kuuluisalla tavalla Huawein kieltolistalle estäen pääsääntöisesti yhdysvaltalaisen teknologian myynnin Huaweille. Kuluttajille tämä on näkynyt toistaiseksi Googlen palvelujen esiasentamisen estymisellä uusiin Huawei-laitemalleihin.
Viime syksystä alkaen Huawei on tuonut uusia älypuhelimia markkinoille ilman Google-palveluja, vaikka muuten Android-käyttöjärjestelmän löytymiseen Huawein EMUI-ohjelmiston pohjalta ei ole tapahtunut muutoksia. Esimerkiksi Google Play -sovelluskaupan tilalla on kuitenkin vain Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa.
Huawei on viime vuodesta alkaen pyrkinyt houkuttelemaan voimallisesti sovelluskehittäjiä julkaisemaan omat Android-sovelluksensa myös AppGalleryn kautta. Googlen tarjoamien palvelujen, kuten esimerkiksi karttojen ja paikkatietojen, ilmoitusten ja sovellusten sisäisten ostojen rajapintojen ja ratkaisujen korvaaminen eri sovelluksissa vaatii kehittäjiltä jonkin verran työtä, mikä on hidastanut sovellusten siirtymistä Huawein kauppaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawein mukaan rekisteröityneitä HMS-sovelluskehittäjiä on nyt yli 1,5 miljoonaa. Määrä on yli tuplaantunut (+115 %) viime vuodesta ja HMS Core -toimintoja on integroitu osaksi 60 000 sovellusta missä on kasvua noin 67 prosenttia.
Tällä hetkellä Huawein AppGallery-sovelluskaupan valikoima on vielä varsin kapea verrattuna Google Play -kauppaan. Suosituimmistakin sovelluksista esimerkiksi Suomessa Huawein AppGallerysta löytyy yhä harvempi kuin joka viides. Pikku hiljaa tilanteen voi kuitenkin odottaa kohenevan.
Esimerkkinä viimeaikaisista lisäyksistä Suomessa Huawei on nostanut erikseen esiin esimerkiksi suomalaisyrityksen Neverthink-videopalvelun. Lisäksi AppGalleryssa on julkaistu suomalaissovelluksista esimerkiksi ruoan kotiinkuljetuspalvelu Wolt ja kansainvälisesti tärkein viime aikojen lisäys on ollut kartta- ja navigointipalvelu Here WeGo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
AppGalleryn osalta Huawei on kertonut sillä olevan yli 400 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa, joista valtaosa on kuitenkin Huawein kotimaassa Kiinassa. Euroopassa aktiivisten kuukausikäyttäjien määräksi on viimeksi kerrottu 26 miljoonaa. Sovelluslatausten lukumäärästä kerrotut tuoreimmat vuositason luvut ovat maailmanlaajuisesti 210 miljardia ja Euroopassa 1,2 miljardia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »