Maailma taistelee koronaviruksen leviämistä vastaan tällä hetkellä monin poikkeuksellisin keinoin, joilla pyritään rajoittamaan joukkojen kokoontumista.
Samalla useammalla suunnalla myös älypuhelimista saatavat sijaintitiedot halutaan nyt valjastaa historiallisella tavalla koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Esimerkiksi Israelissa maan hallitus on hyväksynyt uusina väliaikaisina lakeina hätätoimet, jotka mahdollistavat maan viranomaisille koronavirustartunnan saaneiden sijainnin seurannan sekä myös lähikontaktien tavoittamisen. Asiasta kertoo muun muassa BBC.
Sijaintitietoa voidaan käyttää määrätyn karanteenin toteutumisen valvomiseen kuin myös auttamaan yhteydenotoissa lähellä koronavirustartuntaa kantavaa henkilöä olleisiin muihin ihmisiin. Tavoitteena on näin katkaista tartuntaketjuja.
Uusien viranomaisoikeuksien on tarkoitus olla voimassa vain 30 päivän ajan mutta silti ne ovat aiheuttaneet huolta yksityisyydestä ja huolestuttavasta ennakkotapauksesta massaseurannan osalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin Kiinan tiedetään käyttäneen laajaa seurantakoneistoaan onnistuneesti koronaviruksen leviämisen hidastamisessa.
The Washington Postin mukaan myös Yhdysvalloissa hallinto käy keskusteluja Facebookin, Googlen ja muiden teknologiayhtiöiden kanssa sijaintitietojen käytöstä jonkinlaisella tavalla koronaviruksen vastaisessa taistelussa.
Ainakin toistaiseksi Yhdysvalloissa puhetta on kuitenkin ollut vasta yleisestä anonymisoidusta seurannasta, joka voisi mahdollistaa koronaviruksen leviämisen seurannan laajemmalla tasolla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »