DNA kertoo laajentaneensa 5G-verkkoaan pääkaupunkiseudulla Sipooseen, Espooseen sekä uusille alueille Helsingissä ja Vantaalla.
Helsingissä 5G-verkko on saatavilla nyt myös Alppikylässä, Tattarisuolla, Vartioharjussa, Vartiokylässä, Puotilassa ja Kallahdessa. Uusien kaupunginosien lisäksi 5G-verkko palvelee jo Punavuoressa, Kampissa, Ruoholahdessa, Ullanlinnassa, Kaartinkaupungissa, Kaisaniemessä, Kruununhaassa, Kluuvissa, Katajanokalla, Siltasaaressa, Etu- ja Taka-Töölössä, Länsi-Pasilassa, Vuosaaressa ja Keski-Vuosaaressa, Mellunmäessä, Aurinkolahdessa, Kontulassa, Vesalassa, Metsälässä, Länsi-Pakilassa, Paloheinässä, Torpparinmäellä, Tuomarinkartanossa, Landbossa ja Östersundomissa.
Espoossa 5G-yhteydet on otettu ensimmäisenä käyttöön Tapiolassa ja Otaniemessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vantaalla 5G-yhteyksiä on nyt saatavilla Länsimäen, Nikinmäen ja Rajakylän lisäksi myös Länsisalmella.
Sipoossa 5G on nyt saatavilla Skräddarbyssä, Kallbäckissä, Hangelbyssä, Söderkullassa ja Västerskogissa.
DNA:n ohella muista Suomessa toimivista operaattoreista Elisalla on 5G-verkkoa jo 15 eri kaupungissa ja Telialla pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”5G-verkon rakentaminen on edennyt suunnitellusti, ja DNA laajentaa 5G-verkkoa ripeästi myös muille alueille pääkaupunkiseudulla. Samassa yhteydessä alueen 4G-verkkoa vahvistetaan ja valmistellaan tulevaisuuden tarpeisiin. Jatkuvalla verkkojen ylläpidolla ja kehityksellä varmistamme yhteyksien toimivuuden myös nykyisessä poikkeustilanteessa”, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.
DNA lisää 5G-verkon laajennusten yhteydessä myös 4G-verkon kapasiteettia merkittävästi.
Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko laajenee pääkaupunkiseudun muiden alueiden lisäksi Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Heinolaan, Raisioon, Ruskoon, Lietoon, Nokialle, Pirkkalaan, Ylöjärvelle ja Lempäälään. DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Espoossa, Sipoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Hyvinkäällä.
DNA:n verkkoon on varattu tavallisesti runsaasti kapasiteettia, sillä mitoitukset tehdään aina kovimman käyttöpiikin mukaan. DNA:n verkossa on nähtävissä selvä kasvu puheminuuttien määrässä ja datankäytössä viime viikon lopulla. Alkuviikon etätyöpiikki näkyy myös jo datamäärässä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Eilen hallituksen tiedotustilaisuuden aikana 4G-verkkomme puheliikenne lähes tuplaantui tavalliseen arki-iltaan verrattuna. Moni varmasti seurasi tiedotustilaisuutta ja tahtoi ottaa yhteyttä läheisiinsä. Käytännössä siis perinteinen puheliikenne nousi, eivätkä niinkään esimerkiksi netin yli käytävät puhepalvelut. Olemme DNA:lla valmistautuneita palveluiden käyttöpiikkeihin ja verkkomme valmius on hyvä”, Laari kuvailee.
Verkkojen hallintaa on DNA:n mukaan hajautettu koronaviruksen vuoksi fyysisesti eri sijainteihin, jotta toimintavarmuus voidaan taata epidemiatilanteen pahentuessakin. Operoinnin työntekijöitä on myös ohjeistettu tekemään etätöitä, jotta he eivät sairastuta toisiaan. Varautumista on tehty myös hankkimalla varaosia verkkoelementtien huoltamiseksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »