Nokia tiedottaa saavuttaneensa uusien sopimusten myötä nyt 63 kaupallista 5G-sopimusta operaattorien kanssa maailmanlaajuisesti. Lukuun ei ole laskettu maksettuja verkkotestejä, pilotteja tai demoyhteistyötä.
Nokian asiakkaita 5G-verkoissa ovat esimerkiksi Yhdysvalloissa AT&T, Sprint, T-Mobile US ja Verizon, Etelä-Koreassa Korea Telecom, LG Uplus ja SK Telecom, Japanissa NTT DOCOMO, KDDI ja SoftBank, Italiassa Vodafone, Isossa-Britanniassa O2, Australiassa Optus ja Vodafone Hutchison, Suomessa Elisa ja Telia, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa du, ja Saudi-Arabiassa STC ja Zain.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Tämä virstanpylväs korostaa 5G-portfoliomme laatua ja asiakkaiden luottamusta siihen, ja odotamme tälle jatkoa tänä vuonna useilla uusilla diileillä”, kommentoi Nokian mobiiliverkkojen johtaja Tommi Uitto. ”Globaali laaja end-to-end-tuoteportfoliomme sisältää tuotteita ja palveluja verkon jokaiselle osa-alueelle, mikä auttaa operaattoreita ottamaan käyttöön keskeisiä 5G-kyvykkyyksiä, kuten verkon viipaloinnin, hajautetun pilvilaskennan ja teollisen esineiden internetin. Olemme iloissamme, että teknologiamme auttavat muovaamaan 5G-teknologioiden toimituksia ja käyttöönottoa ympäri maailman sekä lukematonta määrää etuja, mitä nämä tuovat yrityksille ja kuluttajille.”
”Nokia on ainoa verkkotoimittaja, jonka 5G-teknologiasta on tehty sopimukset kaikkien neljän valtakunnan laajuisen operaattorin kanssa Yhdysvalloissa, kaikkien kolmen operaattorin kanssa Etelä-Koreassa ja kaikkien kolmen valtakunnan laajuisen operaattorin kanssa Japanissa”, kommentoi Uitto.
Mobiiliverkkojen johtaja Uitto korostaa myös Nokian sopimusten olevan tehty pääosin suurten asiakkaiden kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Meillä on yli 350 asiakasta 4G:ssä mutta nämä 63 ensimmäistä asiakasta edustavat noin kahta kolmannesta globaalista radioverkkojen liiketoiminnasta tyypillisenä vuotena”.
Nokia petti markkinoiden odotukset pahemman kerran heinä-syyskuun tulosjulkistuksen yhteydessä laskemalla merkittävästi sekä loppuvuoden 2019 että vuoden 2020 tulosnäkymiään. Nokian markkina-arvo romahti noin kolmanneksella 26 miljardista 18 miljardiin euroon, josta se on sittemmin toipunut hiukan vajaaseen 20,5 miljardiin euroon.
Nokian mukaan se joutuu tekemään lisäpanostuksia 5G-tuotekehitykseen, minkä lisäksi sen 5G-verkkotuotteiden tuotantokustannukset ovat toistaiseksi liian korkeat ja katteet jäävät näin kovassa kilpailussa liian pieniksi. Nokia on sittemmin kertonut ongelmiensa liittyvän erityisesti tukiasemien piiriratkaisuihin, joiden osalta Nokia on epäonnistunut uusien ratkaisujen käyttöönotossa. Lisäksi 5G-verkkomarkkinan nopeampi liikkeelle lähtö on yllättänyt Nokian, jolla oli vielä sisäisesti kädet täynnä töitä Alcatel-Lucent-yhdistymisen hoitamisessa loppuun.
Nokian pahimmat kilpailijat ovat yhä Nokiaa edellä yhä 5G-verkkosopimusten lukumäärässä. Ericsson kertoo, että sillä on nyt 78 kaupallista 5G-sopimusta eri operaattorien kanssa ja Huawei kertoi jo lokakuussa omien 5G-sopimustensa lukumäärän yltäneen 65 sopimuksen. Tuoreempaa tietoa Huawei ei ole ilmoittanut mutta epäilemättä sopimusten määrä on sittemmin kasvanut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sopimusten kappalemäärän lisäksi tärkeää vertailussa on huomioida myös eri sopimusten erilaiset kokoluokat mutta näiden vertailu on vaikeaa, koska yhtiöt eivät anna julki yksityiskohtaisia lukuja. Kaikkien kolmen verkkotoimittajan asiakkaisiin kuuluu kuitenkin niin suuria kuin pienempiä operaattoriasiakkaita.
Nokia on korostanut tiukassa kilpailutilanteessakin yhä vahvuuksiaan, kuten laajaa tuoteportfoliotaan sekä nopeaa kasvuaan ohjelmistoliiketoiminnassa sekä yritysasiakkaissa
Nokian mukaan noin 60 prosenttia sen 5G-asiakkaista on tilannut Nokialta toistaiseksi 5G-verkkoonsa muutakin kuin vain uutta 5G-radioverkkoteknologiaa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »