Googlen 15. lokakuuta julkistamat Pixel 4 ja Pixel 4 XL -älypuhelimet tulivat saataville ensimmäisillä markkinoilla eilen torstaina 24. lokakuuta. Suomeen Google itse ei Pixel-puhelimiaan vieläkään myy mutta ostaminen on mahdollista joistain ulkomaisista verkkokaupoista.
Google Pixel 4
- Android
- Lasi + alumiini
- 5,7" AMOLED HDR -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 16 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 855 -piiri
- 2800 mAh akku
Google Pixel 4 XL
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,3" AMOLED HDR -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 16 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 855 -piiri
- 3700 mAh akku
Monissa arvioissa uusiin Google-puhelimiin on suhtauduttu huomattavasti aiempia vuosia kriittisemmin. Yhdeksi esimerkiksi laajemmasta kokonaisuudesta käy vaikkapa Droid-life-sivuston Pixel 4 -arvio.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 4 -puhelimissa kameraa kehutaan edelleen, joten tässä suhteessa Google on pitänyt vahvan asemansa ja parantanut edeltävistä Pixel 3 -puhelimista. Googlen kehittämät kuvankäsittelyalgoritmit toimivat edelleen erinomaisesti ja kuvanlaatu on erinomaisella tasolla. Uutuutena Pixel 4 -puhelimet tuovat mukaan telekameran, jonka ansiosta zoom-kuvat ovat entistä parempia.
Lisäksi kiitosta Pixel-uutuuksille tulee yhä myös puhtaasta vakio-Androidista sekä Googlen kattavasta päivitystuesta.
Muuten Pixel 4 -uutuuksista, ja vielä erityisesti pienikokoisemmasta Pixel 4:stä, onkin sitten löytynyt paljon toruttavaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 4 -älypuhelimia pidetään kalliina (euroissa Pixel 4 alkaen 749 euroa ja Pixel 4 XL 899 euroa), erityisesti huomioiden niiden lähtöhinnallaan sisältämä vain 64 gigatavun tallennusmuisti ja muistikorttipaikan puute. Tarjolla on edullisempia erinomaisia Android-puhelinvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi OnePlussan uudet mallit.
Lisäksi Google-puhelinten uusista ominaisuuksista kasvojentunnistusta on kritisoitu turvallisuuden puutteesta, koska se ei vaadi silmien olevan auki, ja uutta tutkaan perustuvaa Motion Sense -eleohjausta on pidetty enimmäkseen turhana.
Pixel 4 -puhelimissa on myös esimerkiksi vain Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri eikä Qualcommin viimeisintä ja tehokkainta Snapdragon 855+:aa.
Suurin pettymys Pixel 4:ssä on kuitenkin ollut heikko akunkesto. Pienempi Pixel 4 on varustettu vain 2 800 milliampeeritunnin akulla, vaikka kyse on kuitenkin 5,7 tuuman näytöllä varustetusta puhelimesta. Kun monilla muilla nykypäivän huippupuhelimissa täydellä akulla saattaa selvitä kahdenkin päivän läpi, Pixel 4:llä jo yksikin päivä voi tuottaa vaikeuksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, etteivät Googlen uudet puhelimet enää kerää vastaavaa ylistystä kuin aiempina vuosina. Kilpailu on koventunut ja Google on tehnyt ratkaisuja, jotka tarjoavat vain vähän todellisia etuja käyttäjille. Tästä syystä monissa arvioissa Google-uutuudet eivät enää ansaitsekaan ostosuositusta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »