Huawein suunnitelmista sen oman käyttöjärjestelmän ympärillä liikkuu paljon ristiriitaisia tietoja.
Nyt kiinalainen valtion media Global Times on kertonut, että Huawein Hongmeng -käyttöjärjestelmällä puhelin olisi tulossa markkinoille Kiinassa vielä loppuvuoden aikana. Puhelimen hinta olisi noin 2 000 juania eli reilut 250 euroa, ja sijoittuisi näin keskihintaluokkaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin Huawein johtoryhmään kuuluva yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja Catherine Chen totesi, ettei huhuttu Huawein huhuttua Hongmeng-käyttöjärjestelmää olisi tarkoitettu älypuhelimiin vaan muihin laitteisiin. Lisäksi Chenin mukaan Huawei aikoi jatkaa Androidin käyttöä.
Chen totesi, että Huawein kehittämä Hongmeng-käyttöjärjestelmä on tavanomaista turvallisempi, koska se sisältää vain satoja tuhansia rivejä koodeja, kun älypuhelinten käyttöjärjestelmissä koodia on tyypillisesti kymmeniä miljoonia rivejä.
Toisaalta Huawein johdosta on kuitenkin myös viestitty sillä olevan vaihtoehto Androidille, oma käyttöjärjestelmä, kehitteillä myös älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin. Ilmeinen selitys kaikelle on, että Hongmengiä kehitettiin alun perin muihin laitteisiin mutta vallitsevassa tilanteessa sitä sovitetaan kiireellisellä aikataululla myös älypuhelinten alustaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ensimmäisinä Hongmeng-laitteina markkinoille on odotettu Huawein ja Honorin älytelevisioita. Honorin odotetaan esittelevän Smart Screen -televisionsa tämän viikon perjantaina 10. elokuuta.
Muutenkin Huawein käyttöjärjestelmäsuunnitelmiin saatetaan vihdoin saada lisävaloa, sillä Huawei järjestää tällä viikolla Kiinassa Huawei Developer Conference -kehittäjätapahtuman.
Global Timesin lähteiden mukaan Hongmengillä varustetut ensimmäiset puhelimet ovat tulossa markkinoille vuoden viimeisen neljänneksen aikana, ja kappalemäärissä puhutaan useista miljoonista. Puhelimen julkistusta odotetaan Huawein Mate 30 -sarjan puhelinten rinnalla.
Huawein oman käyttöjärjestelmän kansainvälisiksi nimiksi esillä ovat tavaramerkkihakemusten perusteella olleet myös Ark, Oak ja Harmony.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhdysvallat asetti Huawein kieltolistalle pian kolme kuukautta sitten. Monien arvioiden mukaan todennäköisintä on koko ajan ollut jonkinlaiseen sopuun pääseminen niin, että Huawein liiketoiminta voi jatkua melko vähäisin muutoksin.
Alkuperäisen kieltolistapäätöksen pysyessä voimassa Huawein olisi ollut tulevaisuudessa erittäin vaikea jatkaa menestyksekästä liiketoimintaa kansainvälisillä markkinoilla älypuhelimissa ja muissa kuluttajaliiketoimintayksikön laitteissa.
Tavattuaan kesäkuun lopulla Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa, kertoi Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump maan jälleen sallivan kaupankäynnin Huawein kanssa siltä osin, kun se ei aiheuta haittaa kansalliselle turvallisuudelle. Käytännössä Huawei pysyy toistaiseksi kieltolistalla mutta kauppaministeriö tulee myöntämään lupia kauppoihin Huaweihin kanssa niitä hakeville yrityksille.
Sittemmin hetkellisen liennytyksen jälkeen Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota on kuitenkin kiihtynyt uusille kierroksille viime päivien lisätulliuhan ja Kiinan vastatoimien seurauksena.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »