Yhdysvaltojen kongressin senaatin sekä edustajainhuoneen toimielimet järjestävät 16. ja 17. heinäkuuta kuulemiset liittyen Facebookin kryptovaluuttasuunnitelmiin.
Edustajainhuoneen finanssipalvelujen komitea järjestää kuulemisen 17. heinäkuuta ja senaatin pankkikomitea päivää aiemmin 16. heinäkuuta.
Facebookin perustajaa ja toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergia ei odoteta vastaamaan kysymyksiin, vaan sen sijaan paikalle todistamaan on tulossa Facebookilla Libra-projektia vetävä David Marcus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebook esitteli suunnitelmansa uudesta Libra-valuutasta viime viikolla. Facebookin ja kumppanien yhteenliittymän hallitsema Libra-valuutta on tulossa tarjolle suunnitelmien mukaan Facebookin kehittämän Calibra-lompakon kanssa ensimmäisillä markkinoilla ensi vuodesta alkaen.
Facebookin ajaman uuden Libra-valuutan tavoitteena on muun muassa helpottaa rahansiirtoja sekä kaupankäyntiä verkossa. Koska Facebookin palveluilla on huimat 2,4 miljardia käyttäjää, voisi suunnitelmien onnistuessa Librasta kasvaa ajan saatossa merkittävä uusi globaali valuutta, joka voisi ravisuttaa jopa koko maailman talousjärjestelmää – ja nostaa Facebookin kumppaneineen hallitsemaan uudella tavalla rahan liikkumista maailmanlaajuisella tasolla.
Edustajainhuoneen finanssipalvelujen komiteassa puhetta johtava demokraattien kongressiedustaja Maxine Waters totesi aiemmin, että Facebookin pitäisi lopettaa valuuttansa kehitystyö toistaiseksi. ”Julkistamalla suunnitelmansa kryptovaluutan luomisesta Facebook jatkaa rajoittamatonta laajentumistaan ja kasvattaa ulottumistaan osaksi käyttäjiensä elämää”, kommentoi Waters. ”Ottaen huomioon yhtiön ongelmallisen historian, vaadin Facebookin suostuvan keskeyttämään kaiken kryptovaluutan kehityksen, kunnes kongressi ja viranomaiset ovat saaneet tilaisuuden tutustua näihin asioihin ja toimia.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös republikaanien Patrick McHenry kyseenalaisti aiemmin Facebookin suunnitelmat. ”Tiedämme, että projektin laajuudesta ja skaalasta on monia avoimia kysymyksiä, kuin myös siitä kuinka se sopeutuu maailmanlaajuiseen taloudellisen sääntelyn kehikkoomme”, totesi McHenry.
Mielenkiintoista Facebookin kryptovaluutassa on, että sitä hallitaan Sveitsiin perustetun säätiön kautta. Facebookin Libra-valuutta on niin sanottua stablecoin-tyyppiä, eli sen arvoa takaavat esimerkiksi dollari-, punta-, euro- ja frangivarannot. Facebook on edellyttänyt kumppaneilta 10 miljoonan dollarin panostusta kumppaniksi pääsemiseksi. Toistaiseksi kumppaneita on julkistettu 28 kappaletta.
Facebookin taholta on toistaiseksi kerrottu sen olevan valmis tekemään yhteistyötä myös kongressin kanssa. ”Odotamme voivamme vastata lainsäätäjien kysymyksiin tämän prosessin edetessä”, vastattiin Facebookilta aiemman mallin mukaisesti jälleen The Hill -julkaisullekin, joka kertoi kuulemisten ajankohdasta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »