Yksityisyydensuoja on älypuhelinten aikakaudella ollut toistuvasti noussut esille ja koskettanut niin pienyrityksiä kuin Facebookin kaltaisia suuryrityksiäkin. Osaltaan yksityisyydensuojasta on tullut myös markkinointityökalu, jolla omien tuotteiden puutteita pyritään vähättelemään samalla, kun kilpailijoiden epäkohtia nostetaan esille. Esimerkiksi viime vuonna Apple nosti esille muiden suurten teknologiayritysten ongelmat käyttäjien yksityisyyden suojaamisessa, saaden vastaavasti ex-Facebook-pomolta kritiikkiä yhtiön omista käytännöistä Kiinassa.
Viimeisimpänä esille yksityisyydensuojan osalta on noussut OnePlus, jonka Shot on -kuvaussovelluksen on paljastanut satojen käyttäjien sähköpostiosoitteet ja muita yksityisiä tietoja. Shot on -sovellus on käytössä OnePlus-puhelinten taustakuvanvalinnassa ja antaa käyttäjille mahdollisuuden ladata kuvia muiden kanssa jaettavaksi. Samalla sovellus kuitenkin tallentaa myös käyttäjän tiedot, kuten nimen, sähköpostiosoitteen, asuinmaan ja puhelimen mallin. OnePlussan palvelimilla tiedot ovatkin olleet heikosti suojattuna, minkä lisäksi ulkopuolisten on ollut mahdollista muuttaa tietoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alun perin OnePlus on saanut tiedon yksityisyysongelmista toukokuussa 9to5Googlen kautta. Tämän jälkeen OnePlus on päivittänyt tietojen tallennustavan ja tällä hetkellä käyttäjätietojen ei pitäisi enää olla ulkopuolisten saatavilla. Yhtiö ei ole kuitenkaan vielä antanut virallista kommenttia ongelmaan johtaneista syistä tai jatkotoimista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »