Facebook ei enää salli sovellustensa esiasennuksia Huawein puhelimiin, raportoi uutistoimisto Reuters.
Tämä tarkoittaa, ettei tehtailla ei enää asenneta Facebookia, Instagramia tai WhatsAppia valmiiksi Huawei-puhelimiin. Näitä Facebookin omistamia sovelluksia on vaihtelevasti löytynyt esiasennettuna Huawei- ja Honor-puhelimista aiemmin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebook reagoi luonnollisesti laajempaan tilanteeseen Huawein ympärillä. Yhdysvallat on asettanut Huawein kieltolistalle, joka jatkossa kieltää yhdysvaltalaisen teknologisen kaupankäynnin Huawein kanssa ilman kauppaministeriön erillistä lupaa.
Sillä, ettei Facebookin sovelluksia tule enää löytymään esiasennettuna Huawei-puhelimista, ei ole suurta käytännön merkitystä. Osa puhelimen omistajista voi jopa tervehtiä ilolla sitä, ettei esiasennettuna ole mahdollisesti turhiksi koettuja sovelluksia.
Facebookilta on vahvistettu, että Facebook, Instagram ja WhatsApp jatkavat toimintaansa Huawei-laitteissa täysin normaalisti. Ne ovat yhä asennettavissa käyttäjän toimesta Google Play -sovelluskaupan kautta ja saavat luonnollisesti myös päivityksiä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muista yhdysvaltalaisyhtiöistä Huawei-puhelimissa on ollut esiasennettuna myös esimerkiksi Twitter- ja Booking.com-sovellukset. Twitter kieltäytyi kommentoimasta sen Huawei-suhdetta Reutersille ja Bookingia Reuters ei tavoittanut.
Myöskään Huawei ei Reutersille kommentoinut Facebook-muutoksia.
Huawei on aiemmin vakuuttanut, että jo myydyt ja tällä hetkellä myytävät laitteet tulevat saamaan tavallisesti käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivityksiä jatkossakin ja jatkavat toimintaansa Googlen palveluiden kanssa huolimatta kieltopäätöksestä. Yhdysvaltojen kieltolistapäätöksellä ei siis pitäisi olla juuri mitään vaikutuksia nykyisin käytössä olevien laitteiden käyttöön tulevaisuudessakaan. Uusien vielä julkistamattomien laitteiden osalta tilanne on erilainen, ja jos kieltopäätökseen ei tule muutoksia, on Huawei jatkossa ottamassa käyttöön oman käyttöjärjestelmänsä ilman Googlen palveluja.
Yhdysvallat on perustellut Huawein kieltolistalle asettamista kansallisella turvallisuudella. Yhdysvaltojen mukaan Huawein väitetty läheinen suhde Kiinan hallintoon muodostaa tietoturvauhan. Yhdysvallat ei kuitenkaan ole ikinä esittänyt julkisesti minkäänlaisia todisteita siitä, että Huawei olisi suorittanut minkäänlaista vakoilua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on myös aiemmin väläyttänyt mahdollisuutta ratkaista Huawei-tilanne osana laajempia Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiä kauppaneuvottelua. Näiden neuvottelujen mahdollisesta edistymisestä ei kuitenkaan ole viime päivinä saatu suuntaan tai toiseen juuri uusia merkittäviä tietoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »