Huawei on vähentänyt älypuhelintuotantoaan ja puhelinten kokoonpanosta vastaava Foxconn on sulkenut useita tuotantolinjoja viime päivinä, kertovat lähteet South China Morning Postille.
Syynä tuotantoleikkauksiin on tietenkin Huawein älypuhelinten heikentynyt menekki nykyisessä epävarmassa tilanteessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koko tapahtumasarja Huawei-puhelinten ympärillä lähti liikkeelle pari viikkoa sitten, kun Yhdysvaltojen kauppaministeriö presidentti Donald Trumpin valtuutuksen jälkeen asetti Huawein kieltolistalle, ja yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät enää jatkossa saa myydä Huaweille teknologiaa, eivät laitteita eivätkä palveluja.
Kieltolistapäätöksestä johtuen, ja sen tullessa voimaan tämänhetkisen 90 päivän väliaikaisen lykkäyksen jälkeen, Google on lopettamassa kehittämänsä Android-käyttöjärjestelmän osalta jatkossa kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Tämä tarkoittaisi, ettei jatkossa tulevissa Huawei-puhelimissa nähtäisi enää Google-palveluja. Huawei on vakuuttanut nykyisten laitteiden jatkavan toimintaansa normaalisti ja saavan tietoturvapäivityksiä, mutta silti esimerkiksi suurempien käyttöjärjestelmäpäivitysten osalta ilmassa on epävarmuutta nykylaitteidenkin osalta.
Huawei oli ennen Yhdysvaltojen toimia nousemassa maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ohi Samsungin kenties jo loppuvuoden aikana, mutta aiemman kehityksen perusteella ainakin viimeistään tavoitteensa mukaisesti ensi vuoden aikana. Nyt Huaweilla arvioidaan uudelleen tätä tavoitetta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Uudessa tilanteessa on liian aikaista sanoa pystymmekö saavuttamaan tavoitteen”, kommentoi Huawein toisen brändin Honorin presidentti George Zhao.
Huawein älypuhelinten myynnin on useissa raporteissa kerrottu laskeneen jo useilla kymmenillä prosenteilla verrattuna tilanteeseen ennen Yhdysvaltojen toimia ja niiden saamaa valtavaa julkisuutta. Tässä tilanteessa ei ole ihme, että Huawei on leikannut tilauksiaan, mikä on pakottanut kokoonpanijana toimivana Foxconnin sulkemaan jo useita tuotantolinjoja.
Perjantaina Shanghaissa järjestetyssä tapahtumassa Honorin presidentti George Zhao ei ottanut kantaa Honorin liiketoiminnan mahdolliseen vaikeutumiseen uudessa tilanteessa. Kysyttäessä tuotannon leikkauksista, Zhao totesi ettei ole sellaisesta tietoinen. ”Kaikki vaikeudet tekevät meistä vahvempia”, vakuutti Zhao.
Huawein älypuhelinmyynnistä karkeasti noin puolet suuntautuu sen Kiinan kotimarkkinoille ja puolet kansainvälisille markkinoille, muualle kuin Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen toimet eivät vaikuta yhtä paljon Huawein myyntiin kotimaassaan, sillä siellä esimerkiksi Googlen palveluja ei ole tähänkään asti ollut puhelimissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi ei tiedetä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan Huaweille. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on väläyttänyt mahdollisuutta ratkaista myös Huawei-tilanne osana laajempia Kiinan kanssa käytäviä kauppaneuvotteluja.
Sillä välin Huawei jatkaa varasuunnitelmana oman käyttöjärjestelmänsä kehitystyötä, jos Androidin käyttö Googlen palveluilla ei sille tule ole enää olemaan jatkossa mahdollista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »