Facebook ei ole selvinnyt viime vuosista puhtain paperein käyttäjätietojen salaamisen osalta. Pelkästään tänä vuonna yhtiötä on syytetty salasanojen tallentamisesta selväkielisinä, turvatarkoitukseen annettujen puhelinnumeroiden väärinkäytöstä ja eri palveluissa kerättyjen käyttäjätietojen luvattomasta yhdistämisestä. Kun mukaan lisätään viime vuoden Cambridge Analytica -skandaali ja kohu teini-ikäisten yksityistietojen ostamisesta mainostarkoituksiin, ei Mark Zuckerbergin visio Facebookista yksityistietojen turvasatamana näytä ainakaan toistaiseksi toteutuneen.
Viimeisessä tänään julki tulleessa paljastuksessa jopa 540 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot ovat olleet alttiina ulkopuolisten tahojen hyökkäyksille. Tietoturvayhtiö UpGuardin tekemässä paljastuksessa käyttäjätietojen on kerrottu olleen kolmannen osapuolen sovelluskehittäjien keräämiä ja tiedot on tallennettu Amazonin julkiselle serverille. Facebook on sulkenut serverit sen jälkeen, kun Bloomberg kertoi yhtiölle tilanteesta, mutta muiden vastaavien tietokantojen paljastuminen ei ole mahdotonta. UpGuardin mukaan Amazonin servereiltä löytyy tällä hetkellä noin 100 000 julkista tietokantaa, joten muiden käyttäjätietoja sisältävien tietokantojen löytyminen ei olisi yllätys.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebookilla on varsinkin aikaisemmin ollut vapaamielinen käytäntö käyttäjädatan jakamisesta kolmannen osapuolen sovelluskehittäjille ja vasta viime aikoina yhtiö on tiukentanut käytäntöjään. Lukuisten tietoturvakohujen lisäksi yhtenä syynä tiukempaan linjaan lienee yhä henkilökohtaisempien tietojen liikkuminen mobiililaitteissa. Esimerkiksi helmikuussa otsikoihin nousivat terveyssovellukset, jotka keräsivät käyttäjien terveystietoja ja lähettivät tiedot Facebookiin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »