Vuosi 2018 alkaa olla lopuillaan ja katseita käännellään jo ensi vuoteen. CES 2019 -messut järjestetään 8.-12. tammikuuta Las Vegasissa, ja Samsung on jo vilauttanut messujen uutuustuotteitaan, joita se verkkosivuillaan esittelee.
Samsung on paljastanut yhteensä kahdeksan tuotetta, jotka se aikoo paljastaa maailmalle virallisesti CES-messuilla. Kaikki tuotteet ovat peräisin C-Lab-nimisestä projektista, jonka tarkoituksena on jo vuodesta 2012 ollut auttaa lupaavia ideoita saamaan siivet alleen ja menestyä esimerkiksi startup-yhtiönä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt esitellyt tuotteet hyödyntävät kaikki koneoppimista sekä tekoälyä mitä moninaisimmissa tarkoituksissa.
aiMo
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uutuuksista aiMo on älypuhelimille suunnattu erikoiskuori, joka sisältää kaksi ihmiskorvaa jäljittelevää mikrofonia. Äänentallennukseen tarkoitettu tuote on suunnattu tasokkaamman ASMR-sisällön luomiseen, mihin pyritään muun muassa ”uusilla spatiaalisilla ratkaisuilla”.
ASMR-sisällöstä, eli vapaasti suomennettuna ”itenäisistä, rauhoittavista aistisisällöistä”koostuvat äänitteet ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan, ja niitä voifaan käyttää esimerkiksi rentoutustarkoituksessa.
MEDEO
https://youtu.be/yGn8z58rZ84
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
MEDEO puolestaan tarjoaa mahdollisuuden sekä kuvata että muokata videota samaan aikaan. Sovellus perustuu koneoppimiseen, joka osaa kuvauskohteen tunnistamalla lisätä videoon esimerkiksi oikeanlaisia efektejä ja taustamusiikkia. Mukana on myös yhden painikkeen ratkaisu valmiin videon luomiseen.
MEDEOn tekijöiden mukaan kuka tahansa voi nyt luoda ammattitason videosisältöä esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa jaettavaksi. Mukana on myös ääniohjaukseen perustuva haku, jolla voi etsiä lisäsisältöä videoihinsa.
PRISMIT
https://youtu.be/UVckSooAMEs
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
PRISMIT on luotu esimerkiksi parantamaan ihmisten medianlukutaitoa. Sen avulla on helppo selvittää vaikkapa mielenkiintoisen teknologiauutisen taustat joutumatta ottamaan asioista itse selvää vaikkapa Googlen tai muun hakukoneen avulla.
PRISMIT luo käyttäjää kiinnostavista uutisista erityisen, ”laadusisällöstä koostuvan” aikajanan, jolta selviää, mitä aiheesta on aiemmin kirjoiteltu. Näin käyttäjän on mahdollista syventää ymmärrystään entistä nopeammin.
Perfume Blender
Täysin erilainen tuote on puolestaan Perfume Blender. Kuten nimestäkin voi päätellä, on se tarkoitettu omien hajuvesien luomiseen. Laitetta käytetään varta vasten luodulla sovelluksella, joka osaa analysoida esimerkiksi käyttäjän mieliparfyymin ja suositella sen perusteella sopivia tuoksuja omissa hajusteissa käytettäväksi.
Perfume Blender -sovelluksen avulla omien hajuvesiensä reseptit voi sitten jakaa ystävien kanssa, ja sovelluksen kautta on myös mahdollista ostaa erikoisempia tuoksuja.
Girin Monitor Stand
https://youtu.be/KZ0ClW6wh_c
Girin Monitor Stand on näyttöteline, joka kehittäjiensä mukaan auttaa korjaamaan näyttöpäätetyöskentelyn mahdollisesti aiheuttamia ryhtiongelmia tai vaikkapa avaamaan niskajumeja.
Teline havaitsee tekoälyn avulla käyttäjän huonon ryhdin ja liikuttaa näyttöä siten, että ryhti korjautuu ikään kuin automaattisesti. Näyttö liikkuu kuitenkin sen verran hitaasti, ettei työskentely häiriinny. Girininiltä jopa vakuutetaan, ettei näyttöpäätteellä työskentelevä edes huomaa ryhtiään korjattavan.
alight
Työskentelyn tai opiskelun tehostamiseen suunnattu alight puolestaan on älyvalo, joka käyttäjänsä toimintaa seuraamalla muokkaa valaistuksesta sopivan vaikkapa opiskeluun, kovatahtiseen työskentelyyn tai rentoutumiseen.
Älyvalaisin kannustaa myös parempaan keskittymiseen huomauttamalla käyttäjälle, mikäli tämä jatkuvasti keskeyttää työnsä esimerkiksi älypuhelintaan vilkaistakseen.
SnailSound
SnailSound on suunnattu ihmisille, joiden kuulo on syystä tai toisesta keskivertoa heikompi. Laite koostuu sovelluksesta ja nappikuulokemaisesta lisälaitteesta, jotka yhdessä auttavat käyttäjää kuulemaan paremmin.
Koneoppimisen avulla SnailSound muokkaa äänimaailmaa tiettyjä taajuuksia korostaen ja auttaa näin käyttäjää havainnoimaan ympäristöään tarkemmin ja kuulemaan äänet selkeämmin. Tekoälyn lisäksi SnailSound hyödyntää esimerkiksi kyselyitä, joilla käyttäjän tarpeita selvitetään.
Tisplay
Viimeisimpänä Samsung väläytti Tisplay-nimistä palvelua, joka keskittyy virtuaaliseen mainontaan. Tisplayn avulla vaikkapa vloggarit voivat lisätä virtuaalisia mainoksia esimerkiksi vaatteisiinsa tai taustalla näkyviin huonekaluihin. Videon katsojille näyttää, kuin mainokset olisivat todellisia painatuksia, esimerkiksi brändimerkkejä hupparissa tai julisteita seinillä.
Tisplayn tarkoituksena on tuoda mainonta osaksi esimerkiksi YouTube-sisältöä ilman tarvetta erillisille, taukoa vaativille mainoksille, jotka häiritsevät katselukokemusta.
Edellä esiteltyjen tuotteiden lisäksi Samsung esittelee CES 2019 -messuilla myös muun muassa aiempien C-Lab-menestyjiensä uusia ideoita. Messut pyörähtävät käyntiin 8. marraskuuta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »