Euroopan suurimmaksi kasvanut hackathon-tapahtuma Junction järjestetään tällä viikolla jo neljättä kertaa. Junctionin tapahtumapaikkana on toista kertaa Dipoli Espoon Otaniemessä. Tänä vuonna tapahtumaan oli yli 7 000 hakijaa, joista mukaan valittiin 1 300.
Junctionia kuvaillaan myös Suomen vuoden tärkeimmäksi teknologia-alan rekrytointitapahtumaksi. Paikalle saapuu koodareita, suunnittelijoita ja digikehittäjiä, jotka edustavat 105 eri kansallisuutta. Junctionin teettämän tutkimuksen mukaan 90 prosentia osallistujista kiinnostaa työpaikka Suomessa. Yritykset osallistuvat Junctioniin pääasiassa kolmen syyn vuoksi: osaajien, innovaatioiden ja mielikuvan takia.
Osallistujat muodostavat enintään viiden hengen joukkueita ja ratkovat yritysten ja organisaatioiden esittämiä ohjelmointialan haasteita. Yritykset tarjoavat myös tehtävissä tarvittavan datan ja teknologiat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Yritykset ja organisaatiot eivät enää kehittele innovaatioitaan suljettujen ovien takana, vaan haluavat avata prosessin laajemmalle joukolle. Kehityskykyisimmät yritykset ymmärtävät, että parhaat ideat saattavat syntyä oman organisaation ulkopuolella. Oman datan ja työkalujen antaminen muiden käyttöön vaatii kuitenkin rohkeutta heittäytyä”, sanoo Martta Jämsén, Junction 2018-tapahtuman pääjärjestäjä.
Tehtäville on Junctionissa aikaa yhteensä 48 tuntia. Ovet avautuvat perjantaina 23. marraskuuta kello 16, ja työskentely päättyy sunnuntaiaamuna kello 10. Viikonlopun aikainen rekrytointialue aukeaa lauantaina kello 10. Voittajat selviävät sunnuntaina 25. marraskuuta iltapäivällä alkavassa palkintoseremoniassa, ja 20 000 euron pääpalkinnon saaja julkistetaan kello 17.30.
Tänä vuonna osallistujille tarjottavia haasteita on tarjolla 11 teemasta, esimerkiksi tekoälyn, kaupunkisuunnittelun ja liikennepalveluiden aloilta sekä lohkoketjuista, teollisesta internetistä ja digitaalisesta liiketoiminnasta. Myös terveysteknologia ja peliteollisuus ovat yhä mukana. Paras projekti palkitaan 20 000 euron rahapalkinnolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Teemat muodostetaan mukana olevien yritysten ja organisaatioiden mukaan, joita on tänä vuonna yli 40. Peli- ja teknologiayhtiöiden lisäksi Junction kiinnostaa myös perinteisiä toimialoja. Suomalaisista yrityksistä mukana on muun muassa Vaisala, Outotec, Ensto, Alepa ja KONE. Myös julkisen alan toimijoita on mukana Espoon ja Tampereen kaupungeista tulevaisuustalo Sitraan.
Junction 2018 -tapahtuman järjestämisestä vastaa vapaaehtoisten opiskelijoiden kansainvälinen yhteisö. Se on saanut alkunsa Aalto Entrepreneurship Societysta, joka tunnetaan myös Slushista ja Kiuas-kiihdyttämöohjelmasta.
Junction järjestetään nyt neljättä kertaa, ja se on sinä aikana kasvanut Euroopan suurimmaksi hackathoniksi. Viikonlopun hackathonia on edeltänyt viikon kestävä Terminal-rekrytointiohjelma, jonka puitteissa 100 lupaavaa talenttia tutustuvat suomalaisiin yrityksiin, sekä Hack Talks -teknologiaseminaari, joka on Suomen ainoa deep tech -aiheisiin keskittynyt seminaari.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »