Kiinalaisen älypuhelinvalmistajan Xiaomin odotetaan listautuvan kuluvan vuoden aikana pörssiin. Tänään yhtiö julkisti Kiinassa viimeisimmän älypuhelinmallinsa Mi 6X:n, ja yhtiön perustaja Lei Jun teki samalla myös poikkeuksellisen ja erikoisen lupauksen.
”Kaksi päivää sitten Xiaomin hallitus hyväksyi ehdotukseni. Tästä päivästä alkaen lupaamme virallisesti käyttäjillemme, ettei laiteliiketoimintamme, mukaan lukien älypuhelimet, esineiden internetin ja lifestyle-tuotteet, verojen jälkeinen nettotulosmarginaali kokonaisuutena ylitä 5 prosenttia vuositasolla. Jos marginaali ylittää 5 prosenttia, sitten estimme tavan palauttaa 5 prosentin ylittävä osuus käyttäjillemme”, lupasi Xiaomin perustaja Lei Jun.
Lupausta voittojen rajoittamisesta tällä tavalla enintään tietylle tasolle voidaan pitää yritysmaailmassa, erityisesti teknologiayhtiöiden joukossa, erittäin poikkeuksellisena.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Xiaomin perustaja perustelee lupausta pitkäjänteisyydellä. ”Jos myymme tuotteemme lähellä niiden kustannusta ja palautamme arvoa käyttäjille, voimme ansaita käyttäjiemme pitkän aikavälin tuen. Suuriin volyymeihin tähtääminen pienillä katteilla johtaa silti sopiviin voittoihin laitteista meille pitkällä aikavälillä.”
Xiaomin liiketoiminnan tunnusluvuista ei ole vielä toistaiseksi yksityiskohtaista tietoa. Yleisesti Xiaomin kannattavuuden on kuitenkin arveltu olevan matalaa tasoa sen erikoisuutena aina olleen hyvän hinta-laatusuhteen tarjoaminen tuotteissaan. Lupaus 5 prosentin nettotulosmarginaalikatosta ei tästä lähtökohdasta ole välttämättä edes mitenkään alhainen taso, vaan ennen kaikkea kyse lieneekin markkinointitempusta sekä fanien tuen voittamisesta jatkossa pörssiin listautuvalle yhtiölle.
Lisäksi kannattaa myös huomata, että 5 prosentin lupaus koskee vain voittoja laitteista eikä käsitä palveluita ja muuta myyntiä. Xioami tarjoaa omiin laitteisiinsa myös erinäisiä palveluja, erityisesti Kiinassa, sekä toimii myös jälleenmyyjänä muiden yritysten tuotteille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Xiaomin arvo sen viimeisimmällä rahoituskierroksella vuonna 2014 asettui 46 miljardiin dollariin. Sitten vuonna 2010 perustettu Xiaomi kohtasi vaikeuksia kasvunsa kanssa, mutta viime vuosi palautti sen takaisin menestyksen tielle. Viimeisimmissä raporteissa Xiaomin on kerrottu tavoittelevan pörssilistautumisessa 65-70 miljardin dollarin markkina-arvoa ja useiden miljardien rahoituksen keräämistä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »