Samsungin Galaxy S9 -puhelimet ovat juuri saapuneet kauppoihin. Jo aiemmin julkaistun Galaxy S9+:n arvostelun lisäksi esittelemme tässä artikkelissa hieman Galaxy S9 -puhelinten ohjelmiston uudistuksia. Osa uudistuksista voi saapua aiemmille Samsung-puhelimille myöhemmin päivityksenä ja osa on jo mukana muissa uusissa malleissa.
Ilmoitukset auki pikkuikkunassa
Samsung Galaxy S9
- Android
- Lasi + alumiini
- 5,8" Super AMOLED + HDR -näyttö
- Sormenjälkilukija takana Iirisskanneri
- 12 Mpiks. kamera
- Samsung Exynos 9810 -piiri
- 3000 mAh akku
Samsung Galaxy S9 -puhelimilla saapuvat ilmoitukset voi aukaista kuva kuvassa -ominaisuuden avulla erilliseen pikkuikkunaan. Jos esimerkiksi kesken videon katselun tai pelaamisen saapuu viesti, voi pyyhkäisemällä ilmoitusta avata ilmoituksen erilliseen pikkuikkunaan ja vastata viestiin keskeyttämättä videota tai peliä. Mikäli viestissä on linkki vaikkapa verkkosivustolla, avaa puhelin linkin toiseen pikkuikkunaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ingelligent Scan
Kasvojentunnistus on yleistynyt älypuhelimissa viime vuoden aikana ja iirisskanneri on nähty jo monissa puhelimissa. Samsungin uusi Intelligent Scan eli Älykäs tunnistus hyödyntää sekä kasvojentunnistusta että iirisskanneria. Tämän seurauksena uusi Älykäs tunnistus ei ole yhtä turvallinen kuin iirisskanneri, mutta on huomattavasti nopeampi ja varmatoimisempi.
Galaxy S9 -puhelimien näytön ylälaidassa on tunnistautuessa pieni ikoni, josta näkee, tunnistaako puhelin sillä hetkellä kasvoja vai iiriksiä. Normaalisti Galaxy S9+ pyrkii tunnistamaan iiriksiä todennäköisesti turvallisuuden vuoksi, mutta jos iirikset eivät ole tunnistettavissa, tarkastelee puhelin vain laajemmin kasvoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Älykäs tunnistus toimii vikkelästi ja tunnistuksen kanssa ei ollut ongelmia. Aurinkolasit saattavat vaikeuttaa tunnistamista, mutta pääosin Galaxy S9+:n Älykäs tunnistus toimi hyvin. Täysin varma sen turvallisuudesta ei voi olla, mutta ainakaan kuvilla en saanut sitä huijattua.
Sormenjälkilukijan eleet
Sormenjälkilukija sai Galaxy S9 -puhelimissa uuden paikan, kun se siirrettiin takakameran vierestä sen alapuolelle. Tämä on huomattavasti parempi ja helppokäyttöisempi sijainti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Galaxy S9 -puhelimet ovat molemmat varustettu isoilla näytöillä, joten yhdellä kädellä näytön ylälaitaan on välillä vaikea yltää. Samsung onkib lisännyt Galaxy S9 -puhelimiin Sormenjälkiltunnistimen eleet -ominaisuuden, jonka voi halutessaan kytkeä päälle puhelimen asetuksien Edistykselliset toiminnot -kohdasta. Pyyhkäisemällä alaspäin sormenjälkilukijasta puhelin liu’uttaa puhelin ilmoitusvalikon auki. Toisella pyyhkäisyllä laite tuo esille myös pikavalinta. Etenkin Galaxy S9+:n kanssa ominaisuus oli kätevä ja virhepyyhkäisyjä ei juurikaan tullut.
Dual Messenger
Galaxy S9 -puhelimien Dual Messenger -ominaisuuden avulla puhelimeen voi ladata kahteen kertaan saman sovelluksen. Jos käyttäjällä on esimerkiksi kaksi eri Facebook-tiliä, voi puhelimessa olla kaksi samaa sovellusta eri käyttäjillä. Tämän ansiosta eri tilit eivät mene niin helposti sekaisin ja samalla nopeuttaa varmasti työskentelyä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Dual Messengeriä tukevat sovellukset:
- Facebook Messenger
- Snapchat
- Skype
- Viber
- Telegram
Dolby Atmos -tilaäänituki
Samsungin Galaxy S9 -puhelimet tukevat Dolbyn Atmos-tilaäänitekniikkaa. Mikäli haluaa nauttia Dolby Atmos -äänestä, pitää se käydä aktivoimassa puhelimen asetuksien kautta, sillä oletuksena se ei ole päällä.
Dolby Atmos muuttaa Galaxy S9+:n kaiuttimista tulevan äänen normaalia voimakkaammaksi ja stereoefektiä on huomattavasti enemmän. Mainokset väittävät, että Dolby Atmos tuo äänen kuultavaksi myös kuulijan taakse ja yläpuolelle, mutta aivan siihen Galaxy S9+:n kaiuttimet eivät pysty. Äänen voi kuitenkin, erityisesti vielä erillisessä Dolby Atmos -materiaalissa, aistia tulevan selvästi eri suunnista.
Live Focuksen laajakuvatallennus
Galaxy S9+:ssa on kaksi takakameraa, jotka tuovat puhelimeen reaaliaikaisen tarkennuksen eli Live Focus -ominaisuuden. Tämä tarkoittaa, että puhelimella voi lisätä boke-efektiä eli sumentaa taustaa normaalia enemmän jälkikäteen. Vastaava ominaisuus on ollut Galaxy Note8 -puhelimessa.
Reaaliaikainen tallennus -kameratila tallentaa taustalta sumennetun kuvan lisäksi normaalin laajakulmakuvan. Jos siis on napannut erinomaisen kuvan Reaaliaikaisaisella tarkennuksella, on puhelimessa tallessa myös normaali kuva tästä tilanteesta.
Selfie Focus
Live Focuksen lisäksi Galaxy S9 -puhelimissa on Selfie Focus, joka on tuttu Samsungin kahdella etukameralla varustetusta Galaxy A8 -puhelimesta. Kyseessä on siis vastaava toiminto, mutta toteutettuna vain yhdellä etukameralla. Selfie Focuksen taustasumennus on toteutettu Galaxy S9 -puhelimissa ohjelmiston voimalla, sillä kahta etukameraa puhelimissa ei ole.
Selfie Focus on kiva ominaisuus ja ahkera etukameran käyttäjä saa varmasti mukavasti lisää boke-efektiä kuviinsa sillä. Se ei kuitenkaan ole lähellekkään yhtä toimiva kuin Galaxy S9+:n takakameran reaaliaikainen tarkennus. Pääosin puhelin rajaa kohteen melko hyvin taustasta, mutta erityisesti hiukset tuottavat puhelimelle vaikeuksia. Osa hiuksista jää usein hyvinkin sumeiksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »