Näyttöpaneelivalmistaja Japan Display (JDI) on ilmoittanut kehittäneensä uudenlaisen, läpinäkyvän lasiperustaisen kapasitiivisen sormenjälkilukijan.
Sormenjälkilukijoiden odotetaan älypuhelimissa siirtyvän osaksi näyttöjä. Ensimmäisenä älypuhelimena sormenjälkilukijalla näytössä markkinoille pian tulevassa Vivon puhelimessa käytetään optista lukijaa, joka on sijoitettu laitteen OLED-näyttöpaneelin alapuolelle.
JDI:n uusin ratkaisu pyrkii puolestaan tarjoamaan oman vaihtoehtonsa optiselle tekniikalle hyödyntäen perustanaan samaa kapasitiivista monikosketustekniikkaa kuin kosketusnäytön peruskäytössäkin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käytännössä JDI:n uudessa tekniikassa on kyse kapasitiivisen monikosketuksen kehittymisestä niin tarkalle tasolle, että sen perusteella pystytään erottelemaan ja tunnistamaan sormenjälkiä.
Ennen näytölle siirtymistä kapasitiivisissa lukijoissa pohjana käytettiin lasin sijaan piitä, jolloin niiden ei ole ollut mahdollista olla läpinäkyviä toisin kuin nyt JDI:n lukijateknologian.
Nyt esitelty ensimmäinen versio JDI:n lukijasta on tunnistusalueen kooltaan 8,0 x 8,0 millimetriä ja tarkkuudeltaan 160×160 pikseliä, pikselitiheyden ollessa 508 pikseliä tuumalle. Tulevaisuudessa JDI kertoo suunnittelevansa suuremman alueen lukijoita, kuin myös teknologian avaavan mahdollisuuden taipuville lukijoille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
JDI on aloittamassa lukijan kaupalliset toimitukset maaliskuussa 2019 päättyvän tilikautensa aikana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »