Meta tukee Euroopan unionin laajuista ikärajaa sosiaalisen median palveluille. Facebook-yhtiö julkaisi asiasta tiedotteen.
Sosiaalisen median nuorille aiheuttamat riskit nousevat ajoittain julkiseen keskusteluun, ja hiljattain Kreikka, Espanja ja Ranska nostivat esiin mahdollisuuden Euroopan unionin laajuisesta ikärajasta some-alustoille. Ajatusta ”digitaalisesta täysi-ikäisyydestä” tukee myös muun muassa Facebookia, Instagramia ja WhatsAppia pyörittävä Meta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Metan mukaan ikärajan olisi hyvä kattaa pelkkien sosiaalisen median alustojen ohella myös muun muassa verkkopelit, suoratoistovideot sekä viestimet. Kaiken kaikkiaan suhtautuu hyvin positiivisesti ajatukseen siitä, että vanhempien tulisi erikseen hyväksyä esimerkiksi some-sovellusten asentaminen alaikäisen laitteeseen.
Ikäraja olisi järkevintä asettaa sovelluskauppaan tai ohjelmistotasolle, Meta kuvailee, mikä olisi sen mukaan tehokkaampi tapa kuin yksittäisiä sovelluksia koskevat, erilliset kiellot. Näin yhtiö saisi toki samalla kätevästi siirrettyä vastuuta itseltään esimerkiksi Googlen ja Applen kaltaisille, käyttöjärjestelmiä kehittäville yhtiöille.
Tiedotteessaan Meta painottaa myös, ettei sen ilmaisema tuki some-alustojen ikärajoille tarkoita positiivista suhtautumista hallintojen asettamille sosiaalisen median käyttökielloille. Sellaiset vain ”heikentävät vanhempien valtaa ja kohdentuvat liian kapea-alaisesti”, some-jätti kuvailee.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi Euroopan unionin laajuisesta ikärajasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta alustavien kaavailujen mukaan säädökset eivät velvoittaisi esimerkiksi käyttämään tiettyä teknologiaa. Rajan tulisi kuitenkin olla tiukka ja kattava, Euroopan komission tiedottaja kuvailee aiheesta kirjoittavan RTE:n mukaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »